ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hugh Grant: "Nu ik oud en lelijk ben geworden, amuseer ik me veel meer…"

Een introductie tot ‘Dungeons & Dragons’…
door Tsenne Kikke - woensdag 29 maart 2023 11:31

Romans, theaters, films, zang, et cetera, hebben de bedoeling om ons in onze slaaptoestand te vermaken en zorgen er tevens voor dat we naar droomwerelden kunnen wegzeilen. Waar anders leiden koppels een lang en gelukkig leven? En, als je ook van actie houdt is er, bijvoorbeeld, het rollenspel ‘Dungeons & Dragons’. Ken je het?... Maakt niet uit. De nieuwe blockbuster ‘Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves’ vraagt enkel en alleen dat je je laat meevoeren naar een wonderlijke wereld waar een klein groepje, geleid door Chris Pine, het opneemt tegen een oplichter (Hugh Grant) en de machtige tovenares die hem beschermt.

Dat klein groepje steelt een machtig relikwie als onderdeel van een betaalde klus. Maar het loopt mis wanneer ze beseffen dat ze het verkeerde gereedschap in de verkeerde handen hebben gelegd. Toegewijd aan het stoppen van het kwaad dat ze onbewust hebben losgelaten, moet de groep hun fout ongedaan maken voordat het te laat is. Verwacht veel fantasy-actiegeweld, zoals zwaardgevechten, en magische gevechten, sterk taalgebruik, de nodige emotionele kantjes en humor. Een klein voorbeeld van het laatste is de 'spreek met doden'-sequentie (past goed bij de vorige blog).

De helden moeten te weten komen wat er een paar honderd jaar geleden op een slagveld is gebeurd, en dus beginnen ze lijken op te graven.

    Simon: "Ik lees deze bezwering...: Zodra de dode tot leven is gewekt, kunnen we hem vijf vragen stellen, waarna hij weer zal sterven, om nooit meer terug te keren."

    Edgin: "Daar gaan we dan... Ben je gedood in de Slag om de Evermoren?""

    Lijk: "Ja."

    Edgin: "Nog vier vragen, toch?"

    Lijk: "Ja."

    Edgin: "Nee, die was niet voor jou. Telde die mee?"

    Lijk: "Ja."

    Edgin: "Verdomme. Geef alleen antwoord als ik tegen je praat, oké?"

    Lijk: "Ja."

    Simon tegen Edgin: "Waarom zeg je "oké" aan het einde van die zin?"

    Lijk: "Dat deed ik niet."

    (Het lijk sterft.)

Kenden jullie het rollenspel ‘Dungeons & Dragons’?

Pine: «Zoals de meeste mensen kende ik het maar ik had het nooit gespeeld. Ik ben ook niet zo’n fan van bordspellen. Maar ik heb wel een neef die er dol op is en al heel lang speelt met dezelfde groep vrienden. Toen ik het script kreeg, ben ik eens gaan kijken hoe het eraan toegaat, en ik was onder de indruk van de verbeelding en improvisaties en creativiteit die je nodig hebt. We hebben het dan ook eens gespeeld met alle acteurs samen.»

Hugh Grant: (plagerig) «Het is te zeggen: bijna alle acteurs. Ik was niet uitgenodigd.»

Pine: «Jij zat nog in je huis in het zuiden van Frankrijk.»

Grant: «Er bestaat zoiets als een telefoon, weet je. Je had me kunnen bellen.»

Hugh, jij speelt een oplichter met een radde tong. Is charme een sterker wapen dan humor?

Grant: (met uitgestreken gezicht) «Wapens zijn belangrijk. Ik hou van geweld. Ik doe mensen graag pijn. Kijk, ik weet dat ik een carrière heb gebouwd op charme. Maar ik zie het bijna als een vloek, omdat het niet echt is. Een charmant persoon geeft de indruk je vriend te zijn, maar waarschijnlijk is dat helemaal niet zo. (wijst naar Chris Pine) Hij is bijvoorbeeld eigenlijk een monster.» (lacht)

Je werd beroemd met romantische komedies, maar de laatste jaren lijk je meer geïnteresseerd in allerlei soorten komedies. Was dat een bewuste keuze?

Grant: «Absoluut. Eerlijk gezegd amuseer ik me tegenwoordig veel meer, nu ik te oud en lelijk ben geworden om (wijst weer naar Chris Pine) hem te zijn. (lacht) Ik voel me daar heel goed bij. Ik kan meer mezelf zijn. Ik ben eigenlijk ook begonnen als komische acteur, met typetjes en stemmetjes. Alleen raakte ik plots vast in romantische hoofdrollen, en ik vond nooit dat ik daar op mijn plaats zat. De held spelen is heel lastig. Goed betaald, maar lastig.»

Je speelt tegenwoordig ook vaak de schurk van dienst. Doe je dat graag?

Grant: «Elke acteur doet dat graag. Na 35 jaar heb ik iets belangrijks begrepen over cinema. De camera wordt aangetrokken door de waarheid. Ze legt een innerlijke waarheid bloot die je niet kunt zien of voelen of ruiken. Als iemand dus geen bijzonder aangename persoon is, vat een camera dat.» (grijnst)

Heb je het gehad met romantische komedies?

Grant: «De grote vraag is of het hele idee van eeuwige liefde waarachtig is of een dikke vette leugen. En ik heb het gevoel dat het eerder het tweede is. Ook al heb ik er mijn carrière en fortuin mee gemaakt. Hoeveel relaties ken je die echt gelukkig en duurzaam zijn? Niet veel. Ik zou het interessant vinden om sequels te maken van al die succesvolle romantische komedies. Waarschijnlijk zouden ze allemaal beginnen met een echtscheidingsadvocaat.»

De kernboodschap van ‘Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves’ gaat over het belang van mislukken. Hoe pas je dat toe op jezelf?

Pine: «Het gaat om de kleine momenten, waar ik meer sympathie had kunnen tonen of aangenamer zijn of attenter of minder zelfzuchtig. Al die kleine ervaringen vormen uiteindelijk je persoonlijkheid. Het gebeurt maar zelden dat je iets enorms meemaakt waar je jezelf moet bewijzen. Ik heb nog nooit iemand uit een brandend gebouw moeten redden. Het zijn de kleine dingen die tellen.»

Bron: Metro

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht