ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

In Turkije en Syrië zijn er al meer dan 4.300 doden en tienduizenden gewonden geteld

… en, de dodentol zal de komende uren nog verder oplopen.
door Tsenne Kikke - maandag 6 februari 2023 23:35

Bij de aardbeving in het zuiden van Turkije zijn volgens de officiële cijfers al minstens 2.921 doden en bijna 21.000 gewonden gevallen. In Syrië is er sprake van zeker 1.440 doden. Erdogan omschreef de beving als de grootste ramp sinds 1939. De kans is groot dat de dodentol de komende uren nog verder zal oplopen.

De aardbeving op een diepte van ongeveer 18 kilometer, en met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter, vond plaats om 4.17 uur plaatselijke tijd nabij de stad Gaziantep, in het zuidoosten van Turkije. In veel steden in het zuidoosten van het land zijn minstens 3.471 gebouwen verwoest, waardoor gevreesd wordt voor meerdere slachtoffers.

Ook in onder meer Cyprus, Israël en Libanon was de aardbeving te voelen - en, in Damascus, Beiroet en Tripoli liepen mensen massaal de straat op, uit vrees voor de instorting van hun woningen.

Een beetje Astrologie...

De Nederlandse omstreden geoloog, Frank Hoogerbeets, onderzoeker aan het Solar System Geometry Survey (SSGEOS), die al meermaals verkeerde voorspellingen deed, voorspelde ditmaal op vrijdag dat het desbetreffende gebied te maken zou krijgen met een aardbeving. “Vroeg of laat komt er een aardbeving van 7,5 op de schaal van Richter. In het zuiden van Centraal-Turkije, Jordanië, Syrië en Libanon," stelde hij op Twitter.

Turkije is nu eenmaal wereldwijd één van de meest kwetsbare landen voor aardbevingen. In 1999 vielen er meer dan 17.000 doden bij een aardbeving in Izmit, een stad ten zuidoosten van Istanboel. En, in 2011 vielen er meer dan 500 doden bij een aardbeving in de oostelijk gelegen stad Van.

In het filmpje spreekt hij herhaaldelijk over "mogelijkheden" en "mischienen"... - en, bijna nergens leef je veilig. Geen reden dus om 365 dagen per jaar naar hem te luisteren. Maar, zelfs een stilstaande klok duidt tweemaal per dag het juiste uur aan... :-)

Toevalstreffer?

Gerenommeerde wetenschappers zijn echter niet overtuigd van de methode van Hoogerbeets, die rekening houdt met de stand van de planeten tegenover de aarde. Hoogleraar seismo-akoestiek Läslo Evers van de TU Delft noemde de voorspelling van Hoogerbeets alvast “geen grote doorbraak” bij 'Algemeen Dagblad', en denkt eerder aan een toevalstreffer. “Je kunt altijd zeggen dat er op enige termijn weer een zware beving zal zijn in Indonesië, Chili of Alaska . Die zal er ook zijn,” klonk het. “Maar ik wil wel graag begrijpen wat deze meneer doet. Hij is van harte welkom.”

Nabericht 9/2/2023: Meer dan 19.000 mensen zijn in Turkije en Syrië overleden, en het aantal gewonden loopt op tot bijna 70.000.

14/2/2023: Het dodental is tot boven de 40.000 opgelopen. In Turkije staat de teller inmiddels op 35.418 doden, en in Syrië werden er een 6.000-tal gemeld.

2/3/2023: In hartje Turkije is een paard gered. Het dier zat drie weken lang vast onder de brokstukken. Ook werd er een husky gered. Ondertussen weet men dat er meer dan 50.000 mensen om het leven kwamen.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht