ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

In Oekraïne blijft het alsmaar raketten regenen

Wanneer komt daar een einde aan?….
door Tsenne Kikke - vrijdag 16 december 2022 16:24

'k Vraag me af wanneer en op welke manier die oorlog aldaar zal beëindigd worden. Noch Poetin, noch Zelenski is van plan om water in plaats van wijn te drinken. Ondertussen sterven er elke dag mensen, ook door de vrieskou, en worden er meerdere vernielingen aangebracht.

Ondanks het feit dat het nieuws over de Oekraïense luchtafweer, die boven Kiev en omgeving dertien Russische kamikazedrones van Iraanse makelij neerhaalde, amper is afgekoeld, kregen we vandaag weeral te lezen dat Rusland vanmorgen 76 raketten afvuurde. Daarvan konden er door het Oekraïense luchtafweer 60 worden neergehaald, waaronder de 37 van de 40 raketten richting Kiev. Wel werden er opnieuw vooral water- en energievoorzieningen getroffen.

Maar, bij Oekraïense artilleriebeschietingen in Stachanov en Lantratovka van de regio Loehansk zijn vanochtend dan weer acht doden en 23 gewonden gevallen. Dat meldden de Russische autoriteiten van de bezette Oekraïense regio.

Wat raketten betreft, kwam vooral Charkov al meermaals in het nieuws. Hoe zwaar het te verduren kreeg, werd duidelijk gemaakt met een foto waarop 'een kerkhof van raketten' te zien was. Die berg was eigenlijk nog hoger, zeiden de autoriteiten, maar beetje bij beetje worden er weggehaald, om de boel ietwat op te ruimen. “Bijna elke raket op deze berg staat voor iemands verwoeste leven of huis. Ze proberen ons te vernietigen, maar we houden ons recht...”

Columbia-professor Jeffrey Sachs boog zich over de vraag hoe een vredesregeling in Oekraïne kan worden bereikt en bood een oplossing aan die Washington niet wil horen: het is tijd om toe te geven dat de NAVO een groot deel van het probleem is; beweerde hij.

Vladimir Poetin en Emmanuel Macron hebben beiden laten weten open te staan voor deelname aan vredesbesprekingen. Voorzitter van de 'Joint Chiefs of Staff', generaal Mark A. Milley had zich ook aangesloten bij degenen die aandringen op een politieke oplossing van het conflict, door onomwonden te verklaren dat de kansen van Oekraïne op een overwinning "niet groot" zijn.

Sachs' oplossingen zijn rechttoe rechtaan en komen tegemoet aan de zorgen van alle partijen: de VS en de NAVO moeten zich terugtrekken, Rusland moet zijn troepen terugtrekken, Oekraïne moet niet langer proberen de Krim te heroveren en alle partijen moeten zich ertoe verbinden de soevereine grenzen van Oekraïne te respecteren. Feit is: nu de kans op een kernoorlog met de dag groter wordt, is het de hoogste tijd om na te denken over hoe een regeling voor deze oorlog eruit zou kunnen zien...

Jeffrey Sachs eindigde zijn betoog met de woorden: "De oorlog in Oekraïne is een uiterst gevaarlijke oorlog tussen nucleaire grootmachten in een wereld die dringend behoefte heeft aan vrede en samenwerking. Het wordt tijd dat de VS en Rusland, twee grootmachten uit zowel het verleden als de toekomst, hun grootsheid tonen door wederzijds respect, diplomatie en gezamenlijke inspanningen om een duurzame ontwikkeling voor iedereen te waarborgen, ook voor het volk van Oekraïne, dat het meest dringend behoefte heeft aan vrede en wederopbouw."

Woorden, waar ik - met al mijn persoonlijkheden en 1001 ikjes - volledig achter sta.

Tussen haakjes...

Ondertussen blijven de vluchtelingen in België toestromen. In Vlaanderen alleen al werden tot op heden een 30.000-tal Oekraïeners opgevangen, die allemaal een leefloon verkrijgen, gehuisvest moeten worden, en er een job voor moet worden gezocht

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, via een aankoop, bijvoorbeeld, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht