ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De zoveelste nieuwsjes uit Oekraïne…

Oekraïne verstevigt grenzen met Wit-Rusland uit vrees voor aanval nadat Poetin in Wit-Rusland arriveerde.
door Tsenne Kikke - woensdag 21 december 2022 17:38

- Vladimir Poetin belandde in Minsk voor overleg met de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko. Hij zou willen dat zijn Wit-Russische ambtgenoot deelneemt aan de oorlog in Oekraïne. Loekasjenko liet Rusland eerder dit jaar al toe om zijn grondgebied te gebruiken als tussenstation om zo tienduizenden Russische troepen naar Oekraïne te sturen.

Oekraïne is nu volop bezig met het verstevigen van zijn grenzen met Wit-Rusland; vooral, met strijdkrachten en munitie. Het bezoek van Vladimir Poetin aan zijn collega Aleksandr Loekasjenko in Minsk wakkerde de angst in Oekraïne aan dat er wel eens een aanval zou kunnen komen vanuit Wit-Rusland.

- Vladimir Poetin zei vandaag dat hij het leger alles zal blijven geven wat het nodig heeft om het conflict in Oekraïne tot een goed einde te brengen. “Er staat geen rem op de financiering van het leger.” Hij vergeleek het huidige conflict met de Eerste en Tweede Wereldoorlog en met de strijd tegen Napoleon in 1812. “Ik weet zeker dat we stap voor stap al onze doelen zullen bereiken.” De strijd in Oekraïne tegen de “gecombineerde krachten van het Westen” wordt voortgezet.

Nog volgens Poetin is de “speciale militaire operatie” een gemeenschappelijke tragedie. “Oekraïners blijven een broedervolk”, zei hij. Hij schoof de schuld voor zijn inval in de schoenen van derde partijen. “Onze geopolitieke rivalen hebben een brainwashoperatie begonnen in ex-Sovjetstaten. Vooral in Oekraïne.” Een militaire confrontatie leek Poetin onvermijdelijk. “Dan zijn er altijd verliezen. Maar het is beter dat zoiets vandaag gebeurt dan morgen.”

- Drones, wapens, raketten: alles wat nodig is om de “speciale militaire operatie” tot een goed eind te brengen, wil hij beloven. Zo benadrukte hij vandaag dat Rusland in de nabije toekomst de gevreesde Sarmat II-raketten zal kunnen inzetten. Tevens herhaalde hij dat het niet nodig is om nog meer manschappen te mobiliseren. “De 150.000 militairen die nu worden getraind zijn voldoende als reserve.” Volgens hem gebruikt de NAVO momenteel al zijn capaciteit om Rusland te bestrijden. Iets waarvoor hij niet wil plooien.

- Maar, naar schatting van het ministerie is het noodzakelijk om de Russische manschappen met 1,5 miljoen te verhogen. En, volgens Oleksij Danilov, secretaris van de Oekraïense Nationale Veiligheidsraad, heeft Rusland nog een voorraad aan raketten voor hoogstens vier grootschalige aanvallen op Oekraïne. Ondertussen heeft Moskou al drie grote aanvallen uitgevoerd met telkens zeker zeventig raketten. Volgens Oekraïense schattingen is Rusland in staat om, ondanks de westerse sancties, elke maand ongeveer zeventig raketten en kruisraketten te produceren.

- Er is de voorbije weken al veel inkt gevloeid over de Russische soldaten in Oekraïne en de moeite die zij hebben om het moreel hoog te houden. Barre weersomstandigheden, een uitzichtloze situatie waarin niet veel beweegt, gebrek aan goede wapens en voedsel: redenen zijn er ruim voldoende. Om hun moreel op te krikken, stuurde Rusland muzikanten, circusartiesten en zangers naar Oekraïne . Een “creatieve brigade”, noemde het ministerie van Defensie het.

Volgens dat Britse ministerie van Defensie is dat tanende moreel onder Russische troepen een grote kwetsbaarheid in de oorlog. “Soldaten zijn in de eerste plaats vooral bezorgd om het hoge aantal gesneuvelden, de povere leiding, betaalproblemen, een gebrek aan materiaal en munitie en een gebrek aan transparantie over het echte doel van de oorlog. En het ziet er niet naar uit dat het inzetten van een creatieve brigade die bezorgdheden gaat wegnemen”, klonk het in de update.

- Volodimir Zelenski bracht op zijn beurt een onaangekondigd bezoek aan Bachmoet om soldaten een hart onder de riem te steken en medailles uit te delen. “Sinds mei proberen de bezetters Bachmoet te breken, maar de tijd verstrijkt en Bachmoet breekt niet. Alleen het Russische leger breekt, alsook de huurlingen die hen komen vervangen,” klonk het, waarna hij die medailles uitdeelde. Elke oorlog wordt ooit weleens beëindigd. Nu maar hopen dat ze dan nog in leven zijn om van die souvenirs te kunnen blijven genieten.

- Rusland kondigde militaire oefeningen met China aan: “Om vrede en stabiliteit te behouden”. Zo nemen Russische oorlogsschepen vanaf vandaag tot en met 27 december deel aan militaire oefeningen met de Chinese marine. Die manoeuvres vinden plaats in de Oost-Chinese Zee. “Belangrijkste doelstelling van de oefeningen is om de maritieme samenwerking tussen Rusland en China te versterken, en om vrede en stabiliteit in de Aziatisch-Pacifische regio te behouden”, aldus het Russische ministerie. De twee landen werpen zich aldus op als een geopolitiek tegengewicht tegenover de Verenigde Staten en hun bondgenoten.

- De Britse premier Rishi Sunak kondigde maandag aan dat Londen in een contract van 250 miljoen Britse pond (287 miljoen euro) honderdduizenden stuks munitie zal leveren aan Kiev.

- En sedert vandaag bevindt Zelenski zich in Washington. Voor de vlucht maakte hij gebruik van een toestel van de Amerikaanse luchtmacht: een Boeing C-40B. Dat is een omgebouwde Boeing 737 en dient als militair vip-vliegtuig. Het steeg op rond 8.15 uur in het Poolse Krakau, en rond 18.30 uur onze tijd landde het in de Verenigde Staten. Waarschijnlijk zal hij er, onder andere, allicht te horen krijgen dat zijn land moderne Patriot-luchtafweersystemen mag verwachten, en zo meer.

Maar, in tegenstelling tot kleinere luchtverdedigingssystemen hebben Patriot-raketbatterijen tientallen personeelsleden nodig om ze naar behoren te bedienen. De training voor Patriot-raketbatterijen duurt normaal gesproken meerdere maanden, een proces dat de Verenigde Staten nu zullen versnellen vanwege de druk van de bijna dagelijkse luchtaanvallen vanuit Rusland.

-In elk geval waarschuwde het Kremlin vanmorgen opnieuw dat nieuwe wapenleveringen het conflict zal doen escaleren.

De bijeenkomst, die enkele uren zal duren, zal dan ook voor Biden en Amerikaanse topambtenaren een gelegenheid zijn om Zelensky te polsen over zijn visie op het verloop van het conflict - en, om hun persoonlijke gedachten te geven over wat er nodig is om de oorlog te beëindigen.

Voor ons blijft er niets anders over dan af te wachten, en blijven hopen dat het plaatselijke gebeuren niet naar onze gewesten overwaait...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, via een aankoop, bijvoorbeeld, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht