ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Charles III, de oudste kroonprins ooit, is klaar om koning te worden

Een waardevolle bladvulling…
door Tsenne Kikke - vrijdag 9 september 2022 14:28

Na het overlijden van de Britse koningin Elizabeth II is haar zoon, de 73-jarige kroonprins Charles, automatisch koning van het Verenigd Koninkrijk. Als de nieuwe monarch van het Verenigd Koninkrijk zal hij vanavond als koning Charles III het volk toespreken. Bij zijn aankomst in Buckingham Palace, werd hij deze namiddag samen met Camilla, de nieuwe koningin-gemalin, begroet door de massa Britten die voor het paleis was samengedromd. Ook zal hij de Britse premier Liz Truss ontmoeten.

Charles III zal morgen officieel tot koning uitgeroepen worden tijdens de zogenaamde ’Accession Council’. Tijdens die bijeenkomst zal tevens het overlijden van de Queen aangekondigd worden, gevolgd door een verklaring waarin de voorgaande vorstin gehuldigd wordt en de nieuwe koning steun krijgt. Die proclamatie wordt nadien ondertekend door onder meer de premier en de aartsbisschop van Canterbury.

Charles, officieel Charles Philip Arthur George, Prins van Wales, werd op 14 november 1948 geboren in Buckingham Palace in Londen, als eerste kind van (toen nog) prinses Elizabeth en haar echtgenoot prins Philip. In 1952 besteeg zijn moeder op 25-jarige leeftijd koningin de troon, waardoor de driejarige Charles toen als troonopvolger werd aangeduid.

Charles studeerde na de middelbare school culturele antropologie en archeologie aan de gerenommeerde Cambridge University en haalde ook een diploma als vliegenier aan de militaire academie. Na zijn opleiding diende Charles in het Britse leger, zowel bij de marine als bij de luchtmacht.

Prins Charles maakte vooral naam door zijn veelbesproken huwelijk met prinses Diana, die bijna dertien jaar jonger was dan hem. Charles ontmoette Diana Spencer naar verluidt op een polowedstrijd in 1980. De twee begonnen een romance en verloofden zich een jaar later. Het paar kreeg twee kinderen, de prinsen William (geboren in 1982) en Harry (geboren in 1984). Het huwelijk van Charles en Lady Di kwam al snel onder druk te staan, door aanhoudende geruchten over een affaire tussen Charles en Camilla Parker Bowles. Het huwelijk werd officieel ontbonden in 1996. Een jaar later, op 31 augustus 1997, stierf Diana met haar vriend Dodi Al-Fayed in Parijs in een auto-ongeluk.

In april 2005 trouwde Charles een tweede keer, ditmaal met Camilla Parker Bowles. Het huwelijk veroorzaakte ophef bij het conservatieve Britse publiek: niet alleen door de vroegere geruchten over de affaire, maar ook omdat Camilla een gescheiden vrouw was. Charles was na het overlijden van Diana conform het kerkelijk recht een weduwnaar.

Prins Charles wacht van alle Britse troonopvolgers al het langst op zijn troonsbestijging en was sinds 2013 de oudste Britse kroonprins ooit. Hij wordt nu naast koning van het Verenigd Koninkrijk ook de constitutionele monarch van het volledige Britse gemenebest, bestaande uit Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Jamaica, Barbados, de Bahama’s, Grenada, Papoea-Nieuw-Guinea, de Salomonseilanden, Tuvalu, Saint Lucia, Saint Vincent en de Grenadines, Antigua en Barbuda, Belize en Saint Kitts en Nevis.

Zijn 96-jarige moeder zwaaide de scepter 70 jaar lang en was daarmee de langst regerende Britse monarche ooit. Op 6 februari 2022 zat de Queen 70 jaar op de troon. Ze overleed donderdag in Balmoral Castle, haar buitenverblijf in Schotland op 96-jarige leeftijd.

Wijzigingen

Nu het Verenigd Koninkrijk met Charles een nieuwe koning heeft, wordt zijn zoon William hertog van Cornwall. Maar dat is lang niet de enige verandering in de titels van de Britse royals. Een overzicht...

De koning of koningin van het Verenigd Koninkrijk heeft geen andere titel dan die van vorst. Dat betekent dat Charles niet langer de prins van Wales is. Ook hertog van Cornwall is hij niet langer: die titel gaat naar zijn oudste zoon en troonopvolger prins William. Diens vrouw, Kate Middleton, wordt hertogin van Cornwall. Ze blijven ook hertog en hertogin van Cambridge.

De vraag is nu of koning Charles de titel van prins van Wales aan William geeft, zoals de Queen in 1958 bij hem gedaan heeft, zes jaar nadat ze koningin werd. Als dat gebeurt, wordt Kate de prinses van Wales. De laatste persoon die die titel droeg was Diana, de moeder van William, toen ze nog getrouwd was met Charles. Technisch gezien was Camilla, de vrouw van Charles, ook wel de prinses van Wales. Maar door de affiliatie met Diana koos zij ervoor om die niet te gebruiken.

Kate wordt ook de gravin van Chester omdat William graaf van Chester wordt. Zij is nu ook de hertogin van Rothesay, in Schotland, een titel die Camilla als koningin niet meer draagt.

De kinderen van Kate en William worden nu prins George van Cornwall en Cambridge, prinses Charlotte van Cornwall en Cambridge en prins Louis van Cornwall en Cambridge. Als William prins van Wales zou worden, dan komt van Wales er bij hen ook nog bij.

Prins en prinses

Een grote verandering is dat Archie Mountbatten-Windsor, het zoontje van Meghan en Harry (hertogin en hertog van Sussex), nu officieel de titel van prins krijgt. Dat is een gevolg van het opschuiven in de rangorde van royals. En dus niet, zoals Meghan eerder beweerde, omdat hij vanwege haar afkomst een andere huidskleur heeft. Ook zijn jongere zus Lilibet wordt prinses.

De vraag is nu of Harry en Meghan de titel van prins en prinses voor hun kinderen zullen aanvaarden.

Nabericht

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht