ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

In Antwerpen zou paniek de reden zijn waarom er meer geweld is tussen drugsbendes

In Antwerpen is de term 'epidemie' op z'n plaats...
door Tsenne Kikke - dinsdag 23 augustus 2022 6:49

Ogen trachten te openen opdat mensen zouden kunnen 'zien', teneinde met-ter-tijd te kunnen 'ontwaken', is onbegonnen werk indien je te maken hebt met mensen die drugs innemen, en zij - die reeds in een slaaptoestand vertoeven - in een veel diepere slaap doen afdwalen. In de eerste helft van dit jaar, bijvoorbeeld, werden er 35,83 ton cocaïne, 2,2 ton hasj en 1,27 ton heroïne in beslag genomen. Maar, algemeen wordt aangenomen dat slechts 10 tot 20% van de cocaïne, die in de haven van Antwerpen binnenkomt, onderschept kan worden.

Toegegeven: waar vraag is, is aanbod. Anderzijds hebben wij aanbod waar geen vraag naar is; dit, zolang deze Spiritualia website online is, zijnde: al minstens 15 jaar. Anders gezegd: wat maakt het uit dat de mens slaapt, of ervoor kiest om nog dieper in die slaap weg te zakken?... :-)

Geweld

Antwerpen wordt al de hele zomer opgeschrikt door ontploffende granaten, steekpartijen én door criminelen die huizen onder vuur nemen. Sinds begin juni zijn al meer dan 30 dossiers over vermoedelijk drugsgeweld geopend, meer dan in de eerste vijf maanden van dit jaar samen, en zelfs meer dan heel vorig jaar. De voorbije week alleen al werden er vier aanslagen vastgesteld. Wat is er aan de hand in Antwerpen? En wat valt te doen tegen drugsgeweld?

Volgens criminoloog Charlotte Colman zijn de recente incidenten, onder andere, gerelateerd aan partijen drugs die zijn kwijtgeraakt. In buurten waar bekende families wonen, vinden afrekeningen plaats en de rivaliteit in de drugswereld is groot.

Vermoedelijk zijn het toenemend aantal gewelddadige incidenten dan ook het gevolg van paniek in het milieu van de drugsmaffia. Dat beweerde minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden althans.

Volgens haar is dat het gevolg van het kraken van versleutelde berichten van de dienst 'Sky ECC', die erg populair was bij criminelen. “We hebben echt aan de top van die criminele organisaties kunnen raken. Er zijn de afgelopen maanden meer dan duizend mensen gearresteerd,” aldus Verlinden. “We vermoeden dat er ladingen verdwijnen, dat de verhoudingen in die organisaties veranderd zijn, en dat dus mensen in paniek zijn, en dat het heeft geleid tot een toename van het aantal incidenten.”

De afgelopen weken schoof Antwerps burgemeester Bart De Wever de verantwoordelijkheid rond het toenemend geweld naar het federale niveau door. Verlinden onderstreepte het belang van samenwerking. “Ik nam al contact op met De Wever, maar we hebben nog niet gesproken”, zei de minister. “Het laatste dat we moeten doen is op elkaar schieten. We moeten samen alle beschikbare mensen en middelen inzetten tegen de drugscriminaliteit.”

Zo zou de federale politie tegen het einde van de legislatuur worden versterkt met duizend mensen. Er zijn nu al 80 mensen meer aan de slag dan in december 2020. De federale gerechtelijke politie wordt verstrekt met 400 personeelsleden.

“We gaan daadwerkelijk zorgen dat we meer mensen op het terrein hebben. We maken 310 miljoen euro vrij voor het versterken van de politieorganisatie. Het is belangrijk dat we investeren in IT. Met het onderzoek rond cryptofoonnetwerk Sky zien we hoe belangrijk dit is. Vergrendelde berichten moeten worden gedecodeerd.”

Er is ook beweging om lokale besturen meer instrumenten te geven in de strijd tegen de ondermijnende criminaliteit via de wet bestuurlijke handhaving. De Wever is daar al jaren vragende partij naar. Alleen lijkt die er maar niet te komen.

“Ik ben mee vragende partij om lokale besturen meer middelen te geven in de strijd tegen de ondermijnende criminaliteit,” zei Verlinden. “We schreven al volop aan de teksten, maar ook mijn voorganger Jan Jambon kreeg dit niet afgewerkt. In september neem ik dit weer op. Het is vooral belangrijk dat informatie gerichter en beter kan worden gedeeld om zo te beletten dat criminele organisaties hun activiteiten naar ergens anders kunnen verplaatsen.”

Ondertussen werkt ze verder aan het wettelijk kader rond bestuurlijke handhaving. Daarover vindt deze week overleg plaats met burgemeesters uit de grote steden.

"We zien dat corruptie opduikt in alle geledingen van onze maatschappij: politie, justitie, private partners, douane, ... het maakt niet uit. Overal zijn er mensen die zich laten verleiden door het geld," zei Yve Driesen van de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen.

Wie trouwens dacht dat de drugshandel in handen was van Nederlandse criminelen, blijkt achter de feiten aan te lopen. "We zien meer en meer een verschuiving van Nederlandse kopstukken naar Antwerpse kopstukken", zei Driesen. "Kerels, die hier in de buurt zijn opgegroeid, en zijn opgeklommen tot financiers en beslissers in die criminele organisaties. Ze sturen aan, en sommige kopstukken beginnen zelfs Nederlandse kopstukken aan te sturen."

Nota, gericht aan de eclectici: zoals je kunt merken, ben ik verplicht om herhaaldelijk teksten te plaatsen die door 99,99% van het lezerspubliek kan worden geapprecieerd. Weet daarbij, dat in de laatste 15 jaar geen één van de meer dan 1 miljoen bezoekers op het onderstaande heeft gereageerd... :-)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht