ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Godsdiensten: hoe de massageest ervoor zorgt dat boeken worden verbrand

Te midden van de talrijke godsdiensten zijn er ongelooflijk veel mafkezen te bespeuren…
door Tsenne Kikke - zaterdag 19 februari 2022 5:16

In wezen respecteer ik elk van de meer dan 4.200 religies, omdat het merendeel ervan - ondanks het feit dat ze zich ooit van een andere religie hebben afgescheurd, en meestal dan ook kopijen van kopijen van kopijen zijn - toch misschien iets van datgene wat we 'de Bron' noemen in zich inhouden, al was het maar één zinnetje.

Om die reden, beste lezer, respecteer ik de geloofsovertuiging die jij belijdt, beseffende dat zelfs atheïsme, zijnde: de afwezigheid van het geloof in een of meer goden - eveneens een persoonlijke overtuiging is.

In elk geval: wat je ook belijdt is, kan nooit Dé Waarheid inhouden - want, moest dat wel zijn, dan waren die andere 4.200 er niet nodig, nietwaar? Maar, wat is Dé Waarheid?...

Wie dat zeer goed kon formuleren was Jane Roberts in haar rol van Seth. In de volgende blog zal ik er enkele uitspraken van afdrukken. Misschien heb je er iets aan.

Om eventjes op jou terug te komen: waar in godsnaam heb je jouw geloofsovertuigingen vandaan gehaald?

Toen je als baby deze planeet binnenstapte, kende je geen woordje Nederlands. Anders gezegd: alles wat er zich op dit moment in jouw brein bevindt, heb je onderweg ergens opgedaan.

Indien je in het Amazonegebied zou zijn opgegroeid, tussen Pygmeeën uit het een of andere regenwoud, of tussen de Berbers uit de woestijn, zou je nu met andere geloofsovertuigingen behept zijn - en, misschien - indien het nu het geval is - zou je je even fanatiek opstellen; dit, afhankelijk van jouw aangeboren karakter. Anders gezegd: jijzelf kunt daar niets aan doen.

Toch zijn er velen die een totaal verkeerde religie belijden. Neem, bijvoorbeeld, de mensen die zich als 'christenen' uitgeven, maar niet in staat zijn hun vijanden lief te hebben, noch bereid zijn om de andere wang aan te bieden, regelmatig te vasten, en zo meer. Die zouden eigenlijk een andere godsdienst moeten vervoegen; een godsdienst, waarin dat van hen niet wordt gevergd.

Groepsmentaliteit

In elk geval: ondanks het feit dat 'de tempel' in onszelf te vinden is, zijn er nog miljarden mensen die nood hebben aan de één of andere godsdienst. En, in de meeste gevallen zoeken ze zichzelf dan ook buiten zichzelf - indien ze daar naar op zoek zijn, natuurlijk. De hoofdreden om een gemeenschap te vervoegen, is misschien wel eerder dat ze naast die nood een sterke behoefte in zich meedragen om andere mensen te ontmoeten...

Nu dat we het toch over het seksuele hebben, blijft het feit bestaan dat religieuze leiders graag hebben dat hun volgelingen met elkaar huwen. Vroeger zou ik geschreven hebben dat mannen naar de kerk gaan of een sekte vervoegen omdat ze graag met vrouwen in contact willen treden, en omgekeerd - maar, met al dat LGBTQ-gedoe werd die bontgekleurde horizon tot in het onmetelijke uitgebreid waardoor regels moesten worden aangepast.

Wel zou ik er nu aan durven toevoegen, dat ongelooflijk veel mensen die het 'Woord van God' verkondigen, inclusief hun 'volgelingen', gewoonweg psychisch gestoord zijn. Laten we geen namen uit onze gewesten opnoemen, maar naar 'een ver-van-ons-bed-show-voorbeeld' verwijzen...

Zo wakkerde de knettergekke predikant Greg Locke uit Nashville, Tennessee, oprichter van de 'Global Vision Bible Church', vorige week op een meest fanatieke wijze de ouderwetse hobby van de heksenjacht aan.

Het is waarschijnlijk zijn manier om vanuit een vorm van een hatelijke drang bepaalde vrouwen te vervolgen, hen angst aan te jagen, hen tot zwijgen te brengen, te onderwerpen en degenen die zich niet willen en zullen onderwerpen, te elimineren.

Zo beweerde hij - nadat iedereen het lied 'Oh How I Love Jesus' had gezongen - dat hij een gesprek met demonen had gehad, die hem de namen doorgaven van de heksen die deel uitmaakten van zijn eigen congregatie nadat ze er zich in hadden geïnfiltreerd.

"Aan God zij de glorie, ik lieg niet," vertelde hij het gemeenschap van Global Vision op zondag 13 februari, die bijeenkwam in een overvolle tent op het terrein van de kerk. "We hebben voor- en achternamen van zes heksen die in onze kerk zijn. En weet je wat vreemd is, drie van jullie bevinden zich op dit ogenblik in deze ruimte."

Locke vertelde daarbij dat hij de namen had gekregen tijdens het uitdrijven van een demon uit een vrouw die sinds kort naar Global Vision kwam. De predikant, die bekend staat om zijn sensatiebeluste preken over politiek en COVID-19 scepticisme - ging verder met een gedetailleerde beschrijving van de uitdrijving, waarbij hij een demon met een smerige stem aanhaalde, die de gelovigen in de kerk ervan beschuldigde heksen te zijn.

Twee van die heksen zaten in de Bijbelstudie van zijn vrouw, zei Locke, die de vermeende heksen waarschuwde geen beweging te maken tijdens zijn preek. Daarna vertelde hij het verhaal uit het Nieuwe Testament over Jezus die een demon uit een man verjoeg en in een kudde varkens projecteerde.

"Als je ook maar één kuchje durft te geven, ontmasker ik jou in het bijzijn van iedereen in deze tent, jij stinkende toverspreukwerpende pharmakeia duivelaanbidsters en bastaards," zei hij, gebruik makend van een Grieks woord dat soms degenen beschrijft die hekserij of tovenarij beoefenen. "Jij bent gezonden om deze kerk te vernietigen!"

Locke, die onlangs een boekverbranding van Harry Potter romans en andere 'satanische' werken - waaronder alle films van Walt Disney - organiseerde, zei ook dat onruststokers in de kerk de heksen naar Global Vision hadden gebracht om kerkleden tot overspel te verleiden.

Indien je nog niet beseft hoe gestoord hijzelf en de meesten van die parochiehanen en -kiekens zijn... In onderstaande videoclip is te zien hoe deze 'vrome kerkgangers' op aanraden van hun demonenuitdrijver hun persoonlijke 'satanische bezittingen' op de brandstapel kwamen werpen...

In de afgelopen jaren heeft Locke zijn preken gebruikt om LGBTQ mensen aan te vallen, democratische politici van kindermisbruik te beschuldigen, beweringen over verkiezingsfraude te verspreiden, vaccins aan de kaak te stellen en te beweren dat de COVID-19 pandemie een hoax is. Tijdens de preek van vorige zondag gaf hij hekserij dan ook de schuld van een uitbraak van ziekte in zijn kerk.

Tussen haakjes: zijn kerk is dus één van die maskerloze, ongevaccineerde plaatsen waar het soort mensen - dat zogezegd in zijn kerk zouden infiltreren - echt niet willen zijn.

Feit is evenwel dat in de afgelopen maanden vele sceptici beweerden dat farmaceutische bedrijven tovenarij bedreven door de vaccins aan te maken, vanwege de weerklank met 'pharmakeia'. Dat leidde in 2021, volgens 'Christianity Today', tot een golf van zoekopdrachten naar Bijbelverzen en waarschuwingen van pastors en christelijke 'beroemdheden' over de geestelijke gevaren van de farmaceutische industrie...

Tijdens de preek vertelde Locke zijn kerkgangers herhaaldelijk dat hij niet tegen hen loog, en zwoer zelfs op de Bijbel dat hij de waarheid sprak over zijn ontmoetingen met demonen, en zei dat als hij daarover loog: "... waarover zal ik dan niet tegen jullie liegen?".

"Mijn hand tot God gericht," zei hij. "In de naam van Jezus, als ik lieg, als ik overdrijf wat ik deze mensen probeer te vertellen met het doel om te klikken en op YouTube likes te krijgen, dan mag ik dood neervallen terwijl ik op dit podium preek en de kracht van de Heilige Geest heb gelasterd waar iedereen bij is."

Nog meer Atheïstische Nieuwsjes de dato 12/2/2022

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht