ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Godsdiensten - 15: Belangrijk is, dat men de godsdienst die iemand belijdt, respecteert

Deel 15 in de reeks 'Godsdiensten' handelt over bezetenheid en exorcisme.
door Tsenne Kikke - maandag 21 januari 2013 18:21

Dit is dan Deel 15 in de reeks. Ter herinnering: eerder verscheen...

Dossier Godsdiensten-1: Bloedritueel in Papua Nieuw-Guinea
Dossier Godsdiensten-2: Braziliaans ritueel met mieren
Dossier Godsdiensten-3: Over voodooisme
Dossier Godsdiensten-4: Godsdienstige besnijdingen
Dossier Godsdiensten-5: Zonnedansritueel bij de rode Indianen
Dossier Godsdiensten-6: Zelfverminkingen tijdens Asjoera festiviteiten
Dossier Godsdiensten-7: Hindoes onderhouden ritueel gewijd aan Lord Murugan
Dossier Godsdiensten-8: Hindoe pelgrims ondernemen een pelgrimstocht
Dossier Godsdiensten-9: Ritualistiek in de Christelijke wereld
Dossier Godsdiensten-10: Stigmata, hypnose en zelfhypnose
Dossier Godsdiensten-11: Kruisigingen in de Filipijnen
Dossier Godsdiensten-12: Sjamanisme in Nepal
Dossier Godsdiensten-13: Kumaré, de nep-goeroe
Dossier Godsdiensten-14: Het Maha Kumbh Mela Fesitval in India

We gaan de honderden verschillende religies niet allemaal beschrijven, zolang je maar beseft waaromheen het allemaal draait. Misschien begin je langzamerhand door te hebben, dat eender welke godsdienst jij nu belijdt aan jou - van kindsbeen af - werd ingelepeld. Moest je in een andere omgeving zijn opgegroeid geweest, dan zou je nu met totaal andere geloofsovertuigingen rondlopen, gegarandeerd.

Het opmerkelijke is, dat velen deze woorden begrijpen zonder ze écht te be-grijp-en, noch trekken ze er de nodige conclusies uit. Naar het schijnt, maakt dit nu eenmaal deel uit van het bewustzijnsniveau waarin de mens zich bevindt; een waakbewustzijn, dat heel dicht bij het slaapbewustzijn aanleunt. Anders gezegd: de twee hogere vormen van bewustzijn zijn voor de mens totaal onbekend. En..., onbekend is onbemind.

In deze reeks wordt alsmaar de vraag: "Nog op zoek naar een godsdienst?..." gesteld. Ik bedoel: eentje, die je zélf uitkiest en dus niet wordt opgedrongen. Of, blijf je liever bij jouw geloofsovertuigingen, waarvan je misschien denkt dat ze de énige Ware zijn?

Zeer veel godsdiensten beweren dat mensen door demonische geesten kunnen worden bezeten en bieden remedieën aan om je ervan te verlossen. In de Bijbel, bijvoorbeeld, vinden we zes voorbeelden waarin Jezus demonen uit iemands lichaam uitdreef, terwijl er in het voodooisme, de islam en het katholicisme bepaalde rituelen bestaan, die worden toegepast om je van boze geesten te ontdoen.

Anders gezegd: men moet in de eerste plaats geloof hechten aan het bestaan van die geesten, duivels en demonen, vooraleer men zich kan inbeelden dat men erdoor bezeten is. Indien men lichtgelovig is, van weing scholing hebt genoten, of men is mentaal of emotioneel in de war, zijn er daarenboven zeer veel godsdiensten die ons die dingen kunnen wijsmaken. Je hoeft het gewoonweg aan te nemen, erin te geloven, en je bent bezeten. Lees, bijvoorbeeld, alles wat ik reeds over de slaap, hypnose, autosuggestie heb geschreven.

Maar, indien jé echt geloof hecht aan bezetenheid, dan wil ik dat geloof van jou niet wegnemen. Behoud het, indien je je er goed bij voelt.

Nogmaals, en ik blijf het benadrukken (in de 'hoop' en 'stille verwachting' iemand te kunnen bereiken, die aan Zelfkennis wil gaan doen): de mens leeft nu eenmaal in een droom- en verbeeldingswereld; een toestand, die hij 'waakbewustzijn' noemt. Nochtans leunt deze toestand dichter bij de nachtelijke slaap aan dan bij één van de twee hogere niveaus van bewustzijn. Wie zei alweer: "Ontwaak!" - "Word wakker!" - "Ontslaap!"?

Wél moet ik toegeven dat alles energie is. Energetische velden kunnen vergeleken worden met de wolken die aan de hemel drijven. Staar erin en je zult er dingen in kunnen 'zien'. De ene ontwaart in zo'n wolk een mensengelaat, de ander een leeuwenkop, een bloem, of wat dan ook. Anders gezegd: het energetisch veld kan écht zijn, maar wat men erin ziet, is pure verbeelding, gegarandeerd. Doch..., op de duur kan verbeelding écht lijken.

Vertel maar eens aan een persoon, die aan delirium tremens lijdt, dat de spinnen, schorpioenen, slangen, en andere insecten - die over zijn bed en in de kamer rondkruipen - niet écht bestaan...

Over bezetenheid en de rol die het Vaticaan daarin speelt, schreef ik reeds eerder iets. Lees, bijvoorbeeld, het artikel: 'Indien je bezeten bent, moet je beroep doen op een duiveluitdrijver'. En: 'Exorcisme verdrijft boze geesten uit iemands lichaam'.

Hoe weet je nu dat je bezeten bent?

Indien je een aversie hebt tegen heilig water en kruizen, is de kans groot dat je bezeten bent. Indien je uitslag krijgt, van zodra je een kerk betreedt, is de kans groot dat je een exorcist zult moeten aanspreken. En, indien je het gevoel verkrijgt dat je plots over bovennatuurlijke krachten beschikt, kun je die krachten misschien uit de donkere demonische gebieden onttrekken.

Volgens de katholieke kerk gaat de lijst ietwat verder... Indien je plots in vreemde tongen begint te spreken, zoals Armeens of Esperanto, dan lijdt je aan xenoglossie, en dat kan een teken zijn dat de een of andere demon jou in zijn macht heeft.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Daarnaast kan speeksel spuwen, vloeken, je hoofd herhaaldelijk tegen een muur bonken, aan zelfverminking doen en zelfs overmatig masturberen, tekenen daarvan zijn. Kortom: alle dingen waarin een mens overdrijft.

Indien je slim genoeg bent (of er misschien aan twijfelt dat je bezeten bent) moet je de exorcist kunnen overtuigen dat de demon verdwenen is, dat je je goed voelt, en dat hij niet verder hoeft te gaan. Indien hij jou gelooft, zal hij met het ritueel ophouden, en naar huis gaan. Maar, indien hij eerder gelooft dat de demon nog altijd in jouw lichaam zit en jou tracht te bedotten, dan staat er jou een lange nacht te wachten.

Normaliter wordt zo'n demon door een priester vanuit jouw lichaam terug naar zijn plaats van oorsprong verbannen. Maar in de Verenigde Staten kun je ook beroep doen op de Brynne, Tess en Savannah uit Phoenix. Alle drie hebben ze een zwarte gordel in karate en alle drie werden ze in exorcisme opgeleid door een zekere Bob Larson, de vader van Brynne. Hij heeft al meer dan 10.000 uitdrijvingen verricht en volgens hem is 50% van de bevolking door een demon bezeten. De kans is dus groot dat jij daarbij bent...


Commentaar


iliyan Gepost op: 21/01/2013 19:23:13
iliyan

ik wil wel zelfkennis studeren meester;)

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht