ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Godsdiensten: Monnik onthoofdde zichzelf voor een gelukkig Hiernamaals

Hoe een religie een mens kan doen ontsporen…
door Tsenne Kikke - donderdag 22 april 2021 20:55

Zal er voor de gehele mensheid ooit een periode aanbreken waarin de meer dan 4.200 bestaande godsdiensten door één religie werd vervangen?...

Volgens mij kan dat - maar, daarvoor zullen er nog wel vele duizenden jaren nodig zijn. Hoeveel duizenden weet ik natuurlijk niet. In elk geval komen we van ver: ooit waren we holbewoners. Anderzijds zijn er nog velen onder ons die het primitieve in zichzelf nog niet zijn ontgroeid - en, er zelfs met behulp van de een of andere geloofsstrekking in opgaan.

Voor elk wat wils dus, en om die reden moeten we ons ondertussen dan maar met die enorm grote keuze tevreden stellen, waarbij de ene religie ietwat knotsgekker is dan de vele gelijkaardige anderen.

Neem, bijvoorbeeld, de geloofsovertuiging die de 68-jarige Thammakorn Wangpreecha beleed. Die boeddhistische monnik heeft zich in Thailand op zijn verjaardag op gruwelijke wijze van het leven beroofd door zijn eigen hoofd af te hakken met een zelfgemaakte guillotine. Volgens zijn afscheidsbrief geloofde de man dat zijn offer hem geluk zou opleveren in het hiernamaals.

De meeste mensen offeren in tempels en aan standbeelden geld, bloemen, dieren, en zo meer, maar zijn 'offer' had hij al vijf jaar op voorhand gepland. De man, die de laatste elf jaar van zijn leven als monnik doorbracht, had een guillotine gebouwd nabij een religieus standbeeld dat de onthoofde god Indra uitbeeldt.

Die guillotine bestond uit een lang zwaard waar aan beide zijden zware gewichten hing (te zien in onderstaand filmpje). Op een bepaald moment sneed hij met een mes de koorden door die met dat zwaard en gewichten verbonden was en scheidde daardoor zijn hoofd van zijn lichaam.

Aan de andere monniken had hij al gezegd dat hij een einde aan zijn monnikschap zou maken, doch vertelde er het hoe ervan niet bij.

Booncherd Boonrod, de neef van de monnik, trof het levenloze lichaam op 15 april aan nabij de Wat Phu Hin-tempel in de provincie Nong Bua Lamphu, gelegen in het noordoosten van Thailand. Hij verklaarde dat Wangpreecha een afscheidsbrief had achtergelaten. Daarin stond te lezen dat zich onthoofden zijn manier was om Boeddha te eren. “Zijn wens was om zijn hoofd en ziel te offeren, zodat de Heer hem zou kunnen reïncarneren als een hoger spiritueel wezen in het volgende leven.”

Wel kreeg hij een mooie doodskist, hoe tijdelijk ook...

Wangpreecha's lichaam werd in een kist gelegd, terwijl zijn hoofd in een kruik werd bewaard voordat zijn volgelingen en familieleden zijn stoffelijk overschot naar een bos droegen waar het uiteindelijk werd verbrand...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht