ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

DIMschool kondigt aan: Leerstellingen Magie & Kaballa in de maak

Interesse in de Werkgroep Magie & Kaballa?
door Tsenne Kikke - vrijdag 5 februari 2021 19:55

Interesse in de thema's Magie & Kaballa?

Magie & Kaballa vertegenwoordigen op zichzelf een metafysische studie van het allerhoogste niveau. In deze werkgroep wordt vooral met de Boom des Levens gewerkt, een symbolische voorstelling van zowel de macrokosmos als van de microkosmos.

Velen stellen belang in het occultisme en het heeft dan ook niet lang geduurd vooraleer charlatans en kwakzalvers daarvan zijn gaan profiteren. Zelfs vandaag de dag nog vinden we in de wereld van de Magie enorm vele zieke geesten die zich met dit thema bezighouden.

Wat de boeken betreft, die men op de markt aantreft: de ene keer zijn het boeken met een documentaire aanpak en bevatten ze spreuken, bezweringen, een gevarieerd samenspel van bijgeloof, wetenschap en griezelverhalen; de andere keer zijn het werken gericht op de zielenheil van de mens. Het is verbijsterend hoeveel vooringenomenheid en vooroordeel, vooral ontsproten uit onwetendheid en innerlijke angst, er op dit gebied nog altijd bestaat. Hopelijk brengt deze eeuw hierin verandering, alhoewel er toch nog velen zijn die met een bijgelovig, middeleeuwse denken rondlopen.

Wat is magie? Magie is een niet-dogmatisch ingestelde levensfilosofie gebaseerd op de motto ‘Ken Uzelf’ en heeft tot doel om de Innerlijke Wil volledig te ontplooien. We spreken wel over de 'Innerlijke Wil', niet over de 1001 willetjes van ons ego, persoonlijkheden en kleine ikjes.

Dus eerst moet de mens tot de kern van zichzelf komen vooraleer hij over een Wil kan spreken, en deze opdracht is niet voor iedereen weggelegd.

Magie is dus de kunst en de wetenschap om aan Zelfkennis te doen, zijnde: het leren kennen van het Innerlijke Zelf - en, om in een veel later stadium scheppende veranderingen te veroorzaken in overeenstemming met de Wil; dit, met het volle besef dat wij gemaakt zijn naar Zijn Beeld en Gelijkenis.

Nota: de gewone mens vertaalt 'Beeld en Gelijkenis' op de gewone manier; op zijn manier dus, waarbij de verbeeldingswereld een grote rol speelt. Zo zijn er verwarde zielepoten, die in de veronderstelling leven dat ze goden zijn, omdat ze 'geschapen werden naar Gods Beeld en Gelijkenis'...

Noteer alleszins dat een beeld en een gelijkenis weinig of niets uitstaan heeft met het origineel. Om het simplistisch uit te drukken. Stel, dat je jezelf in een spiegel bekijkt. Wat zie je dan? Ja, jouw spiegelbeeld. Een sterke gelijkenis, nietwaar? De Ware Magiër kan in dat beeld leven blazen. Jij ook?... In elk geval: bij jou verdwijnt dat beeld van zodra je je van die spiegel afwendt.

Anders gezegd: dat beeld leidt slechts een kortstondig, geen eigen bestaan.

Magie baseert zich vooral op Kennis en Wijsheid. En, zoals je weet, komt wijsheid enkel en alleen met de jaren. Bovendien zijn de ontwikkelde vermogens ondergeschikt aan de Wil van de magiër en worden niet omwille van de vermogens zélf verworven.

Magie is een Niemandsland, gelegen tussen godsdienst en wetenschap.

Godsdienst is té dogmatisch - en, ze creëert verdeeldheid onder mensen. Godsdiensten schept kloven tussen de ene groep en de andere. Waarom zou, in godsnaam, de God van de ene godsdienst beter zijn dan de God van een andere?

De Magie geeft jou de werkelijke ervaring dat de tempel in de mens zélf besloten ligt. Van zodra je die ervaring voor jezelf beleeft, kan je vanuit jouw Zelf een verbinding maken met de zogenaamde 'hogere kanalen'. Het bewerkstelligen van deze verbinding kennen we onder de naam religare (= opnieuw verbinden), en vanaf dat moment, niet eerder, ken je dan ook de werkelijke betekenis van het woordje ‘religie’. Als magiër wordt je als het ware een kanaal tussen ‘boven en beneden’.

Wetenschap baseert zich enkel op meetbare, zichtbare en bewijsbare fenomenen. Hierbij mag wel aangestipt worden dat, naarmate de Wetenschap zich uitbreidt en regelmatig aangevuld wordt door nieuwe wetten die de oude vervangen, het terrein van de Magie ineenschrompelt, totdat al haar onderdelen met-ter-tijd geïntegreerd zullen zijn in een aanverwante tak van de wetenschap. Zo ontmoeten we bijvoorbeeld vele oude wetten van de Magie in de Kwantummechanica. Hetzelfde fenomeen gebeurde met de Alchemie, dat inmiddels over de eeuwen heen grotendeels tot de Chemie is uitgegroeid.

Wetenschap is iets wonderbaarlijks. Het heeft ons de verrukking verschaft van de atoombom, de psychedelische wonderdrugs en de deodorant die, ‘wetenschappelijk getest’, op de meest zinderende dansvloer zijn werk blijft doen en zelfs de meest gevoelige huid niet irriteert. Ik bedoel hiermee, dat ondanks al deze zegenrijke ontdekkingen, de Wetenschap niet alles weet en dat er heel wat interessante onderwerpen zijn die eenvoudig buiten het gezichtsveld van de wetenschappelijke methodiek vallen.

Kortom...

De kans is groot, dat we dit één dezer jaren misschien een Werkgroep Magie & Kaballah via Skype opstarten. Je volgt het dus vanuit jouw eigen thuis. Naast de bestudering van de Boom des Levens komt ook het Henochiaans aan bod, Talismanie, Alchemie, en zo meer.

Als je interesse stelt om je bij die Werkgroep aan te sluiten, stuur dan een e-mailtje naar [email protected]. Vanaf het ogenblik dat een tiental personen zich hebben aangemeld, beginnen we er misschien aan! Men zegge het voort!... :-)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

 enlightenedStuur wel geen eenden naar de arendenschool. enlightened

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren, opdat we ook in 2022 online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

We hadden het wel over arenden, niet over havikken... laugh

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht