ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Archeologen ontdekken 4.000 jaar oud graf in Egypte

… en het lijkt erop dat het zojuist is geschilderd.
door Tsenne Kikke - zaterdag 20 april 2019 19:11

De Oude Egyptenaren waren bezeten door het eeuwige leven, en dat zien we dan ook in de bouwwerken die de Tand des Tijds moesten overwinnen.

Niet enkel en alleen blijven de creaties van de architecturale en artistieke hoogstandjes van die Oude Egyptenaren ons verbazen maar ook hun behoud. Zo onthulde Khaled al-Enani van het Ministerie van Oudheden onlangs een 'nieuw', goed bewaard gebleven graf, versierd met inscripties en kleurrijke reliëfs. Deze archeologische ontdekking uit Saqqara dateert van meer dan 4.000 jaar geleden, maar de levendige verf van de reliëfs ziet er bijna net zo fris uit als de dag waarop ze werden geschilderd.

Het ingewikkelde graf behoort toe aan een functionaris die Khuwy heette, een edelman uit de vijfde dynastie, een periode die liep van de 25e tot de 24e eeuw v.Chr.

Samen met de grafbewerkingen vonden archeologen ook Khuwy's mummie en de vier canopische potten waarin lever, darmen, maag en longen afzonderlijk werden opgeslagen. Deze kruiken werden door Amset, Doeamoetef, Hapy en Kebehsenoef, de vier zonen van Horus, beschermd. Het hart moest daarentegen in het lichaam blijven zitten. Dat was nodig bij de ceremonie van het Wegen van het Hart.

Over het hoe en het waarom van het mummificatieproces is vandaag de dag zeer weinig geweten. Maar dat is in wezen geen erg; gewoonweg, omdat het meestal enkel en alleen voor farao's was weggelegd. Anders gezegd: het 'eeuwige leven', zijnde: een leven na dit aardse leven, was niet voor de gewone mens beschikbaar.

Leg dat vandaag de dag maar eens uit aan mensen die in een hemel, hel, vagevuur, eeuwige jachtvelden, wedergeboorte, reïncarnatie, een leven in de andere zijde, opstanding, et cetera, geloof hechten. En, het meest grappige is, dat alle zogenaamde 'geesten' of 'zielen' van overledenen in de hemel belanden. Nooit in de hel of vagevuur...

Praat daarover maar eens met mensen, die denken dat ze er alles over afweten. :-)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw -

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht