ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Braziliaanse man beweert dat hij de gereïncarneerde Jezus Christus is

In deze knettergekke wereld is alles mogelijk, alles.
door Tsenne Kikke - vrijdag 28 februari 2014 20:39

Inri Cristo is een 66-jarige Braziliaanse man, die echt waar gelooft dat hij de gereïncarneerde Jezus Christus is. Zijn voornaam is samengesteld uit het acroniem 'Inri', en zijn achternaam betekent 'Christus'.

Sinds zijn jeugdjaren aanhoorde hij stemmen in zijn hoofd, maar het was slechts nadat hij in 1979 een tijdlang vastte dat hij de openbaring verkreeg dat hij niemand minder dan de Christus was. Bij deze gelegenheid zei de stem: "Ik ben jouw vader, de God van Abraham, Isaak en Jakob." Op zijn website beweert hij dat zijn gelaat identiek is aan het gezicht op de Lijkwade van Turijn.

Als leider van zijn eigen kerk, 'SOUST' genaamd, de afkorting van 'Supreme Universal Order of the Holy Trinity-Cristo' heeft Cristo heel veel vrouwelijke volgelingen, waarvan de meesten onder hen in het domein wonen waarin ook zijn 'kerk' is gelokaliseerd. De oudste onder hen is 86, de jongste slechts 24.

Zijn provocerende opvattingen over kapitalisme, abortus, atheïsme, anticonceptie en zelfs Kerstmis, hebben zoveel controverse uitgelokt dat hij in verschillende landen werd verbannen, waaronder de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.

Zijn ware naam is Álvaro Theiss, en hij werd op  22 maart 1948 geboren. Deze zelfbenoemde Messias is vegetariër, en elke week zendt hij zijn leer live via zijn eigen website uit, waarvan hier de link.

Een na-denkertje

Zo zie je alsmaar dat er nog knettergekke mensen rondlopen en zelfs in staat zijn volgelingen te ronselen, die 100% geloof hechten aan al hetgeen hij beweert. Maar, in welke mate verschilt hij van anderen, die de één of andere godsdienst prediken? Je gelooft hem, of niet... :-)

Commentaar


martha Gepost op: 2/03/2014 16:59:10
martha

iedereen is in vele opzichten zijn eigen christus. christus vergaf ons alles, indien wij berouw toonde. doen we dat niet allemaal.

als wij berouw hebben, moeten wij ons zelf leren te vergeven.

wij moeten ook leren iedereen lief te hebben. dat doen de meeste van ons ook, want als iemand je hulp nodig hebt, dan sta je klaar om te helpen.

maar als het goed is, dan heb je geen volgelingen nodig. maar gewoon mensen die tijdelijk naar je luisteren tot ze zelf zover zijn, om zonder je hulp verder te gaan.

 


Tsenne Kikke Gepost op: 8/03/2014 15:40:10
Tsenne Kikke

Bedankt voor deze mooie woorden: ze kunnen zeer veel mensen opmonteren. Het leven is wel degelijk één groot leerproces. Leren hoe te vergeven, en leren hoe anderen lief te hebben horen daarbij. Maar, meestal is het liefhebben van de mens eveneens een vorm van hebben, in de betekenis van 'bezitten'.

Intelligente mensen leren uit eigen ervaringswereld. Wijze mensen leren eveneens van de ervaringswerelden anderen. Vooral van hen 'die weten'. Natuurlijk bestaat de kunst er uit om die mensen in je leven te vinden; mensen, waarvan je effectief iets kunt leren. Hou er wél rekening mee dat leren hand in hand gaat met afleren. Nochtans zijn de meeste stervelingen misschien bereid om naar advies te luisteren, om daarna dan toch hun eigen zin te doen, de betweters... :-)

Je eindigt met de woorden: "Maar als het goed is..." - met de nadruk op 'maar'; een voorwaarde, die meestal ontbreekt. En, geloof me of niet, zonder hulp geraakt geen mens vooruit. Tenslotte: naar waar hoeft een mens te gaan?

Het leven is een leerschool. Tevens bestaan er andere 'scholen'. Scholen waar je, bijvoorbeeld, in 10 jaar tijd dingen leert waar anderen er 60 jaar over doen. Maar, mijn ervaring is, dat je geen eenden naar een arendenschool mag sturen. Als puntje bij paaltje komt, brengen ze er niets van terecht, hoe sterk ze het ook in het prille begin wensten, of wilden. Geen eend is in staat een konijn te vangen, in de lucht op te tillen, om het naar een nest, ergens in de bergen, te vervoeren teneinde de jongen te voeden. Om die reden is 'potentieel' primordiaal; een iets, dat men bij geboorte meekrijgt. Een Jezus, bijvoorbeeld, werd als Jezus geboren. Jezus werd dus niet 'gemaakt'. Hetzelfde geldt voor Mozart, Einstein, Boeddha, en duizenden anderen.

Wat berouw betreft... Het kan vergeleken worden met spijt. Veel misdadigers hebben spijt -  ... dat ze in de gevangenis zijn terechtgekomen, maar zelden spijt van hun daden. Net zoals mensen gaan biechten, om daarna opnieuw in hun eigen zonden te vervallen. Of, ben ik  verkeerd?

Je haalt het woordje 'christus' aan. Christus is dood, zijn leer is dood. Hier bestaat de kunst er uit, om die leer terug tot leven te brengen, in jezelf. Ken je één mens, die leeft volgens Jezus' voorschriften? Ken je één mens die beseft wat Christusbewustzijn in wezen betekent? Laat het ons weten, alsjeblieft.

Maar nogmaals: bedankt voor de mooie woorden. In elk geval zullen ze velen dieper in slaap sussen en hun gemoedsrust aanscherpen, vrees ik. Eigenlijk wilde ik jouw woorden niet ontzenuwen, maar wel sommige mensen laten na-denken.

Als extraatje heb ik vandaag een tekst geplaatst, gewoonweg ter aanvulling. Een tekstje over spijt en berouw. Misschien heb je er zélf ook iets aan.

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht