ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Sergey Anatolyevitch Torop ontpopt zich tot de reïncarnatie van Jezus Christus, de Zoon van God

Jezus van Siberië is gearriveerd! Dat beweert Sergey Anatolyevitch Torop toch en hij kan het weten, want hij spreekt over zichzelf. Ondertussen noemt hij zichzelf Vassarion Christus en woont ergens in Siberië, samen met een 5.000-tal volgelingen
door Tsenne Kikke - dinsdag 14 september 2010 5:16

Het heeft een tijdje geduurd vooraleer ik me klaar voelde om een nieuwsbericht uit te schrijven over de Nieuwe Messias. Niet iedereen voelt zich geroepen om zichzelf voor de Zoon van God, alias de reïncarnatie van Jezus Christus in vlees en bloed, uit te geven, tenzij die man in een psychiatrische instelling verblijft. Onderaan heb ik mijn persoonlijke mening over die man toegevoegd, maar natuurlijk mag jij er anders over denken. Laat het ons gerust weten: ik ben echt benieuwd!

Sergey Anatolyevitch Torop was een verkeersagent en een ex-fabriekarbeider uit een klein Russisch stadje Krasnodar. In 1989, nadat hij zijn werk verloor, riep hij zichzelf uit tot de zoon van God. Vandaag de dag heeft hij de leiding over duizenden volgelingen en regeert over een grote lap grond, ergens in de bergen van het steenkoude Siberië, nabij het Tiberkul meer. Het zicht aldaar is wonderbaarlijk: duizenden vierkante kilometers Siberische wildernis waar niemand anders dan hijzelf en zijn sekteleden sinds 1994 verblijven. We laten hem even aan het woord ...

"Het zit tamelijk moeilijk in elkaar, maar laten we de dingen simpel houden. Ja, ik ben Jezus Christus. Datgene wat ooit werd beloofd is nu werkelijkheid geworden. En reeds 2.000 jaar geleden was het reeds beloofd dat ik zou terugkomen om af te werken wat ooit werd begonnen. Ik ben God niet. Het is een vergissing Jezus als God te aanschouwen. Maar ik ben wel het levende woord van God de Vader. Alles wat God wenst te vertellen, vertelt hij via mij."

Sergey Anatolyevitch Torop noemt zichzelf nu Vissarion Christus - loopt er permanent met een Mona Lisa glimlach rond - en al zijn volgelingen leven in de overtuiging dat hij effectief de reïncarnatie is van Jezus van Nazareth, die nu op Aarde is wedergekeerd om de wereld te redden.

Elk sektelid heeft zijn/haar bezit aan Vissarion afgestaan. Indien iemand een huis had, moest hij het verkopen en het geld aan Vissarion afgeven. De mensen leven aldaar alsof ze terug in het Engeland van de 17e eeuw zijn beland, maar dan wel in een ruwere en veel koudere omgeving. Mannen dragen hun haar meestal lang of in paardenstaarten en laten de baarden groeien. De vrouwen hebben lang haar en dragen kledij tot op de grond. De meesten onder hen zijn rond de leeftijd van 30 jaar. Er is een school en een kleuterschool. Het geboortecijfer aldaar is veel hoger dan op andere plaatsen in Rusland. Copuleren wordt gemotiveerd. Kinderen houden namelijk mannen en vrouwen een tijdje samen, wordt aldaar gezegd.

De commune wordt geregeerd door rituelen, eigen wetten, symbolen, gebed, gezang, en ze hebben zelfs een eigen kalender, beginnende bij de geboorte van Vissarion, zijnde 1961. We zijn dus nu in het jaar 49. Hun eigen kerk noemt: 'De Kerk van het Laatste Testament'. Kerstmis is in die kalender niet te vinden, maar wel vervangen door een feestdag die op 14 januari valt, Vissarion's geboortedag. De grootste feestdag is nochtans 18 augustus, de dag waarop Vissarion zijn eerste grote geïnspireerde sermoen in 1991 gaf.

Er mag vooral niet worden gezondigd. Iedereen wordt verplicht vegetariër te worden, met uitzondering van misschien enkele kinderen en moeders die hun baby's zogen en dus ook zure melkproducten mogen gebruiken. Geld is overbodig, doch krijgt iedereen daar 12 euro per maand toegeworpen. Roken mag niet, alcohol drinken mag niet en vloeken mag ook niet. Niets mag, behalve verliefd worden. Hoe sneller, hoe beter.

Op een nabijgelegen bergtop is er een grote, 270 kg zware kerkklok gemonteerd, die vijfmaal per dag wordt geluid. Je kunt het geluid mijlenver in de omtrek horen. Van zodra dat gebeurt, vallen alle volgelingen op hun knieën en beginnen ze te bidden. Die klok werd speciaal voor de commune gegoten en door de volgelingen te voet opgehaald, 50 km daarvandaan. Vissarion doet nooit het zware werk. Indien hij niet in de commune rondloopt, alles inspecteert en orders uitdeelt, schildert hij met olieverf en schrijft hij boeken.

De volgelingen, ook Vissarionieten genoemd, waren er in het jaar 2002 stellig van overtuigd dat er in 2003 een komeet op onze Aarde zou zijn neergeploft. Nu weet ik wel niet welke draai Vissarion ondertussen aan het 'uitblijven' ervan heeft gegeven. Naar het schijnt moet de Apocalyps maar even wachten. Er is werk te doen, en over de jaren heeft Vissarion reeds New York, Duitsland, Frankrijk, Italië en Nederland een bezoekje gebracht: om het Woord uit te dragen.

Hijzelf woont in een prachtige chalet waarop zonnepanelen werden gemonteerd, en er staat een kleine windmolen naast. Deze chalet is wel op een uurtje wandelen van de commune verwijderd.

Elke dag, om 7 uur 's morgens, wordt de grote klok geluid. Dan komt iedereen uit zijn blokhut en wandelt naar het centrum van 'de stad'. Het centrale punt is gekenmerkt door stenen van klei, die in een cirkel zijn geplaatst. In het midden van die cirkel staat het uit houten gesneden beeld van een engel, met vleugels en al. Iedereen knielt op korte houten plankjes, mompelen hun gebeden en zingen enkele hymnen onder leiding van een man met een rijke bariton. Dan staan ze allemaal recht, vormen een cirkel, grijpen elkaars hand vast en draaien hun hoofd in de richting van de berg waarop Vissarion woont. Ze zijn dan in de veronderstelling dat hij hen op dat ogenblik waarneemt. Op dat moment zingen ze een lied gericht aan hun 'zachtaardige vader', Vissarion.

"Onsterfelijkheid is een unieke eigenschap van de menselijke ziel," zegt Vissarion, "maar de mens moet leren hoe hij dat kan bereiken. Ergens staat er in het Nieuwe Testament geschreven dat er een tijd zal aanbreken waarop ik niet meer in parabelen zal spreken. Deze tijd is nu gekomen: de tijd dat mensen de zin van het leven beginnen in te zien."

Kortom: het is een droom voor eender welke mens die de dagelijkse realiteit wil ontvluchten en geloof hecht in het feit dat Sergei Torop, of zijn alter ego, dé Jezus Christus is. In die idyllische omgeving wonen al meer dan 5.000 mensen met elkaar en met de natuur; dus, eentje meer of minder zal het niet uitmaken. Wel moet je oppassen voor muggen en teken, plus een combinatie van beide: muggen(s)teken. Het is niet verwonderlijk dat reeds 2/3de van Vissarion's volgelingen met de Ziekte van Lyme zijn geïnfecteerd en dat daarvan reeds enkele zijn gestorven. Weet ook, dat ze daar enkel en alleen holistische remedies gebruiken. Anderzijds is het toch beter dat je niet ziek wordt - want, dat betekent dat God, of Moeder Natuur jou heeft gestraft. Logisch nietwaar ? Tenzij je dat niet wil geloven, maar dan ben je er wel niet meer langer welkom.

Maar laten we niet al te destructief te werk gaan: elke medaille heeft twee zijden. Als je het stadsleven beu bent, toch geen werk meer hebt, en je partner jou in de steek heeft gelaten, is het een waar paradijs om de rest van je leven in te (ver)slijten. Mannen mogen er meer dan één vrouw hebben, en hoe meer kinderen er worden geproduceerd, hoe beter. Ze zijn nu eenmaal de toekomst en in hun opvoeding ontbreekt niets. Ze krijgen alle aandacht en liefde die ze nodig hebben. Het enige probleem waar ze ooit mee zullen worden geconfronteerd is de buitenwereld, de gewone maatschappij. Als ze ooit tot volwassenen zijn uitgegroeid, heb ik mijn twijfels of ze zich kunnen aanpassen. Anders gezegd: ze kunnen daar beter worden geboren, opgroeien - en er ooit, als hun oude dag is gekomen, op die plaats overlijden.

Hieronder zijn enkele YouTube-filmpjes. Je snapt er soms misschien niets van, maar de beelden spreken voor zichzelf. Beslis voor jezelf of hij ja dan neen ook jouw Jezus Christus is. Je mag nu al gerust weten: hij is niet de mijne. Veel vrouwen zullen zich op zijn verpakking blindstaren, en dus zó worden verblind door hun eigen verbeelding, dat ze elk ontbreken van inhoud onmogelijk kunnen zien. Maar van mensen, die slapen en denken dat ze wakker zijn en zich de dingen verbeelden, mag je niets anders verwachten.

Als ik hem alleen al hoor praten - alhoewel ik zijn taal niet spreek en dus niet begrijp - val ik in slaap. Zijn stem mist zowel ziel evenals geest, dringt niet door, en stopt dus al bij mijn gewoon formatorisch apparaat. Bekijk het laatste filmpje hoe je als vrouw, zoals die met haar camera, vriendelijk wordt weggeduwd in het geval je de Messias van nabij wil filmen: dan heb je reeds een idee hoe het er werkelijk aan toegaat ...

Toch heb ik er - speciaal voor de enthousiaste lezers - extra foto's bijgevoegd. Foto's van Jezus zijn rariteiten, nietwaar ? Toegegeven: er zijn er prachtige bij.

En als je van plan bent om naar Siberië te trekken, mag je ons, van zodra je daar aankomt, wel een kaartje opsturen. Een zelf geschilderd kaartje dan nog wel, natuurlijk.


Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht