ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Travestiet David Shayler is dé Messias

Travestiet David Shayler is - volgens mij - knettergek.
door Tsenne Kikke - woensdag 5 maart 2014 16:06

Hoeveel mensen ken jij met een gezonde geest in een gezond lichaam? Aan uiterlijkheden valt er meestal niets speciaals af te lezen - maar, wat er zich in breinen afspeelt, is soms angstaanjagend. De wirwarrige kronkels van hersenen kunnen de meest vreemde overtuigingen en fantasieën herbergen. En, te allen tijde weten die stervelingen zich te rechtvaardigen. Anders gezegd: ze zijn dermate knettergek, dat ze altijd de juiste woorden vinden om hun gedrag, geloofsovertuigingen, of denken goed te praten.

Als je hen hoort spreken, weten ze alles af van hun onderwerp af. En, indien je een beetje bij- of lichtgelovig bent, loop je dan ook het risico om ietwat geloof aan hun woorden te hechten. Zo overtuigend spreken kunnen ze spreken. Maar weet, dat eender wel geloof nooit een echt weten is.

Zo kun je geloven dat het volgende week alle dagen zal gaan regenen, bijvoorbeeld. Of dat 21 december van dit jaar dé dag zal zijn waarop de wereld voor de zoveelste maal zal vergaan. Neem het volgende psychiatrisch geval, bijvoorbeeld. Maar, net zoals miljarden anderen, doet hij hoogstwaarschijnlijk geen vlieg kwaad, godzijdank. Tenzij hij een spuitbus bij de hand heeft, natuurlijk.

De 48-jarige David Shayler is - volgens mij - één van de zoveelste knettergekke stervelingen, die niet in staat is onderscheid te maken tussen werkelijkheid en verbeelding. Maar, wat is 'werkelijkheid'? Geen mens die daarop het juiste antwoord kent, gewoonweg omdat iedereen in een verbeeldingswereld leeft. Een wereld, dat het verlengde is van de nachtelijke droomwereld. Wie zei alweer: "Ontwaak!' - "Word wakker!" en "Ontslaap!"...? Beste lezer, begrijp jij misschien elk van deze drie woorden? Of, eentje ervan?...

David Shayler wel - want, hij riep zichzelf op 2 juli 2007 zelfs uit tot de zoon van God door te zeggen: "Ik ben de messias en ik ben in het bezit van het geheim van het eeuwige leven." Tevens beweert hij dat hij het weer kan beïnvloeden, aanvallen van terroristen kan voorkomen, en dat hij de resultaten van voetbaluitslagen kan voorspellen. Daarnaast is hij ook een travestiet, wiens alter ego, Delores Kane, ergens in een hol van het Britse Surrey woont en optreedt.

Ooit was hij een Britse spion, die een gevangenisstraf van 6 maanden had uitgezeten, omdat hij vertrouwelijke informatie aan de pers had medegedeeld.

In vorige levens was hij George Washington, Pythagoras, Socrates, Leonardo da Vinci, Marcus Antonius en Lawrence van Arabië (1888 - 1935), een legendarische figuur uit de Eerste Wereldoorlog. Dat beweert David toch. Deze laatste, Thomas Edward Lawrence, was naar het schijnt een homoseksuele masochist, die in een lang wit kleed rond rondliep, van zodra hij tot het besef kwam dat hij de Christus was. "Het maakt deel uit van het proces," zei David.

"Zelfs indien mensen je zeggen dat iets onwaar is, of jou uitlachen, kan je in je eigen hart aanvoelen dat het dé waarheid is," beweerde David. "Iedereens reactie is dat ik gek ben. Maar dit maakt nu eenmaal deel uit van het Messias Complex, namelijk: in je hart weten dat iets de waarheid is, zelfs wanneer de rest van de wereld zegt dat het verkeerd is."

Zo beweerde David Shayler in 2006 in het tijdschrift 'New Statesman' dat er bij de 9/11-aanslag helemaal geen vliegtuigen bij betrokken waren. Volgens hem is de énige verklaring dat het raketten waren, omgeven met hologrammen, opdat ze op vliegtuigen zouden gelijken. "Bekijk de beelden,' zei hij, "beeld na beeld, en je zult een sigaarachtig projectiel ontwaren die het World Trade Center treft."

Hoe knettergek is die man? Niet al te veel knettergekker dan de meeste mensen die je op straat tegenkomt. Tracht maar eens een diep gesprek met één van hen te hebben. Informeer, bijvoorbeeld, naar hun geloofsovertuigingen, en je weet vrij snel hoe laat het is.

Maar, zelfs een stilstaande klok, duidt elke 24 uur tweemaal het juiste uur aan...

Zo had ik ooit een gesprek met iemand, die niet in het bestaan van God geloofde. Ik vroeg hem om die godheid aan mij te beschrijven, en daarna moest ik hem gelijk geven, en toegeven, dat ook ikzelf niet in die god kon geloven.

Och, wat ik allemaal over 'spiritualiteit', 'zelfgroei', enzovoorts, op het internet lees... Ik wil er geen lijstje van maken, opdat ik geen stervelingen tegen de schenen en denken wil stampen. Uiteindelijk doen ze er meestal geen mens kwaad mee, veronderstel ik, behalve zichzelf dan - totaal onbewust. Eénogen zijn nu eenmaal de koningen in de ogen van blinden. Wie zei alweer: "Ontwaak!' - "Word wakker!" en "Ontslaap!"...?

Ter zake: hier zijn dan enkele foto's van de 'Messias'...

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht