ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

DIMschool nodigt jou uit om de nieuwe aanwinst schedels en et cetera te bezichtigen…

Diverse schedels en andere artikelen zijn op zoek naar een warme thuis!
door Tsenne Kikke - zondag 5 maart 2023 2:19

Weet nu al dat je véél meer artikelen op de website van Etsy (hiernaast klikken) kunt aanschouwen!... En, stuur voorafgaand een berichtje (zie bovenaan) indien een korting jou interesseert. :-)

Alles heeft ziel, gewoonweg omdat alles in de wereld van Moeder Natuur bezield is. Zo is elke kristal uit een moederkristal gegroeid en bij de innerlijke aansporing om zo'n kristal aan te kopen, is er als het ware iets in jezelf dat wil 'kristalliseren'. Geslepen (half)edelstenen prijken sinds eeuwen en eeuwen in scepters, kroonjuwelen, ringen, halssnoeren enzovoorts. Tracht dus de schedel te vinden 'die jou aanspreekt' en bij jou past. Eenmaal aangekocht: koester hem en kristalliseer iets in jezelf. Gurdjieff spreekt niet enkel en alleen over 'ziel', maar ook over 'extra lichamen'. Zelfs indien je het niet begrijpt: laat de dingen in jezelf onbewust geschieden, omdat alles toch maar op een manier gebeurd waarop het op geen enkele andere manier kon gebeuren.

Edelsteen schedels... De inhoud van ons brein bepaalt hoe we er tegenover staan. Wat erin zit, komt eruit. Zo vindt de ene mens ze maar luguber, de ander staat er neutraal tegenover, en een derde wordt erdoor echt gefascineerd. Hetzelfde geldt voor het thema 'Leven'.

Mensen, die geen angst hebben het leven ten volle te beleven, hebben dan ook nagenoeg geen angst voor de dood. En, natuurlijk hoeven we het niet over een fysieke dood te hebben. Een edelsteen schedel in huis hebben, helpt ons eraan te herinneren de dag te plukken. Niet in de betekenis die de materieel ingestelde mens eraan geeft - want, die vertaalt het misschien in de zin van elke dag uit de bol te gaan - of, in het beste geval: dat men vooral van het leven moet genieten.

Eigenlijk is dat genieten wél de waarheid, maar dan wel met in het achterhoofd het besef dat men sterfelijk is, en men dus op een dag zal komen te overlijden. Anders gezegd: het is een 'bewust' genieten vanuit de zeldzame hier-en-nu-momenten. Een schedel helpt jou daarbij. Het is een ideaal hulpmiddel om jou daaraan te laten herinneren, en dan ook de moeite waard in huis te hebben. Vooral indien je het internet afschuimt en realiseert wat het materiaal waaruit het is vervaardigd voor jou kan doen.

Het Latijnse 'Memento mori' is veel directer, omdat het als 'Gedenk dat je ooit zult sterven' kan worden vertaald. En, om ons te laten herinneren dat we sterfelijk zijn, werd dit thema in het verleden veelal in de schilderkunst toegepast. Je zult het kunnen herkennen indien er kaarsen en schedels in die kunstwerken te bewonderen zijn.

Met andere woorden: de vele persoonlijkheden, die onze ware groei in de weg staan, zouden moeten afsterven, opdat de Ware Ik tevoorschijn kan treden. Misschien is 'afsterven' niet het juiste woord. 'Afzwakken' is beter, omdat ze dienaren moeten worden en geen meesters mogen blijven.

Anderzijds beseft de spiritueel ingestelde mens dus dat 'sterven' eveneens verandering, transformatie en de mogelijkheid toe te treden tot hogere dimensies, waaronder Werelden-24, -12 en -6, inhoudt. Tenslotte kan men zonder te sterven niet herboren worden. Anders gezegd: alles verkrijgt dé betekenis die jij er zélf aan geeft. Zo is voor de ene mens het glas halfvol, voor de ander halfleeg, en voor de derde is dat glas altijd boordevol met lucht gevuld.

Nu kan je een (met de hand vervaardigde) schedel als decoratie aankopen, maar ook om er iets van jezelf in te leggen Het waarom en het hoe daarvan zal aan jou achteraf worden verklapt. Verklappen, is het juiste woord - want, je zult het op geen enkele website kunnen lezen, gegarandeerd.

Nog iets...

Volgens kenners worden kristallen schedels versterkt en krachtiger door de aanwezigheid van andere kristallen schedels, ongeacht hun grootte of leeftijd. Kristallen schedels lijken zich met elkaar te verbinden en absorberen elkaars energie, waardoor ze krachtiger worden telkens als ze zich met andere schedels verbinden. Daarom voelen veel mensen die beginnen met het verzamelen van kristallen schedels zich aangetrokken om door te gaan met het verzamelen ervan.

Kristallen zijn versterkers van energie, en vooral kristallen schedels versterken jouw gedachten en intenties. Zo wordt beweerd dat kristallen schedels helende eigenschappen hebben, energie overbrengen, het vermogen hebben om informatie over te dragen, of opslagplaatsen zijn van oude wijsheid in de vorm van universele bibliotheken. Het is aan jou om het allemaal voor jezelf uit testen.

Kortom: bezoek onze DIMschool webshop via deze link en adopteer jouw (eerste) schedel. :-) Maar, indien je veel méér artikelen wenst te bekijken, raden we je eerder deze Etsy-link aan!

Feestelijke opening

Omdat het als het ware een permanente vernissage is, mag je op alle stukken een redelijk bod uitbrengen. Laat het ons gewoonweg weten via 'Berichten' bovenaan - en, misschien kunnen we iets aan de prijs of verzendingskosten doen.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht