ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Edelsteentherapie: het gebruik van edelstenen om, bijvoorbeeld, allerlei kwaaltjes te behandelen

Edelsteentherapie is iets waarin je ja dan neen geloof hecht. Hoe sterker het geloof, hoe beter de verwachte resultaten.
door Tsenne Kikke - maandag 30 juli 2012 1:34

In het Westen schreef de alchemistische geneeswijze van Paracelsus (1493-1541) stenen voor die waren geselecteerd volgens de signaturenleer: zo zou de smaragd de lever verlichten daar de kleur ervan deed denken aan die van gal.

Edelsteentherapie kwam in de jaren zeventig in zwang door de new-agebeweging. Ze schrijft therapeutische eigenschappen toe aan zo'n vijftig edel- of halfedelstenen.

In feite bezit elke steen, zoals alle materie op aarde, een unieke trillingsenergie (of -structuur). Deze ontstaat door de vibratie van de atomen en moleculen volgens perfect omschreven assen en frequenties. Ze varieert overeenkomstig de kleur, chemische samenstelling en vorm van de steen. Hoe die trillingsenergie op het menselijke lichaam inwerkt, is afhankelijk van het persoonlijke geloof. Weet, dat niemand er echt iets over afweet en dat zelfs in boeken de ene auteur de andere kopieert.

Volgens aanhangers van deze therapie corresponderen bepaalde delen van het lichaam die bekend staan als energiecentra (chakra's, reflexzones van de voetzolen, of acupunctuurpunten) met bepaalde stenen. Daardoor zou de steen de energiestroom van een chakra weer in balans kunnen brengen als de trillingsenergie van beide met elkaar resoneert.

Waarin verschillen edelstenen, mineralen, kristallen en gesteenten?
 
Een edelsteen is elke steen die door zijn kleur, glans, vorm of zeldzaamheid de moeite waard is om te verzamelen, of te gebruiken als sieraad, kunstobject of gebruiksvoorwerp.

Vroeger werd er onderscheid gemaakt tussen edelstenen en halfedelstenen. Tot de eerste groep behoorden traditioneel vooral stenen met hardheid 8, 9 of 10 op de schaal van Mohs. Dat geldt voor bijvoorbeeld aquamarijn, smaragd, robijn, saffier en diamant. Zachtere stenen zoals amethist, bergkristal en tijgeroog werden toen halfedelstenen genoemd. Maar heten tegenwoordig dus ook edelstenen.
 
Een mineraal is een natuurlijk gevormde stof die uit één soort moleculen bestaat. Een edelsteen is samengesteld uit één of meerdere mineralen.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier ervaringen gehad met edelsteentherapie? Of, weet je er iets meer over te schrijven? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht