ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Kunnen 13 kristallen Maya schedels onze wereld redden?

Dit nieuwsberichtje gelijkt sterk op een Indiana Jones-verhaal en handelt over hoe 13 kristallen schedels onze planeet kunnen redden en de kunst bestaat er dus uit om, volgens een Maya-legende, ze alle 13 te verzamelen.
door Tsenne Kikke - woensdag 8 januari 2020 18:45

Een oude Mayastam vertelde ons het verhaal van 13 kristallen schedels die in staat zijn om de wereld van een verschrikkelijke catastrofe te redden.

De allereerste kristallen schedel werd in 1927 door de dochter van de Britse archeoloog Mitchell Hedges gevonden. Terwijl hij het puin van het boveneinde van een tempelruïne aan het verwijderen was, vond zijn dochter Anna Mitchell Hedges een schedel, gemaakt uit zuivere kwarts.

Later kwamen verschillende andere artefacten in de handen van mensen die in verschillende delen van de wereld leefden. Alle schedels werden in de een of andere ruïne gevonden. Naar het schijnt hebben deze schedels 'mysterieuze eigenschappen'. Ze hypnotiseren hun eigenaars, ze doen mensen hallucineren, of ze beïnvloeden hun droomwerelden. Mensen dromen dan over Indianen en oude volksstammen, bijvoorbeeld. Sommige eigenaars beweren zelfs dat de schedels hun wensen deden uitkomen, et cetera...

Volgens Frank Dorland, die tijdens de jaren 1964-1970 zowel een grondig studie evenals vele experimenten met de zogenaamde Mitchell Hedges-schedel had verricht, kwam tot de ontdekking dat deze zygomatische bogen bevatte, die als lichtpijpen functioneerden. Deze lichtpijpen kanaliseerden het licht, die vanuit de basis van de schedel naar de oogkassen werd gestuurd. Van zodra het licht in de oogkassen was beland, merkte Frank bovendien op, dat die oogkassen in wezen conclave lenzen waren in miniatuur, die het licht verder naar het hersengedeelte van de schedel doorstuurden. Dit had allemaal tot gevolg dat van zodra men de schedel op een lichtbron plaatste de ogen begonnen te gloeien en dat het leek alsof de ganse schedel in vuur en vlam stond.

Toen Frank Dorland op de schedel mediteerde, zag hij telkenmale het gelaat van een jonge vrouw. Daarop kwam hij op het idee om de schedel in handen te geven van professionele wetenschappers, die in staat waren om, dankzij de schedel en zijn afmetingen, er een gelaat op te plaatsen. De twee tekeningen werden daarna met elkaar vergeleken. Op onderstaande afbeeldingen zie je het resultaat. Op de linkerzijde geven we het resultaat weer van Peggy C. Caldwell, een medewerkster van de antropologische afdeling van het Smithsonian Instituut; en rechts, de weergave van het beeld in Frank's dromen. Toeval of niet: de gelijkenis is treffend, nietwaar?Is deze schedel ondertussen befaamde Mitchell Hedges-schedel afkomstig uit de Precolumbiaanse cultuur? Weet daarbij dat het moeilijk uit te leggen is hoe primitieve culturen in staat waren om uit kristal zulk een precies nauwkeurige schedel uit te houwen, zonder gebruik te maken van de huidige, gesofisticeerde gereedschappen.

Tot op heden werden slechts 4 van de 13 schedels teruggevonden. Allen zijn ze uit een andere soort van kwarts vervaardigd: één bestaat uit zuiver doorzichtige kwarts, een andere uit purperkleurige amethist, een derde uit roze kwarts, en de vierde uit rookkleurige kwarts. Volgens de Maya beschaving zouden deze schedels er kunnen dus voor kunnen zorgen dat de mensheid een apocalyptische rampspoed overleeft. Nu maar hopen en geloven dat een legende slechts een legende is, niets meer, niets minder - of, hopen dat we vóór die tijd de andere 9 schedels vinden... :-)Anna Mitchell-Hedges, meisjesnaam: Anne Marie Le Guillon, en in Canada geboren op 1 januari 1907 en overleden in 2007, heeft nog immer een eigen website, namelijk: www.mitchell-hedges.com

Maar, zoals ik reeds vermeldde, zijn volgens de antropologe Jane MacLaren Walsh, verbonden aan de 'Smithsonian's National Museum of Natural History', en gespecialiseerd in Mexicaanse archeologie, al die schedels té mooi om waar te zijn. In de zin van: veel té mooi geslepen en te sterk gepolijst om uit de jaren 1000 v. Chr. - 1500 na Chr te dateren.. De elektronenmicroscoop bevestigde haar bevindingen: elke schedel werd met modern slijpapparatuur vervaardigd.

Nochtans bleef de halsstarrige Anna Mitchell-Hedges tot aan haar dood - ze werd 100 jaar oud - beweren dat zij het was die, toen ze 17 jaar oud was en haar vader in die ruïne vergezelde. de schedel vond. Ondertussen weten we dat die schedel nooit door de Britse avonturier F. A. Mitchell-Hedges gevonden werd, maar door hem in 1943 onderhands aangekocht in het Londense veilinghuis Sotheby's.

Feit is: indien een mens een leugen alsmaar blijft herhalen het brein van die persoon het als een waarheid aanvaardt...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 13-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we eind december zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

En.., voor de echte Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid is er Eclecticus.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht