ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De duivel te slim af zijn - Het geheim van hoe ik financieel onafhankelijk werd

Ontsluit de kracht van jouw eigen mindset met ‘De duivel te slim af zijn’, de lang verzwegen opvolger van ‘Think and Grow Rich’ van bestsellerauteur Napoleon Hill.
door Tsenne Kikke - maandag 7 februari 2022 4:39

Dit boek van Napoleon Hill is een 10 op 10 waard! Echt waar!...

In ‘De Duivel te slim af zijn’, een uitgave van Business Contact, laat Napoleon Hill zien welke geestesgesteldheid nodig is voor het succes dat hij in ‘Think and Grow Rich’ beschrijft. 'Succes' kan in dit geval zowel betrekking hebben op het financiële, maar ook op werken aan jouw andere 'zelf', zoals Napoleon Hill het in dit boek noemt.

Het werd nog vóór de Tweede Wereldoorlog geschreven, maar werd destijds té controversieel gevonden voor publicatie en is pas recent herontdekt. Het is verrassend actueel, doordat Hill deelt wat hij leerde van zijn worstelingen in turbulente tijden – de industriële revolutie en de economische crisis van de jaren dertig. Hill beschrijft de innerlijke strijd die ieder mens wel eens ervaart en ontfutselt de Duivel het geheim van hoe hij mensen in zijn greep krijgt: door angst, woede, uitstelgedrag, jaloezie en afgunst. Zo leidt de Duivel ons af van ons werkelijke doel. Maar, door onze zwakten en angsten onder ogen te zien, kunnen we onze dromen waarmaken.

Anders gezegd: indien Zelfkennis jou aanbelangt, moet je dit boek lezen! Maar ook indien de opbouw van een succesvolle carrière jouw doelstelling is. Nog anders uitgedrukt: het mes kan aan twee kanten snijden.

In dit boek wordt tot in de puntjes beschreven hoe jouw denken en doen beïnvloed wordt om je de (in het begin lijkende) makkelijke weg te kiezen en toe te geven aan luiheid, lusten, vooroordelen, en zo meer... Niet alleen wordt het beschreven hoe je wordt beïnvloed, maar vooral ook hoe je het kan voorkomen.

Diepgaand, krachtig, resonerend, rijk aan inzicht: een aanrader dus!

Over Napoleon Hill

Reeds op de leeftijd van 13 jaar (!), begon Napoleon Hill (1883-1970) te schrijven als 'reporter' voor lokale kranten in de buurt van Wise County, Virginia (USA) om zo geld te verdienen om een studie rechten te kunnen financieren. Hij wordt door velen beschouwd als de grondlegger van de persoonlijke ontwikkeling en heeft vele boeken op zijn naam staan en miljoenen mensen daarmee positief beïnvloed. Nog steeds gebruiken motivatiesprekers en schrijvers van over de hele wereld de kennis van Napoleon Hill, opgeschreven in al zijn boeken. Napoleon Hill heeft zijn gehele leven ­ hij is 87 jaar geworden ­ bestudeerd waarom mensen wel of niet succesvol worden.

Aankopen via Bol.com? Of, er eerst iets uit lezen? Klik dan op deze link!

Inhoudsopgave

Voorwoord 13: Voorwoord van de Nederlandse uitgever 15

Hoofdstuk I - Mijn eerste ontmoeting met Andrew Carnegie 17

Een korte weergave van de achtergrond van de auteur met een beschrijving van de dramatische gebeurtenissen die leidden tot het verbijsterende interview met de Duivel nadat de auteur de code van de Duivel had gebroken en hem een bekentenis had afgedwongen over zijn methoden om mensen in zijn greep te krijgen.

Hoofdstuk II - Een interview met mijn onzichtbare adviseurs 59

Een beschrijving van het systeem dat de auteur gebruikt om informatie te ontvangen met behulp van buitenzintuiglijke waarneming. Een ‘interview’ met Thomas A. Edison, twee jaar na zijn dood afgenomen.

Hoofdstuk III - Een merkwaardig interview met de Duivel 88

Een schets van de dramatische gebeurtenissen die leidden tot het beroemde interview dat plaatsvond tijdens een Meesterbreinontmoeting tussen de auteur en zijn echtgenote, en een gedetailleerde beschrijving van de Duivel, wie hij is, waar hij zich ophoudt en hoe hij te werk gaat.

Hoofdstuk IV - Dwalen met de Duivel 106

De verbluffende analyse van het principe waarmee de Duivel naar eigen zeggen achtennegentig procent van alle mensen op deze wereld aan zich heeft onderworpen, met inbegrip van de meeste geestelijken van alle godsdiensten. Een nieuwe kijk op het wezen van de Duivel.

Hoofdstuk V - Hypnotiserend ritme 144

Een recent ontdekte natuurwet waarover de auteur te horen kreeg tijdens zijn gesprek met de Duivel, een wet die volgens sommigen belangrijker is voor de mensheid dan Newtons ontdekking van de wet van de zwaartekracht omdat hij de belangrijkste oorzaken blootlegt van alle mislukkingen en alle ellende en uitlegt hoe een mens onafhankelijk en zelfredzaam kan worden.

Hoofdstuk VI - Duidelijke doelstellingen 169

Een beschrijving van de eerste stap die moet worden gezet om de wurggreep van hypnotiserend ritme te breken en een analyse van de rol van kerken en scholen, die kinderen dwingen hun hele leven lang slachtoffer te zijn van de gewoonte om te dwalen. Een onverschrokken aanklacht tegen de belangrijkste krachten binnen de samenleving.

Hoofdstuk VII - Zelfdiscipline 204

Het tweede van de zeven principes die leiden naar spirituele, economische en lichamelijke vrijheid. Een schokkende beschrijving van het menselijk rioolstelsel, dat door de Duivel wordt gebruikt om de meeste mensen slechtgehumeurd te houden zodat ze vatbaar zijnvoor lichamelijke kwalen.

Hoofdstuk VIII - Leren van tegenslagen 224

Een verrassende ontdekking die aantoont dat de natuur tegenslagen, mislukkingen en nederlagen gebruikt om hypnotiserend ritme te doorbreken. Tevens wordt in dit hoofdstuk uitgelegd waarom elke tegenslag de kiem in zich herbergt van een even groot of zelfs groter voordeel, en waarom de meeste mislukkingen in feite vermomde zegeningen zijn.

Hoofdstuk IX - De omgeving vormt het karakter 237

Een verrassende analyse van de invloed van de omgeving en de bijdrage die deze levert aan iemands succes of falen. Het belang van goede relaties met mensen. Wat karakter is en hoehet wordt gevormd.

Hoofdstuk X - De tijd 244

Waarin wordt onthuld welke rol de tijd speelt bij het permanent vastleggen van gewoonten en dat tijd de belangrijkste factor is bij de verwerving van wijsheid.

Hoofdstuk XI - Harmonie 248

Een natuurwet met behulp waarvan alle omgevingsinvloeden worden bestendigd en worden gedwongen relaties met elkaar aan te gaan vanwege hun gelijke trillingsfrequenties.

Hoofdstuk XII - Behoedzaamheid 251

Een gebrek aan behoedzaamheid is de gevaarlijkste menselijke eigenschap en een van de belangrijkste oorzaken van falen en mislukken.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht