ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

SPIRITUALIA - na hevige OVH brand - terug online!

Brand verwoestte een datacenter van Franse provider OVHcloud…
door Tsenne Kikke - zondag 21 maart 2021 22:42

Woensdag 10 maart 2021 om 0u47 was er brand uitgebroken in SBG2, één van de 4 datacenters van OVHcloud in Straatsburg.

SGB2 is - of was - een datacenter van vijf verdiepingen hoog met een grondoppervlak van 500 vierkante meter. Door die felle brand waren we 12 dagen lang offline... Niet enkel wij, natuurlijk, maar 3,5 miljoen andere sites, die verspreid waren over 464.000 domeinen.

Wereldwijd heeft OVHcloud meer dan 1,5 miljoen klanten en stelt het meer dan 2.200 mensen tewerk. In Europa alleen al heeft het bedrijf 15 datacenters. Op die site in Straatsburg staan - of stonden - 29.000 servers, waaronder die van Spiritualia.

Voor OVH was de timing eveneens ietwat ongelukkig. Het kondigde op maandag 8 maart immers aan dat het een beursgang beoogde. Volgens  OVHcloud-oprichter Octave Miroslaw Klaba ontstond het vuur in het gebouw en was de brandweer snel ter plaatse, maar kon de brand niet onder controle krijgen. Er kwamen zo'n 100 brandweerlieden en 43 brandweerauto's aan te pas.

Naast SGB-2 werd het SBG1-datacenter eveneens gedeeltelijk beschadigd, waardoor 4 van de 12 ruimtes buiten gebruik werden gesteld. De datacenters SBG3 en SBG4 waren nog wel in orde, maar niet onmiddellijk toegankelijk.

Of al onze Spiritualia-data wel of niet volledig verloren was gegaan, wisten we de gehele tijd natuurlijk niet. Hopelijk bevond die zich niet in SBG-2. We betalen wel voor back-up, maar die bevindt zich in SGB-1, die ook gedeeltelijk werd beschadigd... Het was dus bang afwachten... tot enkele minuten geleden.

Heeft OVH's firewall systeem gewerkt?

Het onderzoek naar de omstandigheden van de brand wordt nog immer voortgezet. De voorkeur van de denkrichting gaat uit naar 'puur toeval', zijnde: het uitvallen van een omvormer waarop een technieker een ingreep uitvoerde. Zo'n toestel zorgt ervoor dat als de stroom uitvalt de aangesloten apparatuur toch blijft doorwerken via energie uit een standby-accu. Die had aanzienlijke wijzigingen ondergaan, en de reactivering ervan had a priori geen enkel probleem veroorzaakt. Maar het was dat apparaat dat achteraf niet goed werkte en de brand deed ontstaan.

Deze ramp deed dan ook onvermijdelijk de vraag rijzen naar de kwaliteit en de goede werking van het brandbeveiligingssysteem van de locatie. Zoals in het 'Journal du Net' werd vermeld, is de data-entry uitgerust met een opsporingsapparaat en wordt deze ook om de zes maanden aan oefeningen onderworpen. Maar werkte dit apparaat goed? En hebben de procedures gewerkt? De huidige toestand van het datacenter suggereert dat het antwoord "nee" is.

Bovendien bleek dat het datacentrum niet was uitgerust met de meest geavanceerde brandbestrijdingsapparatuur. Het 'Journal du Net' meldde dat het datacentrum niet was uitgerust met een blusgassysteem dat, bijvoorbeeld, mogelijk maakt vlammen te doven door de zuurstof uit de bedreigde ruimten weg te zuigen en te vervangen door een inert gas  (meestal freon of iets dergelijks). De site voegde eraan toe dat er ook geen sproeiers of hogedrukvernevelaars zijn.

Ondertussen hebben we een belangrijke les bevestigd gekregen: elk toestel of machine kan op elk moment crashen of verdwijnen. Dus denken we eraan om - naast die op OVHcloud - voor extra back-up te zorgen, doch... dat kost weeral veel meer centjes. Is die uitgave verantwoord - wetende, dat slechts enkele lezers ons financieel steunen? :-)

"Natuurlijk!", is het enige juiste antwoord daarop.

Och, morgen zal wel voor zichzelf zorgen. Het voornaamste is dat we terug online zijn waardoor we onze zoektocht naar een vaste doelgroep dapper kunnen voortzetten. Misschien slagen we daar ooit weleens in...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


sound1969 Gepost op: 28/03/2021 17:07:10
sound1969

heftig

vast werk van lucifer de duivel, 

jezus moest het ook tegen duivelse krachten opnemen  ?

 


Tsenne Kikke Gepost op: 28/03/2021 19:41:54
Tsenne Kikke

Grapjas! 'k snap wel waar je die verbeelding hebt vandaan gehaald: Goede Vrijdag staat voor de deur, hé! :-) Maar laat me enkele zaken rechtzetten - want, tienduizenden bezoekers kunnen jou lezen...

1) vast werk van lucifer de duivel?

- Wat heeft de metaforische duivel met deze brand te maken?
- Lucifer, net als Prometheus, een 'lichtbrenger', een duivel?
- In de Bijbel wordt de duivel nergens Lucifer genoemd.

2 ) Jezus moest het ook tegen duivelse krachten opnemen?

- Als jij 40 dagen in een woestijn al vastend moet doorbrengen, zal jij ook beginnen ijlen en moeten afrekenen met de demonsiche gedachten die in jouw hoofd zullen rondspoken.

- Toegegeven: in Matteüs Hfst.4 staat er: "Daarna werd Jezus door de Geest meegevoerd naar de woestijn om door de duivel op de proef gesteld te worden."

Maar, geloof me, of niet: jouw zogenaamde duivel heeft - godzijdank - niets te maken met die brand.

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht