ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe oud kan een mens worden?

Zo oud kunnen mensen maximaal worden, volgens de wetenschap…
door Tsenne Kikke - vrijdag 4 juni 2021 18:20

De afgelopen decennia is onze gemiddelde levensverwachting er stevig op vooruitgegaan: werd de doorsnee westerling in 1960 nog maar 70, was dat in 2018 al bijna 82 jaar. Onze maximaal bereikbare leeftijd lijkt daarentegen niet te stijgen: het record van de oudste mens ter wereld staat nog steeds op naam van de Franse Jeanne Calment, die in 1997 op 122-jarige leeftijd stierf. Wetenschappers hebben nu mogelijk achterhaald hoe dat komt.

Volgens het onderzoeksteam van 'Gero', een biotechnologisch bedrijf uit Singapore, en het 'Roswell Park Comprehensive Cancer Center' wordt de levensduur van een mens bepaald door twee factoren.

Ten eerste is er de biologische leeftijd, bepaald door factoren als stress, levensstijl en chronische ziekten. Ten tweede bestaat er iets als de veerkracht van jouw lichaam. Dit wil zeggen: hoe snel jouw lichaam herstelt van een stressor.

Wanneer we ouder worden, vermindert die veerkracht en verlengt de tijd die we nodig hebben om ergens van te herstellen – zelfs bij mensen die verder compleet gezond zijn. Uiteindelijk verdwijnt de veerkracht van ons lichaam helemaal. Dat gebeurt ergens rond de leeftijd van 120 tot 150 jaar, aldus het onderzoek, dat gebruik maakte van medische data van Amerikaanse en Britse vrijwilligers. Dat maakt het verhaal, waarin gezegd werd dat Shri Shivapuri Baba op de leeftijd van 137 jaar overleed, geloofwaardig.

Baanbrekend

Wanneer iemands mogelijkheid om te herstellen van een stressor verdwijnt, is voortleven dus ook onmogelijk. "Naarmate we ouder worden, is er meer en meer tijd nodig om te herstellen na een stressor. Gemiddeld gaan we dus steeds verder weg van de optimale fysiologische toestand," verklaarde Timothy V. Pyrkov, auteur van de studie.

Volgens professor Andrei Gudkov van het "Roswell Park Comprehensive Cancer Center" zijn de bevindingen van het onderzoek baanbrekend. "Het verklaart waarom zelfs de meeste effectieve preventie en behandeling van leeftijd gerelateerde ziekten alleen de gemiddelde, maar niet de maximale levensduur kunnen verbeteren. Tenzij er echte antiverouderingsbehandelingen worden ontwikkeld," klonk het.

Het verouderingsmodel van de nieuwe studie, gepubliceerd in 'Nature Communications', zou bij onderzoek naar dat laatste van nut kunnen zijn. En?... Hoe oud zou jij willen worden? 150?... :-)

Bron: www.zita.be

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht