ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Laat kinderen niet met magneten spelen…

Een 12-jarige heeft een levensreddende operatie ondergaan nadat hij 54 magneten opzettelijk had ingeslikt als onderdeel van een 'experiment'.
door Tsenne Kikke - woensdag 10 februari 2021 16:49

De 12-jarige Rhiley Morrison uit Prestwich, Greater Manchester, houdt enorm veel van wetenschap en van experimenteren. Zo at hij 54 magnetische bolletjes op om te zien of metalen voorwerpen op zijn buik zouden blijven kleven - en ook, omdat hij nieuwsgierig was naar hoe ze eruit zouden zien als ze onderaan terug uit zijn lichaam zouden komen. Maar toen de metalen balletjes vier dagen later nog steeds niet tevoorschijn waren gekomen, vertelde hij zijn moeder, de 30-jarige Paige Ward, dat hij 'per ongeluk' twee bolletjes had ingeslikt.

Zij bracht hem met spoed naar het ziekenhuis, waar artsen een röntgenfoto maakten en tot hun verbijstering meerdere van de krachtige magneetspeeltjes in zijn maag en darmen ontdekten. Ze vreesden dat de magneten weefsel of vitale organen hadden aangetast, die mogelijk fatale inwendige schade kunnen veroorzaken, en zelfs een overlijden. Men bracht Rhiley met spoed naar de operatiekamer waar de voorwerpen tijdens een zes uur durende operatie werden weggenomen. Op basis van de röntgenfoto's schatten ze eerst een 25 à 30-tal, maar toen hij uit de operatiekamer kwam, zeiden ze dat het er 54 waren.

Hij verbleef 16 dagen in het ziekenhuis en verdere herstelling gebeurde thuis. Wel kreeg hij een antibioticakuur van een week mee om infecties af te wenden.

Door complicaties, als gevolg van het inslikken van de krachtige magneten, kon Rhiley zich in het hospitaal 10 dagen lang niet bewegen zonder groene vloeistof over te geven, veroorzaakt door zijn lekkende darmen. Hij kon ook niet eten of naar het toilet gaan en moest sondevoeding krijgen waarbij een katheter werd ingebracht.

Zijn moeder zei: "Het was hartverscheurend om hem dat allemaal te zien doormaken, gewoon verschrikkelijk. Ik denk dat het vooral moeilijk was vanwege Covid, omdat hij geen bezoek mocht ontvangen. Het was eveneens verschrikkelijk om te zien hoe hij niet rechtop kon zitten en zo ziek was telkens als hij bewoog omdat de vloeistof in hem rondklotste."

"Ik kon me de hele tijd goed houden, maar het was niet leuk om hem zoveel pijn te zien lijden. Toen ze probeerden de katheter in te brengen, voelde hij het aan alsof er pinnen en naalden door zijn lichaam gingen, en zei tegen me: "Ik heb het gevoel dat mijn binnenste gaat ontploffen". Een traumaverpleegster kwam binnen en vertelde me dat ze de hele tijd te maken heeft met kinderen zoals Rhiley die magneten hadden gegeten. Een andere arts zei, dat hij een kind had gezien dat er twee had ingeslikt en daardoor een deel van zijn darm werd verwijderd, dus Rhiley had veel geluk met 54."

Bloedvergiftiging, ook wel sepsis genoemd, is nu eenmaal een ernstige aandoening, met soms een dodelijke afloop. Paige, die ook moeder is van drie andere kleine kinderen, zei: "Na dit voorval heb al het magneet speelgoed weggedaan."

Achteraf gezien was ze dankbaar voor het feit dat haar zoon het haar zo snel had verteld - want, op dat moment leed hij niet aan pijnen. Ook hoopt ze nu dit verhaal te kunnen delen, zodat geen enkel ander gezin hetzelfde overkomt.

Uniek is het niet...

Magneten branden inderdaad gaten...

 

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

 enlightenedStuur wel geen eenden naar de arendenschool. enlightened

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren, opdat we ook in 2022 online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

We hadden het wel over arenden, niet over havikken... laugh

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht