ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

In 2018 gaf Doreen Virtue, een promotor van Engelenleer, eindelijk toe dat ze bezeten was

En, geloof jij in het bestaan van engeltjes?…
door Tsenne Kikke - maandag 17 augustus 2020 23:27

Indien je het internet afschuimt, tref je velen aan die de zogenaamde 'engelenleer' verkondigen. Over dit thema heb ik het reeds meermaals gehad. Neem, bijvoorbeeld de blog: 'Over Angelusisme, oftewel engelenleer: bestaan engelen, aartsengelen, en beschermengelen?' uit 2010.

De Amerikaanse schrijfster Doreen Virtue is in Californië geboren op 29 april 1958. Naar ze zelf beweert is ze 'helderziende', en kon ze reeds als kind geesten zien en ermee communiceren. Op latere leeftijd richtte ze 'Angel Therapy' op: een vorm van New Age therapie, die gebaseerd is op de voorwaarde dat communiceren met engelen de sleutel naar genezing is. Naar het schijnt vergemakkelijken engelentherapeuten genezing door hun patiënten te helpen om in contact te komen met engelen. Die engelen zouden dan in staat zijn om de patiënt in de goede richting te leiden.

Virtue trouwde en scheidde in totaal 4 keer. Haar eerste huwelijk was met Larry Schenk, met wie ze twee zoons heeft: Frant en Charles. Schenk was volgens Virtue bezitterig en emotioneel gewelddadig, hetgeen leidde tot een scheiding. Haar tweede man heette Dwight Virtue. In 1995 trouwde ze met Michael Tienharra en scheidde ervan in 1999. Daarna is ze getrouwd met Hay House schrijver Steven Farmer, van wie ze eveneens in 2009 scheidde. Haar huidige partner is een zekere Michael David Robinson.

Sinds 1996 is ze vegetariër. In 2017 verwierp ze de New Age en gaf ze zichzelf uit als een 'wedergeboren christen'. Deze radicale verandering begon toen ze in een kerk op 7 januari 2017 een 'visioen van Jezus' te zien kreeg, en afgerond met haar christelijke doop een maand later.

Eerlijkheid duurt het langst

Wat het engelenkaartlezen en aanverwanten betreft... In april 2018 beweerde ze dat ze - in de periode dat ze nog deel uitmaakte van de New Age beweging - de mogelijkheid bezat om aan waarzeggerij te doen enkel en alleen te wijten was aan het feit dat ze toen bezeten was door de geest van de demonische Python.  Een reden, waarom vele voorspellingen niet uitkwamen, beweerde ze. Op Facebook gaf ze openlijk haar 'ontsporing' toe waardoor ze al haar schepen uiteindelijk verbrandde...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we online blijven?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- Ook doe je ons een groot plezier door naar onze webshop te gaan en er iets aan te kopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht