ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Exorcist aangeworven om boze geest uit te roeien op IJslandse boerderij

Geloof jij ook nog in het bestaan van spoken en geesten?
door Tsenne Kikke - woensdag 1 juli 2020 22:32

We zijn 21 juni 2020, niet 21 juni 1020...

Nochtans werd er door een exorcist op een oude boerderij bij het IJslandse Hvolsvöllur een vermeend spook verdreven. Energiebedrijf 'Landsvirkjun' huurde daarvoor dominee Kristinn Ágúst Friðfinnsson in om de ceremonie uit te voeren.

Het is enerzijds ongebruikelijk dat een hightechbedrijf als 'Landsvirkjun' een exorcist inhuurt om zoiets uit te voeren. Maar, de eigenaar van de boerderij, Daníel Magnússon, stond er anderzijds echter op dat de uitdrijving wel degelijk noodzakelijk was vooraleer alle gebouwen op het terrein zouden worden gesloopt.

Plannen om een ​​boerderij in IJsland te slopen, moesten dus worden opgeschort, zodat de exorcist de locatie kon bezoeken om de sinistere geest, die vermoedelijk nog immer op de locatie rondhangt, te kunnen uitroeien. De ceremonie werd in opdracht van de nationale elektriciteitsmaatschappij gehouden, die de grond had verworven als onderdeel van een aanstaand bouwproject. Na overleg met de eigenaar van de boerderij kreeg de maatschappij te horen dat hij bijna twintig jaar geleden een duistere aanwezigheid op deze locatie had aangetroffen...

Volgens Daniel Magnusson vond het griezelige incident plaats in 2002 toen een onverklaarbare mist uit de grond opsteeg.  Dit bracht het vee totaal van streek. "Ze renden loeiend en jammerend de koeienstal uit," herinnerde hij zich. "Toen ik hen had gekalmeerd, ging ik de koeienstal binnen en het was alsof er ijskoud water in mijn gezicht werd gespetterd." Op het ogenblik dat hij het gebouw verder betrad, verkreeg hij het gevoel alsof hij enkele meters diep in een water werd gedompeld. Hij ging eindelijk weg, omdat hij niet meer kon ademen, zei hij.

Maar het vreemde hield daar niet op, want toen Magnusson het gebouw verliet en zijn kalmte herwon, voelde hij een lichaamloze hand op zijn schouder en hoorde hij een stem, die zei: "Blijf kalm. Het staat op het punt om jou aan te vallen. Het probeert jou weg te jatten." Hoewel hij niet uitlegde hoe het griezelige incident uiteindelijk afliep, gaf de boer aan dat hij later met een 'ziener' sprak, die hem vertelde dat de verontrustende ontmoeting werd veroorzaakt door een boze geest die jaloers was op zijn succesvolle boerderij.

Ondanks het feit dat de zenuwslopende gebeurtenis bijna twee decennia geleden plaatsvond, voelde de boer zich nog steeds genoodzaakt om het verhaal te delen met het energiebedrijf toen ze zijn land opkochten, en drong er bij hen op aan die geest te verdrijven voordat de werken op het terrein werden opgestart.

In een getuigenis van hoe ernstig dergelijke bovennatuurlijke gebeurtenissen in IJsland worden genomen, zei Ólöf Rós Káradóttir, projectmanager van het bedrijf: "We vonden het vanzelfsprekend om aan de wensen en aanbevelingen van Daníel over het inhuren van een exorcist te voldoen voordat het gebouw werd afgebroken. Hij kent het gebied beter dan wie dan ook."

Ze voegde eraan toe dat die boerderij dicht bij een bekende elfenheuvel ligt, en het bedrijf had de lay-out van alle structuren rond die heuvel op kaart laten uittekenen; dit, in een poging geen risico's te nemen om de elfen, die daar misschien wonen, te storen...

Voor de rest konden noch de geest, noch de koeien worden bereikt voor verdere commentaar.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we online blijven?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- Ook doe je ons een groot plezier door naar onze webshop te gaan en er iets aan te kopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht