ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Geloof jij in het bestaan van spoken?

Voor sommige spokenjagers loopt het onderzoek niet al te best af.
door Tsenne Kikke - donderdag 5 augustus 2021 23:55

Dat sommigen in een leven na dit leven geloof hechten, is aannemelijk. Tenslotte heeft niemand graag om te hebben geleefd om daarna in de grond te verdwijnen, of om ergens te worden uitgestrooid.

Tevens geeft de vastgeroeste overtuiging dat zielen naar de Hemel opstijgen een goed gevoel, maar zelden of nooit is er sprake van een verblijf in het Vagevuur of Hel. Feit is, dat het aangenamer aanvoelt om na een overlijden iemand in de Hemel te vervoegen dan een overledene in de Hel te gaan bezoeken, nietwaar?

Dan zijn er nog mensen die in spoken geloven, en er zelfs hun beroep of hobby van hebben gemaakt. Ze noemen zichzelf 'spokenjagers'.

Zo is het New Yorkse 'Buffalo Central Terminal' naar het schijnt zo'n plaats waar men spoken kan aantreffen. En, bewijzen zijn op YouTube zeer goed zichtbaar - want, immateriële wezens zijn in staat om op de aan/uit knop van een zaklamp te drukken teneinde de gestelde vragen te beantwoorden...

Hetzelfde geschiedt in onderstaande videoclip...

Klinkt overtuigend, nietwaar?

Nochtans weet iedereen met een klein beetje gezond verstand dat het opgemaakt spel is. Maar sensatiebeluste spokenjagers doen er nu eenmaal alles aan om goedgelovigen bij hun waanideeën te betrekken.

In 1977 had ikzelf te maken met zo'n iemand: een Nederlander, die tevens beweerde dat hij zelfs de dag van zijn eigen dood kende. Toen woonde hij in in Antwerpse Borgerhout. Ook hij was in staat om een zaklamp vanop afstand te bedienen. Achteraf gaf hij dat natuuurlijk niet toe.

In elk geval had ik toen iets in mijn hand verborgen en werd er aan die geest (want zo noemde hij het) gevraagd om ons te vertellen wat het was. Geen antwoord... Daarna stak ik het in mijn broekzak en herhaalde de vraag. Nogmaals: geen antwoord. Dat vond ik spijtig, want via ja/neen antwoorden kon die geest misschien op de duur hebben gezegd dat het om een dobbelsteen ging.

Ter zake...

Ik belandde in die 'Buffalo Central Terminal', omdat vandaag het nieuws verscheen dat een 35-jarige spokenjaagster uit het Amerikaanse Kenmore er een val van 6 meter maakte waardoor haar paranormaal onderzoek verkeerd afliep.

Het Buffalo Central Terminal was in gebruik van 1929 tot 1979, waarna het in verval geraakte. Zij was in dat eeuwenoud treinstation samen met een vriend op zoek naar een spook, maar viel voorbije zaterdag omstreeks 22u30 door een dak.

Ze werd in allerijl naar het ziekenhuis overgebracht. Welke verwondingen ze had opgelopen werd er niet bij vermeld. Wel weten we dat het duo geen toestemming verkregen had om het gebouw te betreden - en, spijtig genoeg was er eveneens geen spook aanwezig om haar van dat gevaar op de hoogte te stellen.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht