ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier exorcisme: Bestaan geesten, spoken, demonen, en zo meer?

Hoe sterk is de menselijke verbeeldingswereld?
door Tsenne Kikke - zondag 29 september 2019 17:45

Het antwoord is 'Ja!', ... maar dan wel enkel en alleen indien je er geloof aan hecht, en je ze via jouw verbeeldingswereld doet ontspruiten en aanwakkert. Begrijpe wie begrijpen kan!

Alles is energie, schreef ik al eerder. E = mc2 drukt die massa-energierelatie zeer goed uit. Indien je in wolken kijkt, is het geen erg dat je er een leeuwenkop of bloem in ziet. Het probleem manifesteert zich van zodra je écht gelooft dat het wel degelijk een echte leeuwenkop of een bloem was.

Hetzelfde geldt voor een wolk van energie. Het is helemaal geen erg dat je er een duivel, vampier of de Maagd Maria in ziet, gewaarwordt, of aanvoelt. Het probleem manifesteert zich slechts van zodra je écht gelooft dat het wel degelijk een echte duivel, vampier of de Maagd Maria is.

Sommige mensen hebben zelfs last van innerlijke stemmen; stemmen, die niet van henzelf afkomstig zijn, maar wel door een engel, duivel of God zélf worden ingesproken.

Wat exorcisme betreft...

Exorcisme bestaat echt, indien (1) je er geloof aan hecht (net als geloven dat het een echte leeuwenkop was), (2) je weet, of denkt te weten dat je 'bezeten' bent, en (3) dat de persoon die de uitdrijving uitvoert daadwerkelijk een exorcist is.

Dit verdient handgeklap...

Drie redenen waarom een Djinn een lichaam kan binnentreden

Nogmaals: al die religieuze 'onzin' kan vaste voet aan de grond krijgen indien je er geloof aan hecht waardoor je er leven inblaast, en er dus kracht aan geeft. Zo werkt onze verbeeldingswereld nu eenmaal.

Natuurlijk is het - eenmaal bezeten zijnde - een totaal ander verhaal. Vertel maar eens aan iemand die aan een bedlegerige delirium tremens lijdt dat al die slangen, spinnen, schorpioenen en ander ongedierte dat over zijn dekens en in de kamer rondkruipt niet echt bestaan...

En, natuurlijk, beste lezer: indien jij écht geloof hecht in het bestaan, van geesten spoken, duivels, demonen, weerwolven, en zo meer, is de kans groot dat je zoiets ooit automatisch kunt aantrekken. Iemand die er helemaal niet in gelooft, zal het dan ook onmogelijk kunnen aantrekken, gegarandeerd.

Anders gezegd: iets dat geen aards bestaan leidt, kan in onze wereld geen vaste vorm verkrijgen. Begrijpe wie begrijpen kan.

Maar, nogmaals: als iemand dan toch al bezeten is, moet die persoon een exorcist aanspreken...

... zoals een aartsbisschop James Cloud uit Oregon, die honderden uirdrijvingen heeft uitgevoerd. Eergisteren nog zei hij dat de incidenten steeds donkerder en donkerder worden.

In het onderstaande tv-segment voert Cloud een exorcisme uit op Brent Goodrich, die beweert dat hij de afgelopen twee jaar door demonen wordt gekweld. "Ze zijn er constant, maken constant lawaai," legde hij vooraf uit, "die wezens om me heen sissen gewoon en sissen naar me."

Aan het einde van het exorcisme, waarvan wordt gezegd dat het ongeveer 30 minuten heeft geduurd, lijkt Goodrich opgelucht en Cloud geeft aan dat de demonen waren vertrokken.

Hoewel Goodrich misschien enige troost heeft gevonden, waarschuwde Cloud dat de demonen nog steeds in zijn onmiddellijke omgeving bevinden en als zodanig zou hij ijverig moeten zijn om te voorkomen dat hij opnieuw wordt aangevallen. Hij werd dan ook aangeraden om een 'spiritueel' leven te belijden. Een volgeling meer, zou ik durven schrijven.

Nadenkend over de vele uitdrijvingen, die hij gedurende zijn carrière tot nog toe heeft uitgevoerd, maakte de priester de opmerking dat "naarmate de jaren verstrijken, de zaken steeds donkerder worden." Waarom precies?... Dat is voor discussie vatbaar, maar Cloud leek te suggereren dat het internet, het occulte en de prevalentie van drugs in onze moderne samenleving bijdragende factoren kunnen zijn voor wat hij ziet als een meer krachtige vorm van demonenbezit in recente tijden.

Bestaan geesten, spoken, demonen, en zo meer?

Het antwoord is 'Ja!', ... maar dan wel enkel en alleen indien je er geloof aan hecht, en je ze via jouw verbeeldingswereld doet ontspruiten en aanwakkert. Wel zou je eigenlijk moeten weten in welke mate de menselijke verbeeldingswereld in contact staat met datgene wat 'astrale wereld' wordt bedoeld...

Ter herhaling: iets dat geen aards bestaan leidt, kan in onze wereld geen vaste vorm verkrijgen. Begrijpe wie begrijpen kan.

Anderzijds doe je er goed aan om geen enkel woord van wat ik publiceer te geloven - want: dan geef je er kracht aan. :-)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht