ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Ook natuurlijke fenomenen bevorderen CO2-uitstoot

Het bannen van CO² brengt een gigantische kost met zich mee…
door Tsenne Kikke - vrijdag 28 juni 2019 22:40

CO² is een belangrijk gas. Bomen halen CO² uit de lucht en vormen die via fotosynthese om tot zuurstof en plantmateriaal. Daarom moet ontbossing drastisch worden verlaagd en herbossen verhoogd, maar de financiering ervan ontbreekt.

Over ontbossing gesproken... Op dit ogenblik waait er in Catalonië al enkele dagen lang de zoveelste bosbrand. Van de 20.000 ha is er al meer dan 6.500 hectare in de as gelegd, waardoor er grote hoeveelheden CO² in de atmosfeer werd geblazen. En, de brand is nog immer niet geblust.

Op zaterdag 22 juni legden astronauten aan boord van het internationale ruimtestation ISS een 'adembenemend beeld' van een enorme vulkaanuitbarsting op het onbewoonde vulkanische eiland Raikoke vast. De rookpluim was iets van een 15 kilometer hoog. Wat dan weer bijdroeg tot de opwarming van de aarde.

Het ruimtevaartagentschap legde uit dat de bovenkant van de paddenstoelachtige pluim uit een dichte laag scherpe fragmenten van steen en vulkanisch glas was samengesteld.

Op de website van 'Dwarsliggers' vind je een interessante tekst van Eric Blondeel over de CO2-hypothese. Hierna volgen er enkele fragmenten van ...

Het klimaat is een ontzettend complex gegeven waarvan we vandaag de vele samenhangen vast niet kwantitatief en zelfs niet volledig kwalitatief begrijpen.  Bovendien kunnen de klimaatplannen om CO² te reduceren de temperatuur van de aarde niet veranderen, maar wel zeer ongewenste nevenverschijnselen vertonen.

De CCS-technieken, bijvoorbeeld, waarbij CO² afgezonderd en ondergronds gedumpt wordt, heeft momenteel veel aanhang. Deze techniek is voor België moeilijk en kan gevaarlijk worden, vooral de eerste jaren na injectie.

Het bannen van CO² brengt een gigantische kost mee, namelijk: 100 triljoen US$ (veel hoger dan de 2008 bankencrisis). Dat zal een nieuwe crisis uitlokken, die zich door een sterke verarming zal laten voelen. Gevolg: meer armen en globaal minder tewerkstelling. Maar iemand zal dit moeten betalen. De decarbonisatie heeft de omvang van jaarlijks 2% of meer aan BNP over zeg maar 20 jaar, met daarbij 2 à 3% voor de energiebesparing. Wie zal die 5% BNP dragen? Onze regering slaagt er nu nog niet in haar budget in evenwicht te brengen.

De protagonisten hiervoor dekken zich in door dit aan de rechtbanken over te laten. Waar de rechters zich onbevoegd zouden moeten verklaren is onder andere Nederland, ook in beroep, veroordeeld in de Urgenda-zaak en wordt gedwongen 25 % meer te doen. België wacht op de uitspraak in de Klimaatzaak in 2020.

De vraag was: "Wie gaat dat betalen?" Het antwoord daarop is vrij eenvoudig: op het einde van de rit is dat altijd de burger. De klimaatspijbelaars zouden in de toekomst nog weleens veel spijt van hun enthousiaste acties kunnen krijgen, want zij zullen de financiële en maatschappelijke rekening betalen voor de zinloze ingrepen waar ze nu op aandringen.

- Eric Blondeel -

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis -

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht