ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe mensen met een beetje stem anderen beïnvloeden

Het duister wonderkind Billie Eilish is de tienerwereld aan het veroveren.
door Tsenne Kikke - maandag 1 april 2019 16:40

Wat hierna volgt, is het zoveelste nadenkertje...

Als je een klein beetje stem hebt, kan je tegenwoordig via het internet vrij snel wereldberoemd worden. Daar is niets verkeerds mee, integendeel. Maar, er is een maar...

Zoals je weet, is de jeugd van vandaag de toekomst van morgen - en, veel volwassenen - hoe intelligent ze ook mogen zijn - hebben maar een laag niveau van bewustzijn; met als gevolg, dat ze zelfs niet meer in staat zijn om 'goed' van 'kwaad' te kunnen onderscheiden.

Zo is de muziekwereld momenteel - naar het schijnt - in de ban van het duistere, meest mysterieuze ‘wonderkind’ Billie Eilish. Deze 17-jarige schrijft al - samen met haar broer Finneas - muziek sinds haar 8 jaar, en bracht vorige week haar eerste album uit. ‘When We All Fall Asleep, Where Do We Go?’ werd meteen een hit, en haalde in een paar dagen tijd bijna 400 miljoen streams per nummer.

In het najaar van 2015 bracht ze haar eerste single 'Ocean eyes' uit: ze was toen amper 14 jaar oud. In maart 2017 verscheen haar nummer 'Bored', dat op de soundtrack van de Netflix-serie '13 Reasons Why' kwam. Vijf maanden later kwam haar eerste single 'Don't smile at me uit'. Op dit album stond tevens de single 'Lovely', die ze zong met Khalid - ook dit nummer kwam voor in de reeds genoemde televisieserie.

Haar tienerfans herkennen zichzelf in haar. Volgens mij: vooral de jonge mensen, die met zichzelf in de knoei liggen - of, er de aanleg voor hebben. Ze zien haar meer als een gelijke dan als een raadselachtige popster-idool.

Billie Eilish vertelt in haar liedjes over haar worsteling met het Tourette-syndroom, haar toenemende roem, en over de vrienden die ze verloor, zoals wijlen rapper XXXTentacion. Toegegeven: in de ogen van zeer veel volwassenen lijkt het allemaal op onschuldige boodschappen. Wat doen we eraan?

Het antwoord is: "Niets!... Gewoonweg blijven toekijken, en zien hoe alles op een manier geschiedt waarop het op geen enkele andere manier kan geschieden." Ondertussen blijf ook ikzelf voor mijn eigen deurtje kuisen. :-)

Nu werkt ze ook samen met de Japanese artist Haruki Murakami aan een animatiefilmpje, getiteld ‘You should see me in a crown’. Allemaal voeding voor een gezonde geest?...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw -

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht