ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe jouw muziekkeuze jouw geaardheid blootlegt

Voor elk menstype bestaat er aangepaste muziek.
door Tsenne Kikke - donderdag 2 januari 2014 2:49

Toon me jouw boekenbibliotheek, en laat me naar jouw muziekgenres luisteren, en ik verkrijg een klein idee van hetgeen je werkelijk bent. Ik heb het natuurlijk wel over jouw lichaamsgebonden ego en ondergeschikte ikjes, en niet over jouw 'innerlijke zijn' - want, over jouw 'zijn' kan en mag ik niets vertellen.

Muziek werkt inspirerend en voedt onze geest, en voor elk menstype bestaat er aangepaste muziek. Het is dan ook normaal dat niet iedereen van een Beethoven houdt, noch van een Eric Satie, bijvoorbeeld. Sommige mensen luisteren liever naar een Lady Gaga dan naar muziek uit de jaren '70, en dat is hun goed recht.

Maar die laatste groep leest nooit mijn nieuwsberichtjes met betrekking tot Zelfkennis - in de veronderstelling natuurlijk, dat iemand anders ze wél leest, zonder af te haken, onderweg. Tussen haakjes: waar zijn de andere bloggers, met teksten die de massamens aanspreken?... Is er dan niemand daarbuiten, die deze website bezoekt, en er een kwalitatieve meerwaarde aan kan geven? :-)

Natuurlijk kan ik eveneens over andere dingen schrijven en laten uitschijnen dat het allemaal de waarheid is, maar ik lieg niet graag. Anderen ook niet, maar een leugen is slechts een leugen van zodra men weet dat het een leugen is, niet eerder. En mensen willen de waarheid niet kennen, en om die reden liegen ze, onbewust. Om voort te gaan...

Voor elk menstype bestaat een soort van literatuur, film, muziek, toneel, enzovoorts. Maar, indien je van iets het allerbeste wilt uitbrengen, bent je verplicht om je tot een bepaalde doelgroep te richten. Een Rolls Royce biedt je niet aan iemand die onder de bruggen van Parijs slaapt, en Zelfkennis ook niet aan iemand die .... (Sorry, het lijstje is véél te lang).

Kortom: Zelfkennis wordt slechts door 0,01% van de mensheid geapprecieerd. Dat is een wet, waaraan niet te tornen valt. En, zelfs zij, die instappen en mee met een boot vertrekken, komen soms nooit aan. Ofwel vallen/springen ze uit die boot in het water, en doen het al zwemmend - of, nemen onderweg een reddingsbootje om dan op eigen houtje de thuishaven trachten te bereiken. Anderen geven  gewoonweg op. Maar, ik ben alweer aan het afdwalen.

Muziek werkt inspirerend, en dankzij een uitzending op de tv van een Geert Hoste Show, leerde ik Stromae kennen. Stromae is in België 'in' en inspireert miljoenen mensen. Ik kende hem niet. Wel had ik enkele weken geleden toevallig iets van hem gezien, maar na enkele seconden schakelde ik op iets anders over.

Geert trachtte op een humoristische manier Stromae aan te klagen voor zijn depressieve, negatief luidende teksten en voor zijn verwantschap met de Club 'Di Rupo'. Dus ging ik eens luisteren naar één van Stromae's laatste creaties en bekeek het filmpje dat erbij hoorde. Gewoonweg om eens voor mezelf vast te stellen wat de 28-jarige Stromae het menselijke brein van miljoenen stervelingen te bieden heeft.

Tous les memes

Vous les hommes vous êtes tous les mêmes.
macho mais cheap
bande de mauviette infidèle
si prévisible
non je suis pas certaine
que tu l'mérites
vous avez d'la chance qu'on vous aimes
dis mois merci

rendez- vous (3x)
au prochain règlement
rendez-vous(3x)
surement aux prochaines règles

cette fois c'était la dernière
tu peux croire que c'est qu'une crise
matte une dernière fois mon derrière
il est à côté de mes valises
tu diras aurevoir à ta mère
elle qui t'idéalise
tu ne vois mêmes pas tout ce que tu perds
avec une autre ce serait pire
quoi toi aussi tu veux finir maintenant?
c'est le monde à l'envers
moi je le disais pour te faire réagir
seulement
toi t'y pensais

rendez- vous (3x)
au prochain règlement
rendez-vous(3x)
surement aux prochaines règles

Facile à dire, je suis gnan-gnan
et que j'aime trop les bla-bla-bla
Mais non non non, c'est important
Ce que t'appelles les ragnagnas
Tu sais la vie c'est des enfants
Mais comme toujours c'est pas l'bon moment
Ah oui pour les faire, là, tu es présent,
Mais pour les élever y'aura des absents
Lorsque je n'serai plus belle,
Ou du moins au naturel,
Arrête je sais que tu mens,
Il n'y a que Kate Moss qui est éternelle

Moche ou belle, c'est jamais bon
Bête ou belle, c'est jamais bon
Belle ou moi, c'est jamais bon
Moi ou elle, c'est jamais bon

Rendez-vous, rendez-vous, rendez-vous au prochain règlement
Rendez-vous, rendez-vous, rendez-vous surement aux prochaines règles

Tous les mêmes, tous les mêmes, tous les mêmes, et y'en a marre
Tous les mêmes, tous les mêmes, tous les mêmes, et y'en a marre
Tous les mêmes, tous les mêmes, tous les mêmes, et y'en a marre
Tous les mêmes, tous les mêmes, tous les mêmes"

Waar vraag is, is aanbod

Toegegeven: hij heeft een krachtige, sensuele stem. Zijn videoclips zijn professioneel afgewerkt. Zijn muziek is speels, met hier en daar een donker tintje. Hij spreekt het instinctieve deel van de mens aan en soms ziet hij er androgyn uit. Kortom: hij is steengoed voor het huidige bewustzijnsniveau dat Europa en de rest van de wereld momenteel overheerst. Wat hij te bieden heeft, beantwoordt dus aan de huidige vraag. 

Op wiki staat, onder andere, te lezen:

Stromae (Etterbeek, 12 maart 1985) is van Belgisch-Rwandese afkomst en de artiestennaam van Paul Van Haver, singer-songwriter van hiphop en elektronische muziek.

Een jaar na de verschijning van zijn tweede ep 'Mixture Elecstro' bereikte Stromae met zijn tweede single 'Alors on danse' in meer dan tien landen de hoogste regionen van de hitparade. De single werd onder meer een nummer 1-hit in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Griekenland, Tsjechië, Bulgarije en in zijn thuisland België. In het voorjaar van 2010 kwam 'Alors on danse' uit in de rest van Europa. In Duitsland werden van de single 300.000 exemplaren verkocht en wereldwijd werd de kaap van anderhalf miljoen exemplaren doorbroken. Op YouTube werd de single in totaal al meer dan 40 miljoen maal bekeken.

Ook zijn Jacques Brel-achtige 'Formidable' verkreeg het bezoek van meer dan 55 miljoen kijkers.

De rest van het eventuele commentaar houd ik voor mezelf, maar besef temeer hoe moeilijk het is om een zogenaamde 'gouden naald' te vinden te midden van die miljoenen en miljarden mensen die het bewustzijnsniveau van Moeder Aarde bepalen. En, dan zijn er nog lezers, die mijn woorden, "dat we mensheid nog enkele duizenden jaren nodig heeft, vooraleer elke mens tot een volwaardige mens kan uitgroeien", in twijfel trekken.

Natuurlijk kunnen we onszelf de vraag stellen: "Wat is een volwaardige Mens?", en daarmee beginnen, teneinde tot een definiëring ervan te komen. Begin jij?...

Och..., misschien ben ik veel té ernstig geworden, en mijn eigen tijd vergeten; een tijd, dat ik zélf op de dansvloer van dancings stond te dansen en te springen op de La Bamba en zo meer. Vergeetachtigheid...: zou het dat kunnen zijn? Laten we dus de mens van vandaag ook zijn pleziertjes gunnen, nietwaar

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht