ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Magie: Interesse om enkele Spiegels van Lilith aan te maken?

In deze blog wordt uitgelegd hoe je één van de Spiegels van Lilith zelf kunt vervaardigen.
door Tsenne Kikke - donderdag 7 juni 2018 21:00

In mei 2014 publiceerde ik twee delen over 'Het Voynichmanuscript', en in april van dit jaar plaatste ik een artikel over 'De Grote Grimoire', dat ook 'Het Evangelie van Satan', of 'Rode Draak' wordt genoemd. Ditmaal zal ik het hebben over het 'Munchen handboek van Demonische Magie'.

Deze grimoire, ook bekend als 'Handleiding voor de Tovenaar', is het werk van een 15e-eeuwse Duitse magiër, die een basisboek wilde samenstellen voor het oproepen van demonische geesten. Naar het schijnt was die man een priester, en hield hij zich met exorcisme bezig. Het was misschien dan ook de reden waarom hij een studie maakte van demonen uit die tijd. Over welke demonen hij het, onder andere, had, zie je hieronder...

De handleiding in Latijn bevatte de drie belangrijkste soorten magie die in de grimoires uit die tijd te vinden waren, zijnde: Illusionistische, Psychologische en Voorspellende. Illusionistische spreuken waren bedoeld om mensen voor de gek te houden door hen dingen te laten zien, zoals kastelen of legers, maar ook om geesten en demonen op te roepen. Psychologische spreuken waren bedoeld om emotionele of politieke macht over mensen te verkrijgen, en Voorspellende waren bedoeld om informatie uit de toekomst of uit het verleden te halen.

Deze Munich Handleiding bevatte passages waarin beschreven werd hoe men mythische wezens kon opofferen, maar het meest griezelige component ervan was misschien, dat de engelenleer volledig werd genegeerd, en zich uitsluitend richtte op zwarte magie, en op de vele beschrijvingen van klassieke exorcismen. Je moet de inhoud lezen, vooraleer je echt begrijpt wat ik bedoel.

In 1998 bewerkte Richard Kieckhefer de tekst van het manuscript, en gaf het uit onder de titel: 'Forbidden Rites: A Necromancer's Manual of the Fifteenth Century'. Sommige delen ervan vertaalde hij in het Engels, waaronder de tekst over hoe je zelf een 'Spiegel van Lilith' kunt vervaardigen.

Lilith... Rosa Wouters, een goede kennis van mij - zij rustte in vrede - schreef er een geheel boek over. De figuur van Lilith is meer dan fascinerend, en ze heeft een ellenlange voorgeschiedenis. De vroegste verslagen van Lilith handelden niet over een individu, maar over een soort van geesten, de lilitu: Soemerische stormgeesten, geassocieerd met de nacht, de woestijn, ziekte en seksuele uitspattingen.

In joodse legendes en kabbalistische overleveringen was Lilith de eerste vrouw van Adam, die weigerde zich aan hem te onderwerpen. Daarom  werd ze verstoten en ontpopte ze zich tot een vernietigster van kinderen. Tevens werden er in de Joodse folklore zeer veel interessante associaties gelegd tussen Lilith en spiegels, waarin alle spiegels worden gezien als poorten naar het rijk van Lilith. Geïnteresseerd?...

Hieronder vind je de Engelse vertaling uit het Latijnse 'Munchen handboek van Demonische Magie' over hoe je de eerste 'Spiegel van Lilith' moet aanmaken. Ik wens je alle succes toe!

Tevens zijn er nog veel meer boeken van dien aard, waaronder...

Natuurlijk kan dit allemaal vragen oproepen, waaronder: "Moet je zelf al een klein beetje geestgestoord zijn vooraleer je er jezelf mee gaat bezighouden?" - en: "In de veronderstelling dat het allemaal onzin is...: waarom hielden zoveel mensen uit de Middeleeuwen zich ermee bezig?". Ik bedoel: om zoveel tijd en energie te steken in het uitschrijven ervan... Weet jij het?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Vind je deze Spiritualia website ietwat interessant?...

Interessant genoeg om die te sponsoren; dankzij een bijdrage van 2 euro/maand, zijnde: 24 euro? Meer mag ook, natuurlijk! Laat het ons in elk geval weten door bovenaan naar 'Berichten' te gaan, - of, door op deze link te klikken. Alvast bedankt - want, daarmee blijft Spiritualia online!

Overleven is belangrijk, maar er zijn véél meer centjes nodig om deze website naar buiten toe beter te kunnen promoten!

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: indien je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het ook volledig gratis natuurlijk.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht