ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Het Vaticaan verhoogt de exorcisme opleidingen

Momenteel zijn er in Italië 500.000 die wachten om van hun bezetenheid te worden verlost.
door Tsenne Kikke - zaterdag 3 maart 2018 14:56

Als antwoord op de meest verontrustende toename van de vraag naar exorcisme in Italië, heeft het Vaticaan plannen aangekondigd voor een nieuwe aanpak, teneinde priesters beter te kunnen trainen om met het fenomeen om te gaan.

Die opleiding, die een gehele week in beslag zal nemen, zal volgende maand worden gehouden; dit, onder leiding van de Siciliaanse priester en exorcist Benigno Palilla.

Tussen haakjes: vroeger was vader Gabriele Amorth daarvan de verantwoordelijke, maar hij stierf vorig jaar op de leeftijd van 91 jaar. Geen enkele demon of duivel heeft hem vroegtijdig kunnen nekken... :-)

Nu weet ik niet of jij, beste lezer, het cijfer ook verontrustend vind, maar als we de woordvoerder van het Vaticaan mogen geloven, lopen er momenteel alleen al in Italië een 500.000-tal mensen rond die wachten om behandeld te worden...

Alhoewel de priester toegaf dat niet alle 500.000 effectief door een duivel, demon, of wat dan ook bezeten zijn, gaf hij te kennen dat het cijfer duidelijk aangeeft dat er zich de één of andere sinistere golf heeft voorgedaan - want, ten opzichte van vorige jaren is de vraag naar priesters om boze geesten uit te drijven verdriedubbeld.

De reden van deze hoge piek, zei hij, is hoogstwaarschijnlijk te wijten aan de enorm grote populariteit van waarzeggers, tarotkaartlezers en andere Italiaanse mystici. Hij waarschuwde daarbij dat het deelnemen aan dergelijke 'tovenarijen' zowel de deur opent voor de duivel als een persoonlijke uitnodiging om te worden bezeten.

Ikzelf zou eraan willen toevoegen dat godsdiensten in het algemeen medeverantwoordelijk zijn; gewoonweg door lichtgelovige mensen in zaken als duivels, demonen, djinns, dibboeks, hel, vagevuur, en zo meer, te laten geloven. Ook speelt het bekijken van griezelfims een belangrijke, suggestieve rol. En, indien een mens die gedrochten in zijn verbeeldingswereld toelaat, geeft hij er automatisch macht aan. Natuurlijk mag jij er, beste lezer, er een totaal ander opinie op nahouden.

In elk geval: daarnaast uitte Palilla eveneens zijn bezorgdheid over het feit dat het enorme aantal gevallen uitdrijvingen in het land geleid heeft tot onervaren priesters, die werden aangesteld om het ritueel op een onbehouwen manier uit te voeren.

Tijdens zijn zoektocht naar leerling-exorcisten klaagde hij over het feit dat 'bezetenheid' vaak een verboden thema is tijdens het proces van voorbereiding tot het priesterschap, waardoor nieuwkomers overweldigd geraken als ze geroepen worden om de kwestie het hoofd te bieden.

Door deze nieuwe cursus in te lassen, hoopt Palilla dat een deel van het sensatiebeleid rond exorcisme weg te kunnen werken, en priesters beter voor te bereiden op de verschillende gevallen die ze kunnen tegenkomen.

Eigenlijk komt het erop neer, dat priesters te horen zullen krijgen dat ze het spel zullen moeten meespelen...

Anders gezegd; tegen een bezetene mag je vooral niet zeggen dat hij/zij misschien een vijs kwijt heeft, en last heeft van zelf-aangekweekte hallucinaties. Priesters moeten doen alsof - en als de 'bezetene' vertrouwen in zo'n priester heeft, en het beu is om alle aandacht naar zichzelf toe te trekken, zijn de slaagkansen hoog.

Maar, als de persoon moedwillig is, en geestgestoord wil blijven - misschien, omdat hij/zij het daadwerkelijk is - zal er hoogstwaarschijnlijk één of meerdere psychiaters aan te pas moeten komen. En, in het allerergste geval zal de persoon in kwestie een tijdlang in een psychiatrische instelling moeten worden opgenomen.

Ikzelf heb in mijn leven een 7-tal van die gevallen - allemaal van het vrouwelijke geslacht - op een succesvolle manier kunnen behandelen, eentje niet.

Vorige maand nog kreeg ik er een telefoontje over, maar 'k heb de opdracht op een diplomatieke manier kunnen afwimpelen; gewoonweg, omdat ik me er op mijn nu ietwat hogere leeftijd niet meer mee kan bezighouden. Maar, nu ik weet dat priesters ervoor speciaal worden opgeleid, zal ik mensen van nu af aan de raad geven om met de bezetene een paar dagen naar Italië te trekken. Men zegge het voort...

Vind je deze Spiritualia website ietwat interessant?...

Interessant genoeg om die te sponsoren; dankzij een bijdrage van 2 euro/maand, zijnde: 24 euro? Meer mag ook, natuurlijk! Laat het ons in elk geval weten door op deze link te klikken. Alvast bedankt!

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht