ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Open bloeien als een Roos van Jericho

Over de Roos van Jericho…
door Tsenne Kikke - donderdag 18 januari 2018 23:47

Ken je de uitdrukking: 'Je bent een echte Roos van Jericho'? Neen? Ik ook niet, maar het zou op een persoon die (opnieuw) open bloeit van toepassing kunnen zijn.

Anastatica hierochuntica, of de Roos van Jericho, is een plant met het fascinerende vermogen om volledig uit te drogen wanneer de omstandigheden die nodig zijn om in leven te blijven niet aanwezig zijn.

Het is een tuimelgewas en kan tot 10 jaar lang over het zand van de woestijn worden geblazen, hetgeen er tevens voor zorgt dat de zaden ervan over een zeer groot gebied worden verspreid.

Als het regent nemen de bruine, opgedroogde bladeren water op, waardoor ze ontgrendelen en zich openen. Het is alsof de plant schijndood is geweest en verrijst. Tijdens dat proces verkrijgt ze haar originele groene kleur terug, en worden de zaden her en der door de regen verspreid.

Deze zaden ontkiemen binnen een paar dagen. Al degenen die op arme grond vallen, zullen verwelken en afsterven, maar die op goede grond vallen, zullen gedijen.
 
Uiteindelijk zal de plant weeral 'afsterven', waardoor de bladeren toevouwen om opnieuw een bal te vormen. De winden blazen vervolgens het tuimelende onkruid mijlenver over de woestijn totdat de eerstvolgende zware regenval ervoor zorgt dat het proces wordt herhaald.

Toegepast op de mens, kan dit betekenen dat sommigen onder ons opnieuw tot leven kunnen komen. Niet enkel en alleen omdat ze werden weggeblazen, maar omdat ze de beslissing hadden genomen om een omgeving op te zoeken waarin ze, net als een Roos van Jericho, tot zichzelf konden open bloeien.

Vertraagde films

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht