ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Ex-priester Charamsa: "De homofobe kerk zit zelf vol met homoseksuelen…"

De zoveelste homopriester tracht zichzelf te rechtvaardigen …
door Tsenne Kikke - zondag 1 november 2015 0:28

Ik ben gelovig, maar noch katholiek, noch kerk-, tempel-, of moskeeganger, en sommige dingen in het leven vind ik heilig. Tevens ben ik van mening dat het beroep 'priester' niet voor iedereen is weggelegd, en dat het hoogtijd wordt dat de Kerk van bepaalde mensen zou moeten worden gezuiverd. 'k Weet het: ik maak deel uit van de zogenaamde 'Oude Stempel'. Sorry!

Zo uitte Krzysztof Charamsa, een Poolse theoloog bij het Vaticaan, felle kritiek op de rooms-katholieke kerk nadat hij werd geschorst toen hij eerder deze maand uit de kast kwam. De homopriester beweerde dat de kerk hypocriet is en miljoenen homoseksuelen doet lijden.

De 43-jarige Charamsa mocht niet langer priester zijn nadat hij aan de wereld en het Vaticaan liet weten dat hij niet alleen homoseksueel was, maar ook een relatie had. Hij onthulde het nieuws de dag voor er een omstreden vergadering van geestelijken over de houding van de kerk tegenover moderne ‘familiezaken’ zou plaatsvinden. Het Vaticaan noemde deze timing ‘onverantwoordelijk’ en vond dat de Pool moest opstappen.

Volgens Charamsa zelf is deze beslissing harteloos en hypocriet. In een brief aan Paus Franciscus schreef hij dat de katholieke kerk ‘miljoenen katholieke homoseksuelen en hun familie ondraaglijk lijden bezorgt en zelf vol zit met homoseksuelen’. Hij vindt dat alle homoseksuele kerkelijken de moed moeten hebben om deze ‘ongevoelige en brutale kerk’ te verlaten.

Naast deze harde woorden, richtte hij zich ook persoonlijk tot de paus. Charamsa bedankte Paus Franciscus voor de verschillende vriendelijke gebaren die hij al tot de homoseksuele bevolking richtte. De paus liet recent weten dat homoseksuelen niet gemarginaliseerd mogen worden. Of dat ook zijn antwoord zal zijn op de brief van de ex-priester, valt nog af te wachten. Weet, dat hij het over homoseksuelen had - en, geen enkele priester wordt geacht homo te zijn - en, indien het wél zo is, dan moet die geestelijke in staat zijn om volledige controle over zijn lichaam te hebben, en dus niet toe te geven aan het animale instinctieve deel.

Charamsa: "Het huwelijk is voor mij een deel van de dynamiek van de liefde en ik ben zeer dankbaar te leven in een tijd waarin dat mogelijk is. En dat allemaal dankzij de homoseksuele beweging en vele homoseksuele martelaars," klonk het.

Dynamiek van de liefde..., alsof hij weet wat Ware Liefde is, en hoe die geuit kan worden.

Over Liefde, homoseksualiteit onder priesters, kanaal van het hogere zijn, en wat het met de communie te maken heeft, heb ik het al zoveel maal gehad, dat ik momenteel geen extra woorden vind die er iets zinnigs aan kunnen toevoegen.

In elk geval moet Krzysztof Charamsa een nieuwe job vinden, maar in zijn milieu zal hij niet heel ver hoeven te zoeken, denk ik.

Hieronder plaatste ik enkele foto's van hem, die ik van het internet heb geplukt. Indien Vrijheid van Meningsuiting nog bestond, zou ik geschreven hebben dat het om de 'schijn'-heilige trezebees Krzysztof ging. Maar niemand hoeft mijn mening te delen. En, geheel onderaan is er een andere homopriester, die zonet - zo fier als een pauw - uit de kast kwam.

'Hoeveel van hen gaan er nu nog volgen?', vraag ik me af.

"Er bestaat een klooster waar priesters, die ongepaste seksuele neigingen vertonen naartoe worden gestuurd om na te denken. Het is een plek waar ze je helpen om het rechte pad te herontdekken. Ze wilden me 'genezen', maar ik weigerde om te gaan," vertelde de 44-jarige Mario Bonfanti aan de krant 'La Republica'.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht