ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Paus noemde homoseksualiteit een modeverschijnsel…

Priesters mogen geen dubbelleven leiden…
door Tsenne Kikke - woensdag 12 december 2018 22:35

De kerkvader uitte vorige week zijn bezorgdheid over homoseksuele priesters, die volgens hem niet thuishoren in de kerk.
 
Het boek 'La fuerza de la vocación' -  "The Strength of Vocation", -  van de Spaanse priester Fernando Prado verschijnt deze week in tien talen. De inhoud van het boek is gebaseerd op een onderhoud van 4 uren lang, die de priester met de paus heeft gehad.

In de tekst kan men, onder andere, lezen dat de kerkvader zich resoluut kant  tegen homopriesters. Priesters moeten zuiver op de graat zijn  - of, ze kunnen de kap maar beter over de haag gooien, vond hij. Volgens hem is de oprukkende homoseksualiteit ‘een modeverschijnsel in onze samenleving.

Volgens de paus is het geen geheim dat er homopriesters bestaan. Maar een bisschop die eens tegen hem zei dat zulks niet zo erg is, omdat homoseksualiteit slechts een vorm van affectie is, zit er volgens hem volledig naast. "In het gewijde priesterlijke leven is er voor dit soort genegenheid geen plaats." Franciscus liet weinig marge: homopriesters kunnen beter vertrekken, dan dat ze een dubbelleven leiden. Daar moet volgens hem al aandacht aan worden besteed van bij het begin van hun priesteropleiding.

Woordelijk zei hij daarover: "Kandidaten met neurosen, of sterke onevenwichtigheden, moeten niet worden aanvaard tot het priesterschap noch tot (andere vormen van) gewijde leven."
 
De paus meende ook te zien dat homoseksualiteit oprukt in de maatschappij. "Het lijkt op een modeverschijnsel in onze samenleving. Die mentaliteit heeft ook haar invloed op het kerkelijk leven." Hij maakte zich naar eigen zeggen ‘grote zorgen’.

Die uitspraken zijn voor sommige mensen misschien opmerkelijk - want, in het verleden sprak de paus veeleer gematigd over homoseksualiteit. 'Diplomatie' wordt dat genoemd.

Zo zei hij ooit tegen een Chileens slachtoffer van gaybashing: "God heeft je zo gemaakt, en houdt van je. Wie ben ik dan om iemand die homo is te veroordelen."

Ook riep hij de Kerk op excuses te maken aan homo’s die gekwetst zijn door christenen.

Over het homohuwelijk was hij daarentegen altijd heel kritisch, dat wel.

Bron: De Standaard

Nabericht 13/12/2018:

De 77-jarige van kindermisbruik betichte Australische kardinaal George Pell maakt geen deel meer uit van ‘de kring van negen kardinalen’, de hoogste adviesraad van de paus. Ook de 85-jarige Chileense aartsbisschop-emeritus Francisco Javier Errázuriz, die verwikkeld is in een seksschandaal moest opstappen.

Ja!... Spiritualia is er speciaal voor jou; dit, dankzij enkele sponsors!

Maar, er is nog immer nood aan meerdere sponsors - vooral, omdat 2019 voor de deur staat. Niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus nog een véél groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro - maar, hoe meer nulletjes achter het cijfer hoe beter! :-) Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: als je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het natuurlijk ook volledig gratis, zolang deze website blijft bestaan. Denk daarbij: "Dankzij die enkele sponsors..." :-)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht