ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Silva Mind Control vermengt autosuggestief denken met visuele meditatietechnieken

Silva Mind Control werd ontwikkeld door José Silva in de jaren '40 van vorige eeuw.
door Tsenne Kikke - zondag 29 september 2013 1:14

De Silva Mind Control methode werd ontworpen door José Silva (1914-1999), elektrieker van beroep, die er een twintigtal jaren aan heeft gewerkt. Het is een zelfhulpprogramma uit de jaren '80 van vorige eeuw dat zorgt voor bewustzijnsontwikkeling van het intuïtieve deel in de mens en zou de intelligentie, het welzijn en het succes van de beoefenaar verhogen. De toestand van verhoogd bewustzijn zou tot stand komen door continue in het alfaniveau te verblijven, zodat lichaam en geest in een staat van weldadige ontspanning verkeren.

De hogere hersenfuncties  worden geactiveerd door positief denken en visuele meditatietechnieken toe te passen. Zo wordt, bijvoorbeeld, het beeld van wie men wil zijn, geprojecteerd op het scherm van de geest en als het ware bijgekleurd, of geretoucheerd. Standvastigheid en volharding in deze techniek kan ervoor zorgen dat iemand zichzelf zou kunnen herscheppen. 

Wanneer de mens dagdroomt, of in een bewustzijnstoestand bevindt juist voor het inslapen, of juist voor het ontwaken, produceren de hersenen alfa-golven. Bij de Silva Mind Control leert men hoe men de hersenen op dit 'alfa-niveau' kan laten functioneren. Het is dus een vorm van dynamische meditatie. Door middel van zelfhypnose en visualisatietechnieken zou het mogelijk zijn om het bewustzijn te verruimen, nieuwe mediamieke vermogens aan te kweken en om - dankzij een toestand van verhoogd bewustzijn - contact te maken met 'hogere intelligenties'.

De Silva methode zou wereldwijd ongeveer 15 miljoen aanhangers tellen waaronder Wayne Dyer, de Amerikaanse zelfhulpgoeroe.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier persoonlijke ervaringen opgedaan met de Silva Mind Control methode? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in doelgerichte reclame, en/of streef je naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Waarom op deze Spiritualia Website adverteren - en, wat zijn de mogelijkheden en andere tarieven?...

Commentaar


sylvia de laet Gepost op: 30/09/2013 20:52:34
sylvia de laet

Ik ben een 12 jaar geleden in contact gekomen met de Silva methode, er is toen voor mij een andere wereld opengegeaan . Ik was in staat om wat ik wilde te visualiseren en kreeg het ook. De verkoop van mijn zaak, de aankoop van onze droomwoning enz ....Ik kon het niet verklaren maar het werkte.

Mensen met chronische ziektes ( die met de rolstoel de cursus kwamen volgen) kwamen de volgende keer te voet.

Medecursisten die al jaar en dag verlaafd waren aan slaapmedicatie maakten gebruik van de Alfa methode en sliepen als een roos, zonder slaapmedicatie.

Wat mij het meest is bijgebleven was dat we toen geleerd hebben om in iemands woning zomaar binnen te stappen, of in een metaal of plant te kruipen,het was zo'n unieke ervaring.

Met de jaren ben ik mij er meer in gaan verdiepen en pas het dagelijks toe, het is een gewoonte geworden een levenswijze.

En ik ga je een geheim vertellen, ....ben er zeker van dat ik het zesde zintuig heb gewonnen grotendeels dankzij de Alfa methode toe te passen.

     Groetjes Sylvia,


Tsenne Kikke Gepost op: 1/10/2013 17:15:07
Tsenne Kikke Indien je ooit, beste Sylvia, anderen onderwijst, kun je het gerust de 'Sylvia Mind Control' noemen, hé! :-)

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht