ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Ik weet wat jij deed … Ooit gezien?

Ooit 'Ik weet wat jij deed' bekeken?
door Tsenne Kikke - zaterdag 11 januari 2020 18:38

Hoe beter we de mechanische mens begrijpen, ik bedoel: de mechanische werkzaamheden, hoe duidelijker het beeld dat we van die mens én zijn mogelijkheden verkrijgen, nietwaar?

Zo heeft hypnose me altijd gefascineerd. Het laat ons zien hoe we ons als marionetten kunnen gedragen van zodra we datgene wat we 'bewustzijn' noemen in handen geven van een hypnotiseur. Die persoon kan ons gewoonweg dingen laten doen zonder dat we er achteraf iets van herinneren. Bangelijk, hé!

En, of je nu snel beïnvloedbaar bent of niet: elke mens is beïnvloedbaar. Zelfs door reclameboodschappen, bijvoorbeeld. Nog vreemder: je hebt geen idee van hoe een mens zichzelf dagelijks als het ware hypnotiseert. 'Zelfsuggestie' wordt dat genoemd. Anders gezegd: je hebt geen idee van wat mensen zichzelf alle dagen kunnen wijsmaken. Weet, dat wanneer een leugen regelmatig wordt herhaald het voor die persoon een waarheid wordt. Bijvoorbeeld: indien jij écht denkt dat je enkel en alleen jouw lichaam bent, en dus niets meer, is dat jouw waarheid.

Hypnose laat ons inzien hoe we naar onze vastgeroeste, innerlijke overtuigingen leven en dat, van zodra iemand in staat is bestaande overtuigingen door andere te vervangen, we ons ook totaal anders zullen gaan gedragen.

Ik kan je garanderen dat, indien je in Azië was geboren, je met totaal andere ogen - correctie: 'hersenen' - naar diezelfde buitenwereld zou kijken en die dan ook anders vertalen. In wezen heb je je vanaf je eerste babyjaren jezelf laten 'hypnotiseren' - of noem het 'brainwashen' als je wilt - door de mensen die jou hebben opgevoed. Jij bent er vandaag de dag het resultaat van. Maar gelukkiglijk kan de meer bewuste mens zichzelf 'herprogrammeren' door oude overtuigingen met nieuwere te vervangen.

'Ik weet wat jij deed' ... was in 2010 een hypnosespelshow van Jan Smit, waarin de kandidaten achteraf moesten bedenken hoe ze in een bepaalde situatie tijdens de hypnose gehandeld hadden. Ook gezien? Enerzijds vond ik het meer dan geweldig, maar anderzijds een waarschuwing om me nooit door iemand te laten hypnotiseren. :-)

Hopelijk zenden ze het ooit nog eens opnieuw uit.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 13-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we eind december zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

En.., voor de echte Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid is er Eclecticus.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht