ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Alpha Training: ook gekend onder de naam 'Silva Mind Control'

Alpha Training zorgt voor bewustzijnsontwikkeling van het intuïtieve deel in de mens en het zou eveneens de intelligentie, het welzijn en het succes van de beoefenaar verhogen.
door Tsenne Kikke - woensdag 11 april 2012 6:58

Alpha Training, ook wel de Silva Mind Control Methode genoemd, werd ontworpen door José Silva die er een 20-tal jaren aan heeft gewerkt. Het is een zelfhulpprogramma uit de jaren '80 van vorige eeuw dat zorgt voor bewustzijnsontwikkeling van het intuïtieve deel in de mens en zou de intelligentie, het welzijn en het succes van de beoefenaar verhogen. De toestand van verhoogd bewustzijn zou tot stand komen door continu in het alfaniveau te verblijven, zodat lichaam en geest in een staat van weldadige ontspanning verkeren.

De hogere hersenfuncties  worden geactiveerd door positief denken en visuele meditatietechnieken toe te passen. Zo word, bijvoorbeeld, het beeld van wie men wil zijn geprojecteerd op het scherm van de geest en als het ware bijgekleurd, of geretoucheerd. Standvastigheid en volharding in deze techniek kan ervoor zorgen dat iemand zichzelf kan herscheppen . 

Wanneer de mens dagdroomt, of in een bewustzijnstoestand bevindt juist voor het inslapen, of juist voor het ontwaken, produceren de hersenen alfa-golven. Bij de Silva Mind Control leert men hoe men de hersenen op dit 'alfa-niveau' kan laten functioneren. Het is dus een vorm van dynamische meditatie. Door middel van zelfhypnose en visualisatie technieken zou het mogelijk zijn om het bewustzijn te verruimen, nieuwe mediamieke vermogens aan te kweken en om - dankzij een toestand van verhoogd bewustzijn - contact te maken met 'hogere intelligenties'.

De Silva methode zou wereldwijd ongeveer 15 miljoen aanhangers tellen waaronder Wayne Dyer, de Amerikaanse zelfhulpgoeroe.

Nota: Heb je ooit ervaringen met Silva MInd Control Methode gehad - of, weet je er iets meer over? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan. Interessante, reclaamloze bijdragen, met een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht