ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Seichem staat voor de combinatie van de stromingen aarde, water, lucht en vuur

Reiki zou slechts een zeer klein onderdeel zijn van Seichem, vooral gebaseerd op sjamanisme.
door Tsenne Kikke - dinsdag 3 september 2013 16:42

Naar het schijnt hadden in de jaren tachtig van vorige eeuw twee Amerikaanse Reiki meesters, Darcy Miller en Kathleen Milner, de vergeten delen van de traditionele Reiki herontdekt, vooral gebaseerd op sjamanisme. In onderstaand videoclip kun je, bijvoorbeeld, aanhoren hoe Kathleen Milner er de leer van de Cherokee indianen bij betrekt, God, astrologie, de violette vlam, engelen, en zo meer.

Om te beginnen zouden zij de volledige aardestroom, de Tera-Mai Reiki, ontdekt hebben. Daarna volgde de andere elementen, zijnde: water-, lucht- en vuurstroom. Dit allemaal samen noemden zij 'Tera-MaiTM Seichem'. De 'tm', de afkorting van 'trade merk', is als laatste toegevoegd om te garanderen dat elke inwijding op dezelfde wijze verloopt, niet omdat het gepatenteerd is. De traditionele Reiki zou hier een onderdeel van zijn.

Voor de meeste mensen is de traditionele Reiki voldoende. Slechts enkelen voelen de behoefte om meer omvattend helingswerk te verrichten. Volgens de Seichem-beoefenaars gelden de effecten van de vier stromingen voor alle levende wezens en ze worden als volgt omschreven...

Reiki (aarde): Reiki is verbonden met de stroming aarde, deze energie voelt warm en koud aan, net als de aarde. Sommige mensen denken hierdoor, dat het bij Reiki gaat om energie die van de aarde komt. Dat klopt niet. Reiki komt zoals alle stralen uit de kosmos. Het is een energie die primair het basischakrum helpt te openen. Dit betekent dat Reiki helpt te openen naar liefde voor het leven hier op aarde. Reiki leert de mens dat de liefde ook hier op aarde te vinden is. Dit helpt hen te accepteren om hier op aarde te doen wat nodig is. Reiki werkt op alle niveaus, geestelijk, lichamelijk en emotioneel.

Sakara (vuur): Sakara is verbonden met de stroming vuur. Het is niemand nog gelukt om de stroming vuur uit te leggen of te verklaren. Dat komt omdat vuur uit de 4e dimensie komt en licht uit de 5e dimensie. Het is zo goed als onmogelijk om verschijnselen uit de 4e en 5e dimensie te verklaren aan de hand van onze beperkte 3 dimensionale kennis. Sakara brengt een regenboog van beschermend licht die de aura omringt. Sakara werkt in de Aura en reinigt de Chakra's, het brandt door blokkades en weerstanden heen die in de fysieke, mentale, emotionele en andere fijnstoffelijke lichamen aanwezig zijn en transformeert ze. Sakara voelt aan als kleine elektrische impulsen die door je handen gaan.

Sophi-El (water): Sophi-El is verbonden met de stroming water en kan zowel zacht als doortastend zijn, zoals water kan zijn. Sophi-El dringt diep door in het emotionele lichaam om de kern van de verstoring/blokkade te vinden. Sophi-El opent het hart zodat men weer liefde kan ontvangen en weer mededogen kan hebben. Sophi-El in combinatie met de andere stralen van heling zal de personen die ermee behandeld worden het gevoel van vreugde brengen en het gevoel van: "Ik verdien het om gelukkig te zijn".

Angeliclight (lucht/gebied van de Engelen): Angeliclight is een tweevoudige Straal, die bestaat uit de stroming lucht en het gebied van de Engelen, de Heilige Geest en je Hogere Zelf. De stroming lucht drukt de kwaliteit uit van communicatie. Bij heling wordt de effectiviteit van het derde oog en het keelchakra aanzienlijk verhoogd. Een ander aspect van communicatie is de stem of de kracht van het gesproken woord. Angeliclight verhoogt deze kwaliteit, dat is de reden waarom zij die ingewijd worden in Angeliclight een gedisciplineerde geest moeten hebben en zich bewust moeten zijn van hun woorden.

De combinatie van de 4 stromingen aarde, water, lucht en vuur wordt 'Seichem' genoemd.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier persoonlijke ervaringen opgedaan met Seichem? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in doelgerichte reclame, en/of streef je naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht