ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De man die met zijn handen geneest

Naar het schijnt bezitten sommige mensen de aangeboren gave om medemensen te helen.
door Tsenne Kikke - vrijdag 5 juli 2013 2:30

Naar het schijnt bestaan er mensen die met hun handen kunnen genezen. Meestal worden ze handopleggers, magnetiseurs, healers, of gebedsgenezers genoemd. Maar mensen, die aan reiki doen, beweren ook dat ze anderen kunnen helen.

Ik weet pertinent, en dan nog wel uit eigen ervaring, dat als ik mijn hand op iemands schouders leg - en, indien de persoon in 'mijn gave' gelooft - dat zijn hersenen de nodige chemische stoffen naar de plaats zal sturen waarop mijn hand op dat ogenblik rust, gewoonweg omdat zijn/haar aandacht ernaar toe gaat. Het brein doet de rest.

Anders gezegd: ik hecht geloof aan het waarachtige feit dat elk lichaam zichzelf kan genezen. Nog anders gezegd: indien je geen geloof hecht aan mirakelen, hoef je niet naar Lourdes te gaan, maar voor de miljoenen gelovigen, die er elk jaar naartoe trekken, zijn de genezingskansen miniem, te verwaarlozen zelfs, doch als uitstapje: een aanrader. Op de bus leer je veel nieuwe mensen kennen.

Sinds de verschijning van de Maagd Maria aan Bernadette Soubirous in februari 1858 zijn miljoenen en miljoenen mensen naar Lourdes getrokken. Sedertdien heeft de katholieke kerk 66 mirakelen erkend. De meest recente dateert van 1987.

Er is dus méér dan geloof en Lourdeswater nodig, veel meer. In de eerste plaats het inzicht waarom het lichaam ziek is, en in tweede instantie: de reden opzoeken waarom het lichaam zichzelf niet kan genezen. Indien je daarover meer aan de weet wenst te komen, raad ik jouw de Qihuna-filosofie aan, oftewel de leer van de Huna's, in samenspraak met Medische Qigong, waarvan hier een link.

Ik schreef reeds eerder dat een chirurg een mens kan opensnijden, iets uit het lichaam verwijderen, of eraan toevoegen, de open wonde opnieuw sluiten, maar het is het lichaam zélf die het geheel zal moeten helen.

Indertijd hebben de Filipijnse genezers ongelooflijk veel stof doen oplaaien, totdat ze één voor één als charlatans werden ontmaskerd. Voor zover ik weet, hoor je niets meer over die 'mirakelwerkers'.

Natuurlijk sta ik open voor de mogelijkheid dat er mensen kunnen zijn die daadwerkelijk het genezingsproces van het lichaam kunnen instigeren, aanwakkeren, of beïnvloeden. Abby Namazi beweert zo iemand te zijn, en zoals te verwachten: met de hulp van zijn God.Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht