ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Trance healing werkt met wezens uit de geesteswereld

Trance healing is één van de vele alternatieve geneeswijzen, waarbij beroep wordt gedaan op overleden genezers, zoals ex-artsen, bijvoorbeeld.
door Tsenne Kikke - vrijdag 17 oktober 2014 3:36

Trance healing is een vorm van geneeswijze waarbij de persoon, die de behandeling geeft, een medium is; een medium voor energie; energie, naar het schijnt, afkomstig vanuit de spirituele wereld.

Door in een lichte trance te gaan, wordt de persoonlijkheid van de persoon die de behandeling geeft, dankzij een in zichzelf gecreëerde gewijzigde bewustzijnstoestand, als het ware tijdelijk opzij geschoven. Hierdoor kunnen de genezers uit de spirituele wereld hun werk doen en energie aan het lichaam van de patiënt toevoegen om de bestaande zelfhelende vermogens van dat lichaam te versterken.

Volgens Trance healers zouden deze genezers uit de sprirituele wereld tijdens hun aardse bestaan het beroep van arts hebben uitgeoefend, of geneeskunde hebben bestudeerd, en zijn ze dus zeer goed op de hoogte van wat een aandoening is en hoe het lichaam in het genezingsproces moet worden geholpen. Behalve, natuurlijk, voor aandoeningen die indertijd niet bestonden.

Een bewustzijnstoestand kan, via de frequenties van de hersengolven, worden gemeten. Modern wetenschappelijk onderzoek van de menselijke geest heeft aangetoond dat er zes belangrijke frequentiegebieden bestaan. Bij elk van deze frequentiegebieden behoort een ander type en niveau van bewustzijn. Zo kennen we het gamma-, bèta-, alpha-, mu-, thèta- en het deltanivea.

- Gamma golven bezitten de hoogste frequentie, zijnde tussen de 25 en de 30 Hertz - en de allerhoogste gamma golven worden geassocieerd met prikkelbaarheid, onzekerheid en een gebrek aan innerlijke rust. Ook tijdens meditatie kunnen hersengolven de 25 à 40 Hz bereiken. In deze fase voelt de persoon zich als het ware 'verlicht', of wordt het intellectuele deel van de hersenen sterk aangescherpt.

- Beta golven (12–30 Hz) geven je meer concentratie en op dat niveau ben je in staat om actief te denken.

- Alpha golven (8-12 Hz) treden zowel in de waak- als in de slaaptoestand op, vooral tijden de REM-fase, en worden meestal geassocieerd met een gerelaxeerde mentale toestand, en met meditatie.

- Mu golven (12–30 Hz) zijn een variante van de alpha golven en ze laten vooral de spiegelneuronen werken. Bij mensen, die aan autisme lijden, worden vooral de mu golven speciaal aangewakkerd en versterkt.

- Theta golven (4-7 Hz) worden geassocieerd met de droomslaap, toegenomen creativiteit en heel diepe meditatie. Studies toonden ook aan dat de mens in dit niveau vertoeft van zodra men het kortetermijn geheugen aanspreekt.

- Delta golven (0,1-4 Hz) worden geassocieerd met de diepe, droomloze slaap en met vele functies van het zenuwstelsel. Ook bewustloosheid valt onder dit bewustzijnsniveau.

Een trancetoestand gaat dus gepaard met een verlaagde staat van bewustzijn, geen verhoogde. Anders gezegd: het bewustzijn wordt vernauwd, niet verruimd. Vergelijk het zo'n beetje met hypnose en zelfhypnose.

Het bereiken van deze vorm van verlaagd bewustzijnstoestand is ook nodig indien de persoon als kanaal, of medium, of noem het 'doorgeefluik', wil optreden en bereid is de persoonlijkheden en eigen gedachten opzij te schuiven.

Hoe beter een trance healer kan contact maken met de spirituele wereld, hoe beter de energieën van zijn/haar lichaam in het lichaam van de patiënt kunnen doorvloeien. In zeer veel gevallen kunnen trance healers in die toestand, waarin het eigen denken volledig werd uitgeschakeld, ook boodschappen vanuit die spirituele wereld doorkrijgen.

Trance healing kan, naar het schijnt, worden toegepast bij allerlei aandoeningen, bij pijnklachten, en emotionele blokkades die stress, burn-out en depressies veroorzaken - of, er kan ook een tekort aan energie van buitenaf worden aangevuld. Het kan tevens zorgen voor verlichting en/of totale genezing.

Kortom: Trance healing kan gerust worden vergeleken met andere, soortgelijke geneeswijzen, waaronder handoplegging, magnetisme, reiki, en zo meer, maar dan wel met de medewerking van spirituele wezens; wezens, of entiteiten, die zich dan ook in geneeswijzen hebben gespecialiseerd.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier persoonlijke ervaringen opgedaan met Trance healing? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar? Bovendien is elke vorm van opgedrongen reclame storend voor de lezer, tenzij hij/zij er zélf naar vraagt via de rubriek 'Zoek&Vind' en de 'Zakelijke Blogs'.

Stel je interesse in doelgerichte reclame, en/of streef je naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Hoe  langer en veelvuldiger je bij ons adverteert, hoe sterker jouw naambekendheid. En, voor reclame betalen, zou in wezen geen probleem mogen zijn, integendeel! Want..., verantwoorde reclame zou zelfs een bestaand probleem kunnen oplossen.

- Zoek&Vind... indien je zowel meer klandezie evenals naambekendheid op prijs stelt -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht