ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Sedona Methode: een loslaatproces, gebaseerd op ontspanning en stressreductie

De Sedona Methode werd door een zekere Lester Levenson in ht leven geroepen.
door Tsenne Kikke - zondag 11 augustus 2013 0:39

Sedona is in de eerste plaats een stadje in de Amerikaanse staat Arizona en het was aanvankelijk niet meer dan een boerendorp. Vanaf de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw vestigden zich er steeds meer kunstenaars. In de jaren '80 werd Sedona een belangrijk centrum voor new-age-aanhangers en mensen die in spiritualiteit geïnteresseerd zijn.

De grondlegger van de Sedona Methode is Lester Levenson. Toen hij 42 jaar was, kreeg hij van zijn cardioloog te horen dat hij nog slechts 2 à 3 weken te leven had. Lester onderging voor de tweede maal een zeer zware hartinfarct, en er was in die tijd - we spreken van 1952 - nog geen bypass operaties. Hij aanvaardde zijn doodvonnis. Terwijl hij vanuit zijn luxe appartement in Manhattan uitkeek over Central Park vroeg hij zich af wat hij zou doen, die laatste twee weken. Hij besloot om zich bezig te houden met de vraag: "Wie ben ik?" En: "Wat is geluk?".

Lester Levenson, van beroep natuurkundige en ingenieur, ging gedisciplineerd aan de slag met deze vragen. Hij kwam door dit zelfonderzoek terecht in een soort afpelproces. Schil voor schil liet hij los wat hij allemaal dacht te zijn, maar niet was. Opmerkelijk was, dat hij zich steeds beter ging voelen, en ook lichamelijk herstelde hij zich snel. Van zijn hartinfarct was na enkele maanden niets meer te bespeuren, maar ook de andere kwalen waar hij aan leed, zoals diverticulitis, allergieën, hoge bloeddruk, migraine, meerdere perforerende maagzweren en ernstige depressies waren volledig genezen.

Lester bevond zich drie maanden na zijn hartinfarct in een toestand van complete innerlijke vrijheid en volkomen lichamelijke gezondheid! Hij leefde daarna nog 42 jaar!

In die laatste 42 jaar van zijn leven deelde hij zijn inzichten en ervaringen met anderen. Hij verliet New York City en vestigde zich in Sedona. Het loslaatproces, dat Lester in staat stelde om vrij te worden, werd later de Sedona Methode genoemd.

In deze Sedona Methode worden volgende zaken aangeleerd: op een milde en liefdevolle wijze loslaten van angst, zorgen, boosheid, frustratie, pijn, verdriet en andere negatieve gevoelens - het loslaten van beperkende of saboterende gedachten - het ontdekken wat onderliggende behoeften zijn en deze los te laten - ontspanning en stressreductie - leven in het hier en nu, werkelijk ervaren wat van belang is - bij je kracht te komen en innerlijke rust ervaren en het ervaren van vreugde, plezier, lichtheid en vrijheid.

Het loslaten van beperkende gedachten en gevoelens is een besluit die men in het nu-moment neemt. Het resultaat is dat we ons - volgende de Sedona methode - direct lichter en blijer kunnen voelen.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier persoonlijke ervaringen opgedaan met de Sedona methode? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in doelgerichte reclame, en/of streef je naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Gepost op: 6/09/2013 20:14:43

Het artikel over de Sedona Methode.

Ik ben de uitgever en enige verkoper van de Nederlandse Sedona Methode. Zelf heb ik veel resultaat van gehad door de dingen die in het boek beschreven staan toe te passen. Dat is de rede geweest, waar door ik uitgever geworden ben.

Ine Geerts uit Nederland


Fie Gepost op: 10/04/2023 13:24:01
Fie

Hi Ine, kan ik het boek de sedona methode nog via jou verkrijgen?

Alvast bedankt. Groetjes Sophie

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht