ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

In Lourdes greep naar het schijnt het negenzestigste mirakel plaats

Danila Castelli beweert dat ze door een Lourdes mirakel werd genezen en dit werd inmiddels door de Katholieke Kerk erkend.
door Tsenne Kikke - maandag 22 juli 2013 3:57

Op vrijdag 13 juli 2013 heeft monseigneur Giovanni Giudice, bisschop van het Noord-Italiaanse Pavia, de miraculeuze genezing van de 67-jarige Danila Castelli erkend. Zo werd ze de negenzestigste persoon die in de geschiedenis van Lourdes door een mirakel werd genezen.

Sedert 1980 leed ze aan ernstige hypertensieve crisissen, aangevuld met een abnormaal hoge bloeddruk, en had naar alle waarschijnlijk enkele tumoren in het gebied van het urinestelsel. Op dat ogenblik was ze 34 jaar. Ze onderging meerdere chirurgische ingrepen, maar zonder resultaat.

In onderstaande videoclips 'één in het Engels, het andere in het Frans' hoor je alles in meer detail.

Haar man, die een Iraanse dokter is, raadde haar aan om naar de Mayo Kliniek in Amerika te gaan. In plaats daarvan besloot ze om in mei 1989 op bedevaart naar Lourdes te gaan. Nadat ze zich baadde in het water uit de bron voelde ze zich vanaf het ogenblik dat ze er uitkwam ‘buitengewoon goed’.

Tussen 1989 en 2010 onderging ze een vijftal onderzoeken en het 'Bureau van medische vaststellingen' van Lourdes stelde uiteindelijk vast dat ze wel degelijk definitief en permanent van het syndroom verlost was.
 
Geen arts kon de genezing verklaren en om die reden staat zij nu voor het 69ste erkende mirakel van Lourdes.

Zo zie je dat daar waar een Wil is ook een Weg is. Genees-middelen bestaan niet, het lichaam beschikt over zelfhelende eigenschappen, en indien die Weg - volgens jouw innerlijke overtuigingen - naar Lourdes leidt, moet je die dan ook nemen. Maar, besef te allen tijde dat geen mens geneest door er gewoonweg naartoe toe gaan. Vraag het maar eens aan de miljoenen en miljoenen bezoekers en pelgrims die er elk jaar naartoe trekken.Het goede nieuws is, dat de grot van Lourdes opnieuw open is gesteld voor het publiek. Door zware regenval in juni waren verschillende rivieren buiten hun oevers getreden. De grot van Massabielle in Lourdes, waar volgens het katholieke geloof de Maagd Maria verschenen zou zijn, was overstroomd en het water stond er 1,4 meter hoog.

Niet alle gebouwen van het heiligdom zijn al watervrij gemaakt. Zo staat de ondergrondse basiliek, waar plaats is voor 25.000 mensen, nog gedeeltelijk onder water. De vloer is bedekt met een laag van 30 tot 40 centimeter modder. De esplanade, een andere basiliek en de hoger gelegen kerken zijn wel toegankelijk.

Van de circa 150 hotels in de stad zijn er 37 zwaar beschadigd geraakt door het wassende water van de bergstroom Gave du Pau. Deze hotels zullen de eerste maanden niet open zijn.

Het Lourdes-complex liep in oktober 2012 ook al onder water en toen bedroeg de schade 1,3 miljoen euro. Maar, het mirakel was dat de wateroverlast later door de overheid als natuurramp werd erkend.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht