ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Nogmaals het bewijs dat 'mirakelen' wel degelijk bestaan…

Om een mirakel te ervaren, hoef je soms niet naar een bedevaartoord te gaan.
door Tsenne Kikke - maandag 3 november 2014 11:23

De 38-jarige Lisa Reid werd blind toen ze 11 jaar was. De oorzaak was een tumor die haar oogzenuw samendrukte. Maar, door een dom toeval kan de blinde vrouw uit Auckland, Nieuw-Zeeland, sinds 15 november 2000 opnieuw zien.

Niet, doordat ze een busreis naar Lourdes ondernam, maar omdat ze op die dag haar hoofd tegen de salontafel stootte op het moment dat ze haar geleidehond Ami een knuffel wilde geven en daarbij het evenwicht verloor. Toen Lisa de volgende ochtend wakker werd, bleek dat haar gezichtsvermogen op wonderbaarlijke wijze was teruggekeerd.  

"Ik kan niet beschrijven hoe ik me voelde toen ik die ochtend wakker werd", verklaarde een geëmotioneerde Lisa. "Weer kunnen zien, is gewoon fantastisch. Het zit hem in de kleine dingen: de blauwe lucht, het groene gras... De zaken die voor ziende mensen vanzelfsprekend zijn. De grootste schok, als ik het zo mag noemen, was te zien hoe mijn broer een volwassen man was geworden. Of, al die nieuwe dingen die ik in de supermarkt zag liggen. Enkel mijn moeder zag er hetzelfde uit, gewoonweg ietwat ouder."

Maar eveneens kent 'zien' verschillende gradaties. Lisa is technisch gesproken nog altijd slechtziende. Het incident met de koffietafel gebeurde evenwel 14 jaar geleden, maar slechts nu kwam ze ermee naar buiten omdat het in Nieuw-Zeeland vanaf 28 oktober tot 3 november de 'Week van de Blinden' was. "Uit dankbaarheid voor de Nationale Blindenstichting. Dankzij hen kreeg ik mijn trouwe hond Ami en heb ik in de beste omstandigheden kunnen leven met mijn handicap".

Een medische verklaring voor het 'mirakel' is er vooralsnog niet. Maar, stel dat ze zich op dat ogenblik wel degelijk in de een of andere bedevaartplaats bevond, dan kon de Kerk - of welke godsdienstige gemeenschap ook -  het zoveelste 'mirakel' boekstaven.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht