ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Reizen is … jouw innerlijke Zelf meenemen naar andere oorden

Reizen zorgt ervoor dat men nieuwe omgevingen ontdekt: zowel in als buiten zichzelf.
door Tsenne Kikke - zaterdag 15 juni 2013 0:50

Tussen reizen en reizen is er een groot verschil, vooral indien men de nadruk legt op het spirituele gedeelte van zichzelf. Soms is het luisteren naar een innerlijke stem reeds meer dan voldoende om aan de weet te komen welke landen en wereldse plaatsen men zou kunnen bezoeken.

In andere gevallen, bijvoorbeeld, moet men zich door anderen laten inspireren - niet laten beïnvloeden, natuurlijk - en dan stem geven aan die innerlijke roeping, om daarna... gewoonweg te luisteren.

Wist je, dat sommige mensen meer tijd besteden aan het plannen van een reis dan aan het plannen van hun eigen leven? Maar een mens kan combineren. Misschien is een innerlijke reis duizendmaal boeiender - of, een combinatie van een innerlijke reis in samenspraak met een verplaatsing naar ergens in het buitenland. Wie weet? Want, waar je ook heen trekt, overal neem je jeZelf mee.

Reizen zou meer moeten inhouden dan het dagelijkse leven, de dagdagelijkse stress, tijdelijk te ontvluchten. Ook kan een bedevaarttocht, bijvoorbeeld, een reis zijn naar een oord met een bijzondere religieuze betekenis; de betekenis, die je er zélf aan geeft.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier persoonlijke ervaringen opgedaan met het thema 'reizen'? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in doelgerichte reclame, en/of streef je naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht