ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Welk weer is het in Llanfairpwll­gwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch ?

Ooit al eens Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch bezocht?
door Tsenne Kikke - woensdag 29 april 2020 21:27

Weerman Liam Dutton had geen enkele moeite om de naam van het dorpje Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch op de juiste manier uit te spreken.

Ook de actrice Naomi Watts was in staat om zonder enige moeite de naam, bestaande uit 58 letters, uit te spreken, omdat haar grootouders daar woonden, en zij als kind samen met haar ouders daar ook drie jaar lang had verbleven.

Het dorpje, meestal als Llanfair PG afgekort, bevindt zich  op het eiland Anglesey in Wales, en telt iets van een 3.100 inwoners. De naam bestaat sinds het jaar 1860 en werd bedacht door de leden van plaatselijke raad omdat ze de langste naam van een treinstation in het land wilden hebben. UIt promotionele redenen dus. Oorspronkelijk heette het gewoon Llanfair Pwllgwyngyll, waarbij de 'll' als een 'gg' werd uitgesproken.

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch vertaald, betekent: 'Kerk van de Heilige Maria in het dal van de witte hazelaar nabij de snelle maalstroom en de kerk van de Heilige Tysilio nabij de rode grot'.

De naam van het dorp is de langste plaatsnaam in Europa, en komt qua lengte op de derde plaats in de wereld:

1e plaats:

Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit (= 168 letters), de officiële naam van Bangkok. Overigens bestaat de naam in het Thaïse schrift uit 95 letters (klinkertekens worden doorgaans niet als letters beschouwd).

Vertaling: 'De stad van engelen, de grote stad, de woonplaats van de Smaragdgroene Boeddha, de ondoordringbare stad (in tegenstelling tot Ayutthaya) van de god Indra, de grote hoofdstad van de wereld die met negen kostbare edelstenen is begiftigd, de gelukkige stad, rijk aan een enorm Koninklijk Paleis dat gelijkt op de hemelse woonplaats waar de gereïncarneerde god regeert, een stad die door Indra is gegeven en die door Vishnukarn is gebouwd.'

Op de 2e plaats:

Tetaumatawhakatangihangakoauaotamateaurehaeaturipukapihimaungahoronukupokaiwhenuaakitanarahu (= 92 letters) in Nieuw-Zeeland.

En, op de 3e plaats staat dus Llanfair PG in Wales met 'slechts' 58 letters.

Dit weet je dan ook weeral ... Nu is het jouw beurt! Enkel oefening baart kunst.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 15-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we in december 2019 zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden. -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht