ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier BDE: Colton Burpo ontpopte na een bijna-doodervaring tot een boodschapper van Jezus

Vele mensen hebben reeds een bijna-doodervaring meegemaakt: Colton Burpo is er één van.
door Tsenne Kikke - zondag 23 juni 2013 3:21

De 4-jarige Colton Burpo stierf bijna aan een gesprongen appendicitis in het jaar 2003. Zijn bijna-doodervaring staat beschreven in het boek 'Heaven is for real', geschreven door Todd, zijn vader. Twee jaar lang werkte hij er aan. 7 miljoen exemplaren werden ervan verkocht en vertaald in 11 talen.

Andere boeken, die de hemel beschrijven, vermelden, bijvoorbeeld, dat engelen geen vleugels hebben. Colton beweert van wel. In sommige boeken over de hemel staat dan weer dat Maria en andere vrouwen voor de kindjes zorgen. Volgens Colton zijn het de engelen.

Het vreemde is, dat iedereen die sterft in de hemel zijn, of haar, aardse lichamelijke verschijning behoudt. Nochtans wordt anderzijds beweerd dat onstoffelijke zielen naar de hemel gaan, geen lichamen, noch de beelden ervan. Zelfs dieren behouden in het hemelrijk hun aardse gedaante, volgens Colton... Natuurlijk vertellen islamieten, die ook een BDE-ervaring meemaakten, ons totaal andere verhalen.

De 3-jarige Colton vroeg, bijvoorbeeld, aan de engelen of ze het lied 'We Will, We will Rock You' voor hem wilden zingen, maar daar gingen ze niet op in.

Tijdens zijn coma daalden Jezus met enkele engelen op Aarde neer, en ze namen Colton mee naar die hemel. Ook zei hij dat Jezus wonden in zijn handpalmen had. Maar wij weten dat - indien hij aan het kruis zou zijn genageld geweest - de nagels in zijn polsen zouden zijn geslagen. Nagels in de handpalmen zouden nooit zijn gewicht hebben kunnen dragen. Maar, dat is slechts een detail en we gaan nu niet muggeziften.

Naast zijn eigen grootvader ontmoette hij daarboven ook zijn ongeboren zusje, die in een miskraam overleed. Naar het schijnt zouden zijn ouders nooit over haar hebben gesproken.

Colton wenste niet terug te keren, maar Jezus verplichtte hem. Het was vier maanden na zijn coma dat Colton over zijn hemelse ervaringen begon te spreken. Nu is hij 14 jaar en ondertussen werd er reeds een derde boek uitgegeven, met als titel 'Heaven Changes Everything'. Het tweede boek, 'Heaven Is for Real for Kids', richtte zich tot kinderen.

Inmiddels zijn de ouders er rijk van geworden en hebben ze al aan Hollwood de rechten verkocht om er een film over te maken.Colton beweerde eveneens dat Jezus leek op de Jezus die Akiane Kramarik uitschilderde. Op haar vierde verkreeg ze een visioen dat ze een professionele kunstenares was. Haar allereerste werk werd voor 10.000 US$ verkocht. Ondertussen verdiende ze er reeds miljoenen mee.

De Jezus waarover Colton sprak gelijkt dus op Akiane's geschilderd portret. Een timmerman, die aanklopte, stond model. Ze putte haar inspiratie dus niet uit een of ander visioen.  Wel leed het schilderij een eigenaar bestaan... (Best is om de muziek af te zetten, vind ik.)

Ondertussen is Akiane 19 jaar oud en woont in Idaho . Op haar 18de gaf ze onderhavig interview.


Commentaar


raywer Gepost op: 23/06/2013 13:40:23
raywer

Heel mooi verhaal van een kind ,echter ik kan  het niet compleet geloven wat er  gezegd wordt !

Als je echter het  "URANTIA Book"  kent (2079 blz),kom je tot heel andere gedachtenswijze Hoe alles in dit universum en Urantia = lees ,De Aarde ;is geregeld , kennis van de woning werelden Planeten  waar wij gaan leven  vele levens voordat wij naar de Hemel = planeet, paradijs eiland gaan waar  het paradijs of hemel is; groot genoeg voor alle levens op aarde ,dit boek beschrijft het ware leven van Jesus ,de evolutie van de aarde ,de religiën van de aarde ,philosofie, dit geeft het ware leven weer wat we leven en te leven hebben !werkelijk schitterend ,veel levens vragen werden voor mij met dit boek opgelost ,het is een aanvankelijk moeilijk boek ,maar naar gelang je verder leest besef je dat je het gaat begrijpen ,een rare gewaarwording ,alles wordt plotseling duidelijk naarmate je  verder bent in het boek ! Voor geen goud in de wereld wil ik dit boek kwijt ,het heeft mijn leven veranderd ,en voel me zekerder door de kennis uit dit boek ! Kijk maar eens op Google : UrantiaBook.com ,in vrijwel alle talen beschikbaar ! lezen of copieren op Internet is vrij !

Raywer.

 

 

 

 


Tsenne Kikke Gepost op: 23/06/2013 17:47:31
Tsenne Kikke

Beste Raywer, iedereen kan begrijpen dat je niet compleet kunt geloven wat er gezegd wordt. Ikzelf geloof er zelfs geen één woord van. Tenslotte gaat het niet om geloven, maar om weten. Er bestaat een groot verschil tussen geloven dat het gaat regenen, of weten dat het zal gaan regenen; net als geloven dat een godheid wel of niet bestaat, en het te weten.

Maar, elk 'geloof' kan een korreltje, of stofdeeltje, waarheid bevatten. Indien je alle stofdeeltjes verzamelt, bezit je met-ter-tijd een goudklompje, misschien. Blijf dus niet bij die éné leer stilstaan, en verzamel in jeZelf.

Geen enkel 'geloof' is een écht 'weten'. Mensen die 'weten' azen niet op gelovigen, maar op anderen, die ook willen 'weten': een willen, dat met 'wensen' begint; 'wensen', in de betekenis van sterk verlangen, en dus niets te maken met de wensen uit de sprookjeswerelden der gewone stervelingen.

De beenderen, die de parels vertegenwoordigen, liggen heel diep onder de grond begraven. Alle teksten, die dingen uitleggen, teneinde het de mens gemakkelijker te maken, zijn ontsproten uit menselijke breinen, die andere breinen trachten te beïnvloeden vanuit de wereld van slaap, verbeelding en droom. Dit geloof ik niet, maar weet het. Wie zei alweer: "Gooi geen parels naar de zwijnen!" ?

Doch niemand heeft iets aan mijn weten. Tenslotte is het mijn bezit. Net als niemand iets heeft aan de rijkdommen van een Rockefeller. Hoe rijk die man ook is: jijzelf, noch ik, zijn er geen boterham rijker mee. Zelfs indien je zijn levensverhaal aanhoort, ben je er niets mee, behalve in de droom- en verbeeldingswereld. En ja, mensen aanhoren graag andermans verhalen, en geloven slechts datgene wat overeenkomt met de inhoud van hun brein.

Dus, wil je iemand uit je leven bannen... Spreek de persoon gewoon tegen, en je bent een 'vriend' kwijt.

Je schreef: "Heel mooi verhaal van een kind, echter ik kan  het niet compleet geloven wat er  gezegd wordt !" Maar in de plaats daarvan verwacht je wél dat mensen de leerstellingen van Urantia geloven. Juist!?

Anders gezegd, je vraagt aan lezers om het ene geloof voor het andere in te ruilen....

Weet, dat mensen, die 100% geloof hechten in al hetgeen in het bovenstaand blogbericht staat, niet open staan voor jouw mening, geloof, of suggestie. Ook niet voor mijn meningen, natuurlijk. Ze hebben zichzelf reeds gebrainwasht, of het door anderen laten doen. Omgekeerd is het dan ook een waarheid dat niemand graag alleen staat met zijn geloof en dus tracht er anderen bij te betrekken.

Iemand die in ufo's gelooft, kan misschien denken dat hij gek is. Maar als miljoenen anderen in datzelfde geloven, dan voelt hij zich beter in zijn vel, en schenkt meer geloof aan dat geloof, totdat hij 'niet beter weet'.

In elk geval, is hetgeen je schrijft een aanrader voor de mens die nog op zoek is naar het een of andere geloof, en als jij die hebt kunnen bereiken, heb je zowel jouw doel als jouw plicht vervult. Anders gezegd: ik respecteer ten volle jouw inbreng en laat mensen meer van jou lezen.

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht