ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Psychometrie - of, het aanvoelen van voorwerpen van levenden en overledenen

Psychometrie maakt deel uit van de werelden van heldervoelendheid en helderziendheid.
door Tsenne Kikke - dinsdag 16 april 2013 3:57

Psychometrie is een vorm van helderziendheid, of noem het heldervoelendheid, ook gekend onder de naam 'psychoscopie'. 'Metrie' betekent 'meten' en 'scopie' betekent 'zien'. In de wereld van de parapsychologie kan Psychometrie dus: 'het meten met de ziel' betekenen, en psychoscopie: 'zien met de ziel'. Beide benamingen staan dus voor 'helderziende waarnemingen aan de hand van foto's of voorwerpen'.

In het ene geval 'ziet' een medium beelden en dan kunnen we het medium een 'psychoscopist' noemen; in het andere geval 'meet' de persoon als het ware het uitstralende fluïdum van het voorwerp, en hier noemen we de persoon een 'psychometrist'. In elk geval: de benaming 'psychometrie' is algemener aanvaard.

Bij psychometrie vertelt een helderziende, of medium, meer over een persoon - al dan niet aanwezig of levend - alleen al door het vasthouden van een foto, of een persoonlijk voorwerp. Het mag dus ook een foto van een overledene zijn, of een voorwerp dat die persoon tijdens zijn leven op zich droeg.

Als het over werken met een voorwerp van een overledene gaat, is de kans groot dat - volgens psychometristen - de geest van de persoon tijdens de sessie ook aanwezig is, en informatie doorgeeft. Dit kan advies zijn over jouw relatie, over problemen met de kinderen, over de gemoedstoestand van, de overledene zelf - of, over wat dan ook.

In het programma 'Het Zesde Zintuig', bijvoorbeeld, was het in contact treden met een overledene aan de hand van een persoonlijk voorwerp een terugkerend item.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier persoonlijke ervaringen opgedaan met het thema 'psychometrie'? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in doelgerichte reclame, en/of streef je naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


sylvia de laet Gepost op: 21/04/2013 21:14:53
sylvia de laet

Ik heb zelf ook meegedaan met het "zesde zintuig" en ik had totaal geen ervaring aangaande het aanvoelen van  voorwerpen of foto's. Maar  de energie die op deze kleeft gaf me inderdaad informatie over de eigenaar,.... gevoelens of bepaalde beelden en belangrijke gebeurtenissen ...vooral bij moordzaken en zelfmoord voelde ik dit heel intens aan.Ik zat er soms helemaal in en beleefde het zelf.

Ja, ik voelde de energie, het was en is als een soort van stempel, men drukt als het ware een stempel op wat je aanraakt ...en dat kan je voelen.

En nu een paar jaar later, gebruik ik nog altijd in mijn praktijk en tijdens de cursussen een foto of een persoonlijk voorwerp en dat in combinatie met mijn Lenormand kaarten en dat geeft een meerwaarde, echt waar.

      Groetjes Sylvia

 

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht