ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Munay-Ki. een sjamanistisch genezingsproces

Munay-Ki maakt deel uit van het sjamanisme.
door Tsenne Kikke - donderdag 10 januari 2013 18:21

Munay-Ki is een sjamanistisch genezingsproces, gebaseerd op een negen initiatierituelen, ook wel 'energietransmissies' genoemd, die hun oorsprong vinden bij de Inca-medicijnmensen uit de Andes en de Amazone van Peru. 'Munay-Ki' betekent 'Ik hou van jou'.

Deze negen rituelen zijn de totaalsom van aanpassingen die men ondergaat tijdens de overgang van het lichaam van mens naar het lichaam van de engelen. Deze rituelen werden eerst door engelachtige wezens doorgegeven aan meesters uit de Oudheid, en worden nu doorgegeven van leraar tot leerling.

Via Munay-Ki zou men in contact komen met de Bewakers van de Aarde, lichtwezens, die nu een onderdeel zijn van de verheven matrijs van het leven. Men zegt hierbij dat de Bewakers van de Aarde hun krachten en visie aan de beoefenaar ervan toevoegen. Lichtwezen zijn naar het schijnt mensen die zich hebben verheven tot het niveau van engelen. Sommigen bestaan in een lichaam, anderen in de vorm van geesten, maar allen hebben een mandaat om diegenen die zich bezighouden met het welzijn van de planeet te beschermen. De Boeddhisten noemen hen Bodhisattva's. Zij zijn de fijnste spirituele bondgenoten die iemand kan hebben en bieden ons de wijsheid over hoe iemand een engel wordt.

Verder wordt beweerd in de Munay-Ki dat alles in de toekomst nog een potentiële vorm heeft en de reden is waarom Bewakers van de Aarde bij de Hopi, de Maya's, de Inca's en andere volkeren regelmatig samenkomen om voor vrede op aarde te bidden. Zij doen dit door de mogelijke toekomsten voor de planeet te bezien om er één te vinden, waarin de rivieren en de lucht schoon zijn en waarin mensen in harmonie met elkaar en met de natuur leven. De inwijdingen helpen, bijvoorbeeld, om de overgang te maken naar het ondertussen alom bekende jaar 2012.

Kortom: door middel van de Munay-Ki verbindt de mens zich deze Bewakers van de Aarde. En, terwijl je de Munay-Ki ontvangt, worden de chakra's gezuiverd en krijgt men, zoals de Inca-sjamanen dit noemen, een regenbooglichaam. De chakra's s zouden dan in hun oorspronkelijke schittering schijnen, ieder in hun eigen kleur van de regenboog.

Verder wordt er in Munay-Ki gezegd, dat wanneer de chakra's verduisterd zijn door trauma's uit dit en vorige levens, het energieveld een grijzige tint verkrijgt en verworden deze chakra's tot plassen van psychische afval. Maar als wij men het regenbooglichaam heeft verworven kunnen de lichtgevende Bewakers van de Aarde de mens bereiken omdat zij dan herkennen dat men een gemeenschappelijke visie en roeping deelt.

Wanneer dit gebeurt - en als men het vermogen heeft ontwikkeld om in de onzichtbare wereld te kijken - kan men de vroegere fysieke vormen van deze lichtgevenden ontwaren. Soms zien mensen deze Bewakers van de Aarde uit de oudheid als oude, wijze Indianen, gekleed in gewaden uit Azië of bont uit Siberië, of zelfs in veren uit het Amazonegebied. Soms wordt men hun gedachten en gevoelens gewaar. Men zal toegang krijgen tot hun wijsheid en hun verhalen.

En uiteindelijk, nadat men de zevende, achtste en negende initiatie heeft doorgemaakt, zal de DNA geïnformeerd worden over hoe het een nieuw lichaam moet aanmaken dat op een andere manier veroudert, geneest en sterft. Men hoeft dus niets te doen om deze lichtgevende Bewakers van de Aarde aan te trekken. Zij komen tot de mens wanneer men hen daartoe uitnodigt en klaar is om hen te ontvangen.

Wanneer de leerling klaar is, verschijnt de meester. Hij zal de persoon op geen enkele manier storen, maar stelt zichzelf beschikbaar om te helpen bij de inspanningen om wat meer licht en genezing in de wereld te brengen. Zij zijn er ook om de mens te beschermen tegen de negativiteit en angstwekkende energie die heersen in de wereld van vandaag.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier persoonlijke ervaringen opgedaan met Munay-Ki? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in doelgerichte reclame, en/of streef je naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht