ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Koffiedikkijken: één van de vele manieren om aan waarzeggerij te doen

Koffiedikkijken, of koffiediklezen, kan - naar het schijnt - een hulpmiddel zijn om jouw toekomst te voorspellen.
door Tsenne Kikke - woensdag 21 november 2012 1:16

Koffiedikkijken is een vorm van Tasseografie, ontstaan in de 17e eeuw, waarbij aan de hand van achtergebleven koffiedik waarzeggerij wordt bedreven.

Tasseografie is een zeer oude vorm van waarzeggerij. Hierbij drinkt de cliënt eerst een kop Turkse koffie, Griekse koffie, of thee waarin de theebladen los zitten - en dus niet in een theezakje, bijvoorbeeld, waarna de waarzegger aan de hand van het achtergebleven koffiedik, of de overgebleven theeblaadjes, naar het schijnt de toekomst van de persoon kan voorspellen.

Na het drinken van de koffie gaat de waarzegger het achtergebleven patroon in het koffiedik interpreteren. Soms wordt de cliënt gevraagd om – nadat de koffie is opgedronken - eerst nog het kopje op het schoteltje dat eronder staat om te draaien, en met de omgedraaide kop driemaal in de richting van de wijzers van de klok te roteren. Dan neemt de waarzegger het kopje vast en interpreteert het achtergebleven patroon, zoals op onderstaande foto te zien is.

Ook kan gebruik gemaakt worden van een kop of schotel waarop afbeeldingen staan van bijvoorbeeld de dierenriem, speelkaarten of andere symbolen. Enkel en alleen de afbeeldingen, die niet met koffiedik bedekt zijn, zijn dan op de cliënt van toepassing.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier ervaringen opgedaan met Koffiedikkijken? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in reclame en naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht