ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Parapsychologie: de inmiddels overleden blinde Baba Vanga haalde de wereldpers

Waarom haalde de blinde Baba Vanga weeral de wereldpers?
door Tsenne Kikke - zaterdag 26 december 2020 2:09

Blijft deze Spiritualia website in 2021 voortbestaan? Baba Vanga is niet meer..., anders zouden we het haar kunnen vragen.

De blinde Bulgaarse vrouw, Baba Vanga, haalde de voorbije dagen nogmaals de wereldpers. Zo zou ze indertijd - naar het schijnt - de opwarming van de aarde, de aanslagen van 11 september, de grote tsunami in de Indische Oceaan in 2004 en de opkomst van Islamitische Staat (ISIS) hebben voorspeld. Meer nog: ze voorspelde ook dat die opkomst van ISIS zal leiden tot een ‘grote Moslimoorlog’ die pas zal eindigen wanneer het kalifaat over Europa wordt geïnstalleerd in 2043, met Rome als hoofdkwartier. Of dat wel of niet klopt, zal nog moeten blijken.

Wie was die Baba Vanga eigenlijk? Om te beginnen: Baba Vanga was niet haar echte naam. De vrouw werd in 1911 in Macedonië geboren als Vangelia Pandeva Dimitrova. Tot haar 12e leidde ze een normaal leven. Maar dan verloor ze plots op mysterieuze wijze haar zicht tijdens een grote storm, waarbij ze zelf ook vermist raakte. Het verhaal doet de ronde dat haar familie haar pas een aantal dagen na die storm terugvond: op dat moment waren haar ogen toegegroeid en waren ze bedekt met een dikke laag stof.

Achteraf vertelde Baba Vanga dat ze toen al haar eerste visioenen had gekregen. Ze geloofde zelf ook dat ze tijdens die storm de gave had gekregen om mensen te genezen en om de toekomst te voorspellen. Al snel kreeg ze daardoor heel wat volgelingen: mensen, die naar haar kwamen om te weten te komen of hun naasten nog lang zouden leven, bijvoorbeeld. Zo kreeg ze zelfs de Bulgaarse Tsaar Boris III over de vloer tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Tijdens de oorlog trouwde ze trouwens met Dimitar Gushterov, een Bulgaarse soldaat, die haar was komen opzoeken om haar te vragen wie zijn broer had gedood.

De gave van Baba Vanga stopte niet bij visioenen alleen. De vrouw ging werken voor de Bulgaarse Communistische Partij. Verschillende partijleden en -leiders vroegen Baba advies om hun toekomstige agenda te helpen bepalen.

Dat zou niet altijd even correct verlopen zijn. Zo wordt er beweerd dat Baba informatie kreeg van de Bulgaarse geheime diensten om door die info te gebruiken het vertrouwen van binnen- en buitenlandse politici voor zich te winnen. Bovendien zou het huis waar ze werkte zijn afgeluisterd geweest en zou Baba zelf gemanipuleerd zijn geweest om bepaalde ‘voorspellingen’ en info te geven aan bezoekende politici.

Maar naast haar ‘politieke inzet’ bleef Baba ook 'gewone' voorspellingen doen. Ze zou er in haar 50-jarige carrière honderden gemaakt hebben, waardoor ze ook weleens de ‘Nostradamus van de Balkan’ werd genoemd. Zelf beweerde ze dat ze de visioenen kreeg dankzij ‘onzichtbare wezens’ die haar info over de toekomst gaven; wezens, waar ze zelf geen verklaring voor had.

Die wezens zouden haar wel visioenen hebben gegeven over de aanslagen van 11 september, de grote tsunami van 2004 die heel wat eilanden in de Indische Oceaan overspoelde of de opwarming van de aarde. Daarnaast zou ze ook voorspeld hebben dat de 44e president van de Verenigde Staten een Afro-Amerikaan zou worden, Barack Obama dus. Maar tegelijk zei haar visioen ook dat die Afro-Amerikaan de laatste president van Amerika zou zijn. En tussen 2010 en 2016 zou er een nucleaire oorlog ontketend worden, waardoor Europa zou worden verlaten. Nog een opmerkelijke voorspelling was dat aliens ons zouden helpen om tegen 2130 onder water te leven en dat er in 3005 een oorlog op Mars zou zijn. En, in 2010 zou de Derde Wereldoorlog uitbreken. Kortom: niet al haar voorspellingen komen uit.

In 1996 stierf op 85-jarige leeftijd aan borstkanker. Haar begrafenis lokte heel wat volk. Volgens haar wil in haar testament werd haar huis na haar dood omgevormd tot een museum, dat in 2008 uiteindelijk de deuren opende.

Nog een voorspelling was, dat een 10-jarig blind meisje uit Frankrijk haar gave zou overerven. De hele wereld zou snel van haar horen. Benieuwd of die voorspelling van Baba ooit uitkomt... - want, ondertussen zijn we al bijna in 2021 beland.

Wat we volgens haar volgend jaar mogen verwachten?... De veronderstelde helderziende voorspelde dat de wereld dan zal lijden onder veel cataclysma's en grote rampen doordat drie 'reuzen' zich zullen verenigen en een 'sterke draak' beslag zal leggen op de mensheid.

Nawoord: neem alles met een korrel zout. Sterker nog:... met een gehele Siberische zoutmijn. Achteraf schreef men haar voorspellingen toe, die ze zélf nooit had verricht - of, op een andere manier werden vertaald - en, de meeste ervan zijn nooit uitgekomen, noch zullen ze ooit uitkomen. Maar een bepaald soort van publiek houdt nu eenmaal van zulke teksten. Anders gezegd: waar vraag is, wordt aanbod gecreëerd.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen." Stuur wel geen eenden naar de arendenschool. :-)

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht