ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Open brief aan Daniel Van Eechoute, coördinator van Synergio, de Kinderwijze Beurs

Danny Van Eechoute, coördinator van Synergio stuurde mij een e-mail waarin hij de eis stelt het nieuwsbericht 'De Energetische Zondag 2010 van Synergio: de grootste flop van het jaar' te verwijderen.
door Tsenne Kikke - vrijdag 14 oktober 2011 23:56

Vandaag kreeg ik deze e-mail van Danny Van Eechoute, de coördinator van Synergio's Kinderwijze Beurs, toegestuurd:

"Hierbij stel ik u heden, dd.14.10.11 in gebreke. Ik ben het oneens met het artikel dat u publiceerde "De energetische zondag 2010, de grootste flop van het jaar” geplaatst op 10 mei 2010.

Ik stel u aansprakelijk voor de schade die ik geleden heb en voor de schade dat ik zal lijden in de toekomsten dit op alle vlak.

De tekst dient uiterlijk op 28 oktober van het internet weggehaald te zijn."

Hoogachtend, Danny Van Eechoute

Antwoord: Over welk nieuwsberichtje gaat het? Wel, hier is de link...

indien ik een film recenseer en durf te schrijven dat het flop is... heeft de regisseur dan het recht om zijn flop te linken aan mijn recensie? En, indien zijn volgende film ook op niets trekt, of voor veel verbetering vatbaar is, ligt dit dan aan mijn recensie van een jaar geleden?

Wat Synergio 2010 betreft, schreef ik reeds, en herhaal het: als Danny het als een succes beschouwt, is dat zijn volste recht. Maar ik kan niet opdraaien voor iets dat in zijn verbeelding rondzweeft. Dit jaar heeft hij minstens 53 standhouders gehad... een bewijs, dat er minstens evenveel waren als in dat zogenaamde 'flopjaar'.

Bovendien heeft hij, dankzij Ingeborg 1.030 bezoekers gehad; dit, in vergelijking met iets van een 150 in 2010 (1.000 minder dan in Gent) ... Natuurlijk hebben dit jaar de standhouders van de Kinderwijze Beurs ook hun steentje bijgedragen!

Dit jaar bleven de meeste standen tot sluitingstijd, zijnde 18u, open. Vorig jaar was men al om 17u aan het afbreken. Een bewijs, dat het dit jaar beter was ,en dat niemand door mijn 2010-verslag op een negatieve manier werd beïnvloed.

Ook werd van mijn zogenaamde 'negatieve beïnvloeding' geen enkele vermelding gemaakt in de Synergio-bijeenkomsten, maar wél volgende zaken, waaraan ik geen komma heb veranderd ...

Lees: Verslag feedbackteam Synergio: 27 augustus 2010 - Sterke punten van de energetische zondagen:

- bekende mediafiguren trekken volk;

- de afbakening tussen energetisch en spiritueel, dit is vooral een strategische keuze t.o.v. het  grotere (minder bewuste) publiek. Het niet toelaten van het paranormale vb. via kaartlegsters.

- Enkele mogelijke figuren om op de affiche te zetten : Ingeborg, Els Deschepper, Nic Balthazar, Tom Boonen, Annemie Struyf(?).

- Om het bezoekersaantal op te drijven zouden we 5 vrijkaarten per deelnemer geven. Dit komt goed over bij de standhouders.

- De deelnemers verwachten dat al het reclamewerk gedaan wordt voor hun en ze zien hierin geen taak weggelegd voor zichzelf.

Voor verslag, Danny Van Eechoute - Coördinator Synergio

Op 26/8/2011 schreef Danny Van Eechoute: Ok, we kunnen beter deze zaak afsluiten, je laat mij trouwens geen keuze want anders verander ik nog in eens in een zoutzuil...

En nu komt hij met zijn nieuwe eis af?

Indien elke recensent, die een boek- of filmrecensie uitschrijft, zich niet meer mag uiten uit angst voor represailles ...

Godzijdank geeft hij mij nog de tijd om tot 28/10/2011 na te denken... Wat zou jij in mijn plaats doen, beste lezer? Jezelf laten afschrikken, of een rechter eerlijk laten oordelen?

Natuurlijk heb ik hier op deze Spiritualia website niets te zeggen, behalve over de nieuwsberichtjes die ik zélf, als vrijwillige blogger, schreef en waarvoor ik me persoonlijk 100% verantwoordelijk voel.

Indien deze ietwat uit de hand gelopen zaak het Spiritualia Team schade berokkent, wil ik het natuurlijk onmiddellijk verwijderen.

Bovendien krijg ik ook te kampen met het 'Synergio FeedbackTeam' en met hun 'Speakerscorner', oftewel 'Read and meet', bestaande uit een 30-tal leden, die misschien allen aan hetzelfde zeel trekken... Boeiend, hé!

Conclusie: Zo zie je nogmaals welke inhoud mensen, die 'energetische' of 'spirituele' beurzen inrichten, in zich meedragen. Al dit over-en-weer-schrijven heeft in wezen niets meer te maken met Synergio en de standhouders, maar met het ego van Danny Van Eechoute, die - op zijn manier - zijn 'spirituele', 'energetische' kant laat zien. Mag ik schrijven dat ik op een liefdevolle manier medemogen voor deze mens voel?...

En, over schade gesproken... De eerste energetische zondag te Oostende verwelkomde 20 standhouders. Vorig jaar waren er in Antwerpen 50 standhouders. Dit jaar 53 + Koto, enzovoorts.

Natuurlijk hebben sommige standhouders van vorig jaar dit jaar niet mee meegedaan, niet als reactie op mijn eerlijk verslag, maar gewoonweg omdat er slechts 150 bezoekers waren, plus de enkelingen met vrijkaarten.

Ook werd de cafetaria dit jaar door Synergio uitgebaat, en daarop heb ik (nog) geen kritiek gegeven. In het volgende nieuwsberichtje kan ik misschien de chaos én de vele tekorten beschrijven..., maar dan ga ik wel de kinderachtige weg op. Niet dus.

Nogmaals: Synergio, indien je nogmaals een Kinderwijze Beurs inricht, maak het dan ook kindvriendelijker, opdat je de bezoekers het jaar daarop terug mag verwachten. Het merendeel der standhouders lijkt tevreden: mik nu op dat grote, 'bewuste' publiek. En, als het volgende maal beter is, zal ik het ook schrijven - beloofd!


Nabericht Maart 2012: Op zondag 11 maart 2012 had je de keuze om: ofwel naar BIO-EnergetiKa Leuven te rijden, ofwel naar Gent. Synergio werd in Synergio-events omgedoopt. Uit respect voor de standhouders had ik de aankondiging over deze Kinderwijze Beurs op deze website geplaatst, waarvan hier de link.

Nabericht: sedert 2016 heeft Daniel Van Eechoute de naam omgetoverd in Gezondheidsbeurs vzw.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht